Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Protismykové PVC firmy Tarkett s povrchem Safety Clean


Safetred Spectrum

Firma Tarkett byla první, kdo začal aplikovat polyuretan jako ochrannou vrstvu na povrch vinylových podlah. Je proto logické, že po elektrovodivém PUR (opět jako první na světě) prezentovaném v roce 2004 nyní přišla i se speciální polyuretanovou povrchovou úpravou Safety Clean, která je určena pro jejich protismyková PVC, která se díky ní vyznačují nižšími náklady na úklid a zejména podstatně snadnější údržbou ve srovnání se starými kolekcemi Tarkett nebo ve srovnání s jinými konkurenčními protismykovými PVC. I u těchto podlahovin myslí firma Tarkett na maximální užitek pro konečného spotřebitele, kterému při zajištění bezpečnosti nabízí designově originální kolekce, které mohou zajímavým způsobem doplnit vzhled interiéru, a zároveň úspory nákladů v dlouhodobé perspektivě celé životnosti podlahoviny. Je totiž zdokladováno, že celkové náklady na podlahovinu po celou dobu její životnosti je možné rozdělit v poměru 8:92, kde pouze 8% představuje cenu podlahové krytiny včetně pokládky a zbývajících 92% náklady na úklid této krytiny. Z tohoto poměru potom jasně vyplývá, že nákup o něco dražší podlahoviny s povrchem ošetřeným již z výroby, se konečnému uživateli rychle vrátí v úsporách nákladů na následnou údržbu. Například sníženou spotřebou vody a chemikálií potřebných na čištění podlah přispívá firma Tarkett významně i k ochraně životního prostředí.

Firma Tarkett po sloučení s firmou Marleyfloor postupně převádí kolekce Marley pod svoji značku Tarkett. Nedávno tak byly prezentována nová ucelená řada protismykového PVC Tarkett, která zahrnuje celkem 6 kolekcí:

Eminent Safe.T je homogenní podlahová krytina (jako jedna z mála na světovém trhu), kde protismykovost je zajištěna kysličníky hliníku, které jsou rovnoměrně obsaženy v celé tloušťce materiálu (2,0 mm). Kolekce nabízí 10 barev v decentních odstínech a speciální svařovací šňůru s drobnými částečkami, které napodobují vzhled podlahoviny, takže spoje jsou po svaření méně viditelné.

Safetred Universal je heterogenní protiskluzná podlahovina s klasickým designem, avšak atraktivní barevností několika pastelových odstínů. Protismykové částečky jsou směsí karbidu křemíku a grafitu, která dodává povrchu kromě výborných technických parametrů i příjemný vizuální efekt. Kolekce nabízí 16 pěkných barev, které najdou uplatnění ve všech typech interiérů.


Safetred Universal

Safetred Spectrum je také heterogenní protiskluzná podlahovina ve 20 atraktivních barvách, vzor podlahoviny je oproti kolekci Universal obohacen o barevné granule v kontrastních odstínech, které zvyšují dekorativníí efekt této kolekce, která je tak vhodná i pro vysoce reprezentativní prostory.

Safetred Dimension je heterogenní protismyková podlahovina s překvapivým, velmi dekorativním 3D designem tvořeným kromě protismykových částeček mnohobarevnými vločkami a vločkami s perleťovým efektem. Tato exkluzívní kolekce v oboru ptotiskluzných podlah nabízí 16 velmi zajímavých barevných odstínů, které je možné použít i v těch nejreprezentativnějších prostorách.

Všechny čtyři uvedené kolekce mají tloušťku 2,0 mm a jsou dodávány v rolích o šíři 2 m a délce 20-23 m. Povrch všech je tvrzen povrchem Safety Clean PUR, který podstatně ulehčuje a zlevňuje následnou údržbu těchto podlah. Všechny kolekce jsou vhodné pro nejvyšší zátěž (pro třídy 34-43) a jsou zařazeny do protismykové třídy R10.

Pole použití zmíněných protismykových PVC je všude tam, kde je důležitá zvýšená bezpečnost lidí pohybujících se v daném prostoru, například rampy, resp.nakloněné rampy pro vozíčkáře, prostory skladů, laboratoří, nemocniční prostory, jídelny, rychlé občerstvení, bary, kuchyně, průmyslové kuchyně, vstupní haly, šatny, školní chodby, dopravní prostředky atd. Šíře použití tohoto typu podhalovin určitě poroste se zpřísňujícími se bezpečnostními předpisy a s rostoucí ochranou uživatelů různých prostor - například ve Velké Británii již tento typ PVC představuje až 1/3 celkových prodejů všech druhů vinylových podlah a to právě z uvedených důvodů a navíc také pro rostoucí požadavky na odškodnění v případě zranění utrpeného na standardní podlahovině.

Firma Tarkett nabízí v rámci svého programu pro vlhké prostory (koupelny, sprchové kouty, ale i plavecké bazény atd.) i dvě kolekce protismykového PVC speciálně konstruovaného pro bosou nohu.


Safetred Dimension

Kolekce Granit Multisafe je homogenní vinylová podlaha s protismykovými nopy o celkové tloušťce 2,5 mm (v místě nopů, jinak 2,0 mm), která vychází ze základní kolekce homogenního PVC Granit ve třídě kvality IQ (vysoký obsah vinylu a povrch tvrzený PUR, který není třeba pastovat po celou dobu životnosti materiálu). Nabízí 12 barevných odstínů, které jsou totožné s kolekcí Granit, takže je lze při zachování stejné barevnosti spolu kombinovat například v koupelnách pro osoby se sníženou pohyblivostí, kdy stačí dobře vyspádovat "vlhkou část" prostoru koupelny, do které se položí materiál protismykový pro bosou nohu, a ve zbytku prostoru koupelny se instaluje standardní PVC Granit, které se oddělí například pouze lištou, která tyto dva prostory od sebe vizuálně oddělí. Součástí dodávek jsou i speciální odtokové guly, kde se díky vysokému obsahu vinylu v materiálech Tarkett dociluje stoprocentní vodotěsnosti. Podlahovina Granit Multisafe se vytahuje do soklu přímo z podlahy a po kvalitním svaření spojů na stěně se vytvoří z vinylového materiálu vodotěsná "vanička", která již nevyžaduje žádnou hydroizolaci. Pokud se kombinuje se stěnovým PVC Tarkett, toto se přes sokl přetáhne v délce cca 3 cm, které jsou dostatečnou zábranou proti vzlínání vody do stěny.

Kolekce Safetred Aqua obsahuje unikátní směs granulí z korku a z PVC, které zajišťují vysoce oděru odolný, protismykový povrch, který je ideální pro vlhké prostorty koupelen, sprch nebo šaten. Konstrukce podlahoviny zajišťuje vysokou protismykovou odolnost za sucha i za mokra (podle DIN 51130 stupeň R11) a při tom díky obsahu korku je došlap bosé nohy velmi příjemný. Kolekce nabízí 12 barevných odstínů a dodává se rolích 2x20 m.

Více informací o protismykových a dalších pružných podlahovinách firmy Tarkett pro vysokou zátěž můžete dostat na adrese:

Tarkett SAS - organizační složka
K Horkám 45/52
102 00 Praha 10
tel.: 00420-271001602
fax: 00420-271001609
mobil: 00420-737290242
e-mail: jaromir.belik@tarkett.com
web: tarkett.com

 
 
Reklama