Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2007 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.



Nový design tepelných čerpadel PZP KOMPLET a.s.
Novinka firmy Viadrus - kombinovaný litinový kotel Herkules DUO
ATMOS zve do pravého křídla Průmyslového paláce
Navštivte stánek Giacomini, kde jsou pro Vás připraveny novinky, které Vás jistě zaujmou ...
Společnost FENIX Trading představuje novinky ze svého komplexního sortimentu elektrického vytápění
Rehau představí novinky ve svém sortimentu
QUANTUM - TACONOVA: Solární soustavy s vysokou účinností a variabilitou
Rockwool: Spolehlivá ochrana vzduchotechnického ocelového potrubí
Baxi Heating: evropský výrobce, exportující do celého světa
REMS: přední světový výrobce strojů a nástrojů pro opracování trubek



Nový design tepelných čerpadel PZP KOMPLET a.s.
PZP KOMPLET a.s.
Pavilon F, číslo stánku 344

Srdečně Vás zveme k návštěvě naší výstavní expozice na veletrhu AQUA-THERM Praha ve dnech 20. - 24.11.2007.

Tepelná čerpadla PZP KOMPLET a.s. získala v letošní roce mezinárodní ocenění v soutěži "Vynikající výrobek roku" a převzala dva křišťálové jehlany za Vynikající výrobek roku a Ekologický design.

Více na www.pzp.cz

nahoru


Novinka firmy Viadrus - kombinovaný litinový kotel Herkules DUO
ŽDB GROUP a.s.
Pavilon J, číslo stánku 045

Ve dnech 21. - 25. listopadu 2006 se bude na pražském Výstavišti konat již 13. ročník Mezinárodního odborného veletrhu vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky AQUA-THERM.

Závod topenářské techniky VIADRUS se každoročně účastní tohoto veletrhu, letos si můžete litinové kotle a radiátory z Bohumína prohlédnout v hale J, číslo stánku 045.

Novinkou na stánku VIADRUS bude kombinovaný litinový kotel Herkules DUO, který je určen pro vytápění rodinných domků a rekreačních objektů, a u kterého je kladem požadavek na automatický provoz s minimálními nároky na obsluhu a možností přechodu na ruční režim při spalování kusového paliva.

nahoru


ATMOS zve do pravého křídla Průmyslového paláce
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala F, stánek 320

Firma Jaroslav Cankař a syn ATMOS, která je pravidelným vystavovatelem na veletrhu Aqua-therm, zve tímto všechny návštěvníky k návštěvě svého stánku v pravém křídle Průmyslového paláce.

Atmos je rodinná česká firma a v současnosti jeden z největších evropských výrobců kotlů na tuhá paliva. Sortiment zahrnuje kotle na dřevo od 15 do 100 kW, kotle na uhlí a dřevo od 18 do 50 kW, kotel na černé uhlí 25-35 kW, kotle na pelety od 4,5 do 45 kW a kombinované kotle na dřevo, pelety, zemní plyn a extra LTO ve výkonech od 15 do 35 kW.

Pro všechny zájemce bude představeno několik novinek, ale jak říká sám Petr Cankař v rozhovoru pro TZB-info, budou představeny až na veletrhu.

Jistě bude na co koukat, a nejen koukat, v termínu od 20. do 24. listopadu 2007.

nahoru


Navštivte stánek Giacomini, kde jsou pro Vás připraveny novinky, které Vás jistě zaujmou ...
ARNEMA, s.r.o.
Hala F, stánek 316

"Firma ARNEMA - dodavatel výrobků GIACOMINI na český trh bude mít letos po roční pauze opět výstavní expozici na tradičním místě v hale F, stánek 316. V rámci expozice se návštěvníci budou moci seznámit s novinkami v sortimentu GIACOMINI, se zajímavými realizacemi, či si jen tak pohovořit s obchodními manažery z jejich regionů."

Firma Arnema s.r.o. dodává několik ucelených systémů:

  • Systémy podlahového vytápění
  • Kulové kohouty
  • Systémy stropního chlazení - Giacoklima
  • Systémy připojení těles - Giacotech
  • Systémy rozvodů sanity a topení - Giacoqest
  • Trubky pro rozvody topení a sanity
  • Ostatní topenářské armatury - kotlové sestavy, regulace atd.

Pro letošní veletrh firma Arnema s.r.o. představí "Moduly pro měření spotřeby tepelné energie", které nesou označení GE555.

Moduly série GE555 jsou sestavy určené pro měření spotřeby tepelné energie v systémech centrálního zásobování tepla a teplé vody(dále jen TV). Moduly série GE555 se skládají ze skříně z lakovaného plechu (RAL9010) s uzavíráním přizpůsobeným pro eventuální visací zámek. Na skříních jsou zadní a postranní otvory, aby bylo možné využít co největší možný počet konfigurací pro připojení potrubí. Nepoužité otvory mohou být uzavřeny příslušnými uzávěry dodávanými se skříní. Skříň má dva základní držáky, sloužící pro montáž měřiče tepelné energie (přívod a zpátečka), v soustavách vytápění a klimatizace. Je přizpůsobená tak, aby mohla pojmout elektrické a elektronické komponenty a jeden nebo dva vodoměry pro vodu TV a studenou pitnou vodu, (dále jen SV) ze série GE550.

Kulový kohout pro radiální lisování R850V

Firma Arnema s.r.o. připravila také představení nového výpočtového softwaru pro grafické navrhování topných systému a rozvodů sanity. Software umožňuje načtení grafických souborů *.dwg a *.dxf.


Více informací nejen o těchto výrobcích naleznete na www.arnema.cz, ale právě také na Aqua-thermu 2007. Srdečně Vás zveme a budeme se těšit na Vaši návštěvu...

nahoru


Společnost FENIX Trading představuje novinky ze svého komplexního sortimentu elektrického vytápění
FENIX Trading, s.r.o.
Hala J, stánek 026

Společnost FENIX Trading, s.r.o. (J 026), nejvýznamnější evropský výrobce elektrických topných systémů, představuje novinky ze svého komplexního sortimentu elektrického vytápění - skleněné sálavé panely, skleněné konvektory a nové podlahové izolace pro rychlejší prohřátí dlažby

Společnost FENIX se již 17 let zabývá výrobou a prodejem elektrických topných systémů. Jsme nejvýznamnějším tuzemským producentem a své výrobky exportujeme do 42 zemí světa. Jsme specialisté ve svém oboru a na své stěžejní produkty poskytujeme 10letou záruku.

Dovolte nám touto cestou pozvat Vás do naší expozice č. 026 v hale J na mezinárodním odborném veletrhu vytápění a zdravotechniky AQUA-THERM 2007. S potěšením Vám zde představíme nejen naše nejdůležitější produkty - topné kabely a rohože Ecofloor a topné folie Ecofilm pro podlahové vytápění - ale i několik novinek:

Skleněné konvektory - nabízí netradiční design při plném zachování všech výhod těchto konvekčních systémů - snadná instalace, výborná regulovatelnost, velmi rychlá dynamika při zvyšování teploty ve vytápěném prostoru a příznivý poměr cena/výkon


Skleněné sálavé panely - kromě elegantního vzhledu v sobě také spojují charakteristické vlastnosti několika různých systémů - výhody infračerveného vytápění, rychlejší dynamiku konvekčních systémů i částečnou akumulaci tepla

Podlahové izolace F-Board - tyto doplňkové izolace o tl. 6 mm nebo 10 mm jsou určeny pod topné rohože a kabely Ecofloor. Brání úniku tepla do stavební konstrukce podlahy a velmi výrazně tak zkrátí dobu, za kterou se podlaha prohřeje. Jsou vhodné např. při rekonstrukcích, kdy ve stávající podlaze není žádná, nebo je zde jen nedostatečná tepelná izolace. Výška celé skladby - izolace včetně topné rohože, nové dlažby a pojících tmelů je pouze 2,5 cm. Srovnávací měření rychlosti prohřátí podlahy najdete na stránkách společnosti Fenix.

nahoru


Rehau představí novinky ve svém sortimentu
REHAU, s.r.o.
Hala G, stánek 204

Kromě všeobecně známých a rozšířených REHAU-systémů z oblasti TZB budeme představovat i následující novinky:

1. Stropní vytápění / chlazení - suchý systém

Základním komponentem tohoto systému je sádrokartonová deska s dřevěnými vlákny. Tyto impregnované desky jsou extrémně odolné proti nárazu a ohybu a neobsahují žádné zdravotně nezávadné látky.

Desky mají vyfrézované drážky, do kterých je v dvojitém meandru vložena RAUTHERM S trubka 10,1 x 1,1 mm v rozteči 45 mm. Na horní straně jsou desky již z výroby překryty polystyrénem EPS 035 DEO. Vyztužovací sádro-kartonové pásy zajišťují snadnou montáž.

Díky 4 rozdílným velikostem stropních desek lze i u složitějších tvarů místností dosáhnout vysokého podílu aktivní plochy, neaktivní plochy lze pak uzavřít pomocí běžných sádro-kartonových desek o tloušťce 15 mm, které se položí ve 2 vrstvách na sebe.

2. Systémy pro energeticky efektivní stavby

Kromě systémů pro plošné vytápění / chlazení představíme v rámci veletrhu také některé naše systémy pro získávání regenerativní energie, jako je např. zemní tepelný výměník AWADUKT THERMO nebo RAUGEO sondy z PE a PE-Xa.

3. Grafický výpočtový software RAUCAD / TechCON

RAUCAD (TechCON) je moderní grafický výpočtový software pro návrh a zpracování projektů ústředního vytápění. Pomocí tohoto softwaru lze vypočítat tepelné ztráty budov, zpracovat projektovou dokumentaci ve 2D a 3D prostoru, dimenzovat a hydraulicky vyregulovat otopné soustavy, vypočítat podlahové vytápění. Software také automaticky vytvoří podrobnou specifikaci materiálu včetně cenové kalkulace. Program je určen pro operační systémy Windows 9x/ME/NT4/2000/XP/Vista.

RAUCAD (TechCON) umožňuje načíst program ve formátu DWG a DXF, ze kterého vytvoří "slepou matrici" vynecháním kótovacích a odkazových čar. Jelikož DXF je univerzální formát pro CAD, může projektant do programu načíst program z jiného libovolného CAD systému. Výsledný projekt je možné exportovat do souboru DXF, výpočty a specifikaci do souborů HTML a XLS.

Tento program je distribuován zdarma a je volně ke stažení na našich internetových stránkách. Pro jeho aktivaci se stačí pouze zaregistrovat.

Bližší informace nejen k těmto výrobkům získáte na našem stánku nebo na našich internetových stránkách: www.rehau.cz.
Těšíme se na Vaši návštěvu.

nahoru


QUANTUM - TACONOVA: Solární soustavy s vysokou účinností a variabilitou
Ostaco, s.r.o., QUANTUM, a. s.
Pavilon L, číslo stánku 412

Společnosti Quantum, a.s., a švýcarská Ostaco AG (značka TACONOVA) společným úsilím vyvinuly kompletní pakety solárních sestav z kvalitních a spolehlivých komponentů. Cílem přitom je, aby kvalita a spolehlivost nebyla na úkor peněženek investorů, ale stala se dostupnou pro co nejširší okruh uživatelů jak z hlediska ceny, tak i variability nabízených alternativ od jednoduché přípravy teplé vody až po komplexní soustavy napojené na otopné soustavy budov a s vyhříváním bazénů.
Součástí naší společné nabídky není jen dodávka součástí, firma Quantum zajistí i kvalitní projekční podporu, poradenství při získávaní státních dotací, distribuci, montáž a servis.


Plošné absorpční sluneční kolektory Quantum Q7

Zdroji energie solární soustavy jsou kolektory, ve kterých se zachycená sluneční energie přenáší do teplonosné látky, zpravidla vody a příměsi snižující bod zamrznutí. Základem je kompaktní lisovaná vana bez tepelných mostů a technologických přechodů. To eliminuje rizika případné koroze a podstatně zvyšuje životnost. Speciální technologie převodu tepla z potrubí do absorbéru zajišťuje 88% účinnost, jednu z nejvyšších naměřených hodnot mezi dostupnými kolektory srovnatelné konstrukce.



Srdce solární soustavy - čerpadlové jednotky TACONOVA

Regulaci a měření průtoku média a jeho následnou kontrolu, průběžné odvzdušňování soustavy,měření tlaku a teploty, jištění proti přetlaku, napouštění a vypouštění zajišťují u solárních sestav dodávaných firmou Quantum osvědčené čerpadlové jednotky TACONOVA Tacosol ZR (kompletní verze přívod-zpátečka) a Tacosol ER (zpětná větev). Tyto multifunkční stanice nabízejí v kompaktním, prostorově nenáročném, provedení komplexní řešení v souladu s moderními konstrukčními trendy.



Směšování teplé vody o bezpečné teplotě, hydraulické vyvážení a regulace soustavy s ventily TACONOVA

Pro bezpečnost uživatele před opařením dále doporučujeme zajistit na odběrových místech bezpečnou konstantní teplotu teplé vody s použitím samočinných směšovacích ventilů TACONOVA. Obzvláště v solárních soustavách může teplota vody v primárním ohřívači dosáhnout vysokých hodnot a ochrana spotřebitele je tudíž zcela na místě.

Směšovače TACONOVA MT52SD, MT52HC a MC52 Compact jsou vybaveny bezpečnostní pojistkou, jež při selhání přívodu studené vody hermeticky uzavře přívod horké vody, a tak zabrání opaření i v havarijních situacích. V rozvětvených systémech nemusí být jediná regulace průtoku v centrální jednotce dostačující, neboť je zapotřebí dosáhnout celkové hydraulické vyváženosti ve všech místech systému. Spotřebitel si jistě vybere z nabídky solárních vyvažovacích ventilů TACONOVA Setter Bypass SD Solar a Setter Bypass HT. U těchto armatur je průtokoměr umístěn paralelně s tělesem ventilu s regulačním prvkem a k měření průtoku není zapotřebí žádných měřicích přístrojů a složitých výpočtů. Součástí soustav jsou špičkové diferenciální regulátory Resol nebo Sorel a zákazník si může vybrat z řady nepřímotopných ohřívačů teplé vody Quantum s jedním i dvěma výměníky.

Solární sestavy Quantum s komponentami TACONOVA uspokojí i nejnáročnější uživatele. S využitím všech výhod komplexního programu a variability nabízených řešení si mohou prokazatelně prodloužit koupací sezónu o 2 až 3 měsíce a přinést až 30% úspory energie pro vytápění a až 80% úspor roční spotřeby energie pro ohřev teplé vody. Podrobnější informace: www.quantumas.cz, www.ostaco.cz


Příklady zapojení solárních systémů Quantum

nahoru


Spolehlivá ochrana vzduchotechnického ocelového potrubí
ROCKWOOL, a.s.

Společnost Rockwool uvedla úspěšně na trh rozšíření systému PYROROCK a Conlit DUCTROCK. V případě systému PYROROCK jde o doplnění stávajícího řešení pro pravoúhlé vzduchotechnické potrubí o variantu pro kruhové potrubí. V současnosti tedy Rockwool disponuje řešením EI 30, EI 45 a EI 60 pro pravoúhlé potrubí a řešením EI 30 a EI 45 pro kruhové potrubí.

Zajímavou novinkou jsou protipožární systémy Conlit DUCTROCK EI 90 S a Conlit DUCTROCK EI 120 S. Tyto systémy byly v posledních letech vyvíjeny v rámci koncernu Rockwool jako nová generace zejména v západní Evropě populárního systému Conlit. Významná inovace spočívá v použití zcela nového, patentovaného materiálu nazvaného Conlit Plus. Pro izolaci se používá speciální deska (tzv. Conlit II. generace), která má v základní matrici z minerálních vláken pojených organickou pryskyřicí volně vneseno drcené kamenivo. Při řezání malou rychlostí se kamínky z řezů volně vydrolí. Tento kamenný granulát způsobuje velmi výrazné prodloužení požární odolnosti, protože v případě, že se v jeho blízkosti zvýší teplota přes 280 °C, začne uvolňovat chemicky vázanou vodu, a tím spotřebovávat teplo a brzdit po určitou dobu další zvyšování teploty. Jako doplňkový materiál slouží lepidlo Conlit Glue, které se dodává v pastovitém stavu v plastových uzavřených vědrech. Jeho zpracovatelnost leží nejlépe v oblasti teplot +10 až +20 °C, schne při teplotách nad +5 °C. Složením jde o vodou ředitelnou směs plaveného kaolínu a křemičitanu sodného, která je zasucha inertní, s odolností do +1200 °C, bez objemových změn za horka (nemá intumescentní účinky).

Velkou výhodou tohoto systému je kromě nízké hmotnosti zejména to, že se jedná zároveň o protipožární, akustickou i tepelnou izolaci. Samozřejmostí je také ochrana proti šíření požáru jak zvenčí, tak zevnitř. To vše bez nutnosti dodatečného překrývání přírub a při zkrácení času montáže.

 

Desky Conlit DUCTROCK 90 a 120 ALF byly certifikovány pro ČR Centrem stavebního inženýrství v Praze, jehož Požárně technická laboratoř zpracovávala také protokoly o požární klasifikaci.

nahoru


Evropský výrobce, exportující do celého světa
Baxi Heating (Czech republic) s.r.o.
Pavilon F, číslo stánku 319

Společnost BAXI Group je jednou z vedoucích evropských průmyslových skupin, která se specializuje na zařízení pro vytápění a domácí komfort.

BAXI Group nabízí široký sortiment výrobků na vytápění s vysokou účinností. V současnosti zahrnuje rozsáhlé zázemí dobře známých světových značek, jako jsou BAXI, CHAPPÉE, BRÖTJE, POTTERTON, HEATRAE SADIA, SICMA, AQUALISA, RYCROFT, VALOR, BAYMAK, WESTEN, IDEAL-BAXI, SENERTEC, EUROPEAN FUEL CELL, z nichž některé jsou velmi dobře známé i na českém trhu.

Baxi Group posílila své postavení ve Španělsku získáním divize topení ROCA HEATING BUSINESS, která zaujímá vedoucí postavení na trhu vytápění ve Španělsku a Portugalsku.

BAXI Group se zaměřuje na vytápění a vzduchotechniku bytů, rodinných domů i větších objektů a mezi jejím sortimentem naleznete kotle na plyn a topný olej, pevná paliva, kondenzační kotle, elektrické zásobníkové ohřívače, průtokové plynové ohřívače, plynové a olejové hořáky, solární kolektory, otopná tělesa - radiátory, elektrické a plynové krby a sprchové systémy.

Společnost BAXI Group vlastní výrobní závody v Anglii, Francii, Německu, Dánsku, Itálii, Španělsku, Turecku a Argentině. Více jak 6000 zaměstnanců a roční obrat více jak 1 miliarda Euro společnost jednoznačně staví mezi lídry oboru.

Společnost je si vědoma strategického významu nejnovějších technologií, investic do výzkumu a neustálého zvyšování kvality.

Z toho vyplývá i filozofie, podle které se řídí vývoj výrobků. Vývoj musí předvídat jak nové požadavky spotřebitelů, tak i směr, kterým půjdou evropské normy. Výsledkem je neustálé zvyšování uživatelského komfortu, výkonnosti a kvality výrobků, zvyšování ochrany životního prostředí.

Výsledkem úspěšné výrobní strategie společnosti BAXI Group jsou výrobky, které jsou vždy na straně spotřebitele a jsou špičkou v oboru.

nahoru


REMS - přední světový výrobce strojů a nástrojů pro opracování trubek. Již od roku 1909.
REMS Česká republika s.r.o.
Pavilon A, číslo stánku 135

Již od založení v roce 1909 vyrábí REMS výrobky pro opracování trubek, zejména pro instalatéry a topenáře. Nejdříve ruční nářadí, pak následovaly stroje a elektrické nářadí. Výrobky REMS práci instalatéra zjednodušily, zrychlily a zlevnily.


Centrála koncernu ve Waiblingenu u Stuttgartu

Požadavek zakladatele Christiana Fölla "REMS musí být lepší" byl stále měřítkem veškerého jednání. Dnes je REMS jedním z předních výrobců. Výrobky REMS jsou na základě své pokrokové techniky a vysoké úrovně kvality na celém světě používány a vysoce ceněny.

REMS - Made in Germany

Výrobní závod firmy se nachází ve Waiblingenu u Stuttgartu, v centru německého Hi-Tech průmyslu. Zde se pro výzkum, vývoj, výrobu a zajištění kvality nachází vysoce moderní zařízení. K tomu patří kádr vysoce kvalifikovaných pracovníků, z nichž někteří pracují u firmy REMS již ve 4. generaci a disponují vysokými znalostmi a zkušenostmi, nezbytnými pro výrobu kvalitních výrobků.

REMS - na vrcholu technického pokroku

Nové myšlenky, technický pokrok a REMS patří dohromady. To podtrhuje mnoho platných tuzemských a zahraničních patentů. Firmě REMS se prostřednictvím inovačních výrobků neustále daří držet se na vrcholu technického pokroku. Např. REMS Amigo, REMS Tiger ANC, REMS Curvo, REMS Power-Press 2000, REMS Akku-Press, REMS Eco-Press, REMS Ax-Press - výrobky, které znamenaly revoluci pro práci instalatérů.

REMS - záruka kvality

Jako důležitý základ pro důvěru zákazníků pokládá REMS stále kvalitu svých výrobků. Kvalita je pro REMS daleko více než rozměrová přesnost a funkce. Opírá se o rozsáhlý systém zajištění kvality, který začíná pochopením potřeb trhu, doprovází výrobek během vývoje a výroby a uzavírá se systematickou analýzou kvality na trhu.

REMS - silná pozice na trhu díky zásadové výrobní a prodejní politice

Vedle technicky pokrokových a kvalitativně vysoce postavených výrobků je základem silné pozice na trhu pevný, na opravdové nosiče obratu koncentrovaný výrobní program a vysoká schopnost cenově konkurovat, díky racionální, cenově výhodné vlastní výrobě. Zásadová prodejní politika je založena na dlouhodobě orientované výsledky, důvěru a solidnost.

REMS - partner odborných obchodů

V těžišti prodejní politiky stojí vždy princip, prodávat výrobky REMS přes odborné obchody. Tyto jsou firmou REMS mnoha způsoby podporovány. Odborní poradci firmy REMS, vybavení předváděcími vozy provádějí školení, předvádí výrobky REMS při společných návštěvách zákazníků, předváděcích či firemních dnech prodejců a na výstavách. Atraktivní systém prezentace výrobků REMS, účast na odborných veletrzích, reklama v odborných časopisech či prostřednictvím rozesílek, jsou jako prodej podporující opatření velmi ceněna. K tomu patří dobře vybudovaná servisní organizace a pobočky REMS v mnoha zemích.

Toto partnerství s odbornými obchody zaručuje také konečnému uživateli kvalifikované odborné poradenství a vysokou dodavatelskou pohotovost výrobků REMS.

REMS Mini-Press ACC - univerzální do Ø 40 mm

REMS Mini-Press ACC-univerzální, praktický elektrický nástroj s nuceným chodem pro výrobu lisovaných spojení všech běžných systémů s lisovanými tvarovkami. Pohonná jednotka s akumulátorem váží jen 2,5 kg. Díky tomu použitelná kdekoli, volně do ruky, nad hlavou, v úzkých místech. Optimální rozložení hmotnosti pro ovládání jednou rukou. Bezpečné usazení lisovacích kleští díky automatickému zajištění. Otočné uchycení lisovacích kleští pro lisovací kleště REMS Mini. Pro akumulátorový a síťový provoz.

nahoru

 
 
Reklama