Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2007

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.



KORADO - otopná tělesa RADIK, KORALUX včetně připravované novinky KORATHERM
ASIO - Novinky pro rok 2007
BOKI - Nová řada výrobků pro průmyslové vytápění
G-TERM - Ve znamení kapilárních rohoží
LICON - Přijďte se seznámit s kompletním sortimentem otopných těles
PROTHERM - PROTHERM s certifikací ISO 9001 - kvalita za rozumnou cenu
PZP - Tepelná čerpadla PZP, jednička na českém trhu
WIENERBERGER - Wienerberger představí na IBF celou řadu novinek
VIESSMANN - Novinky ve výrobním programu, nový plynový závěsný kotel Vitopend 100-W
HELUZ - Vylepšení tepelně-izolačních vlastností první vrstvy zdiva
VIADRUS na Stavebních veletrzích v Brně



Otopná tělesa RADIK, KORALUX, novinka KORATHERM
KORADO, a.s.
Pavilon F, stánek č. 038

Zveme Vás k návštěvě naší výstavní expozice, kde si budete moci prohlédnout stávající sortiment otopných těles RADIK, KORALUX včetně připravované novinky KORATHERM.

Otopné stěny KORATHERM VERTIKAL a KORATHERM VERTIKAL - M představují moderní design spojený s efektivním způsobem sdílení tepla ve vytápěné místnosti. Jejich čelní plocha zvýrazňuje sálavou složku tepla a navozuje tak pocit tepelné pohody. Progresivní spodní středové připojení u modelu KORATHERM VERTIKAL - M umožňuje jeho nenásilné včlenění do interiéru.

Nenápadný luxus s jedinečným propojením elegance a výkonu to je KORATHERM HORIZONTAL - M. Nabízí se jako vhodné řešení vytápění prostor s velkoplošnými skleněnými konstrukcemi jako jsou např. výkladní skříně, zimní zahrady, panoramatická okna, prosklené průchody, vestibuly apod.

Model KORATHERM HORIZONTAL představuje svým tepelným výkonem komfortní alternativu ke klasickému deskovému tělesu. Široká paleta barev a jeho osobitý vzhled s charakteristickým liniovým uspořádáním otopných prvků přirozeně vyzývá k zakomponování do moderního interiéru.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

nahoru



Novinky pro rok 2007
ASIO, spol. s r.o.
Volná plocha C3, stánek č. 08

Firma ASIO, spol. s r.o. si Vás dovoluje pozvat do expozice při příležitosti veletrhu URBIS 2007 v Brně ve dnech 17. - 21. 4. 2007. Expozici najdete na BVV, volná plocha C3, stánek č. 08. V expozici najdete novinky, které jsme pro Vás připravili na rok 2007.

Těšíme se na setkání s Vámi!

nahoru



Nová řada výrobků pro průmyslové vytápění
Boki a.s.
Hala F, stánek č. 016

Dovolujeme si Vás pozvat k návštěvě naší výstavní expozice na mezinárodním veletrhu SHK 2007 na výstavišti v Brně. Představíme Vám kompletní sortiment konvektorů OnFloor CLASSIC a OnFloor VENTIL, podlahových konvektorů InFloor a designových těles.

     

Nejvýznamnější novinkou je nová řada výrobků pro průmyslové vytápění - stropní sálavé panely a teplovzdušné jednotky. Dále vám chceme prezentovat další novinky - elektrická hliníková tělesa a chromové koupelnové radiátory. Nebude chybět ani nabídka podlahového vytápění - systém Kan.

Přijďte, těšíme se na Vaši návštěvu!

nahoru



G-TERM na SHK: Ve znamení kapilárních rohoží
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o. odštěpný závod G-TERM
Pavilon F, stánek č. 075

Expozice G-TERMu bude ve velké míře zaměřena na kapilární rohože, což je jedna z významných částí systému G-TERM vytápění a chlazení tepelnými čerpadly, která významně zvyšuje úspory provozu tepelných čerpadel, ale nejen jich. G-TERM představí na veletrhu také kompletní nabídku tepelných čerpadel. Přímo na stánku bude k vidění kompaktní tepelné čerpadlo Ai1 druhé generace s vestavěným zásobníkem pro ohřev vody. Nebude chybět také vzduchové tepelné čerpadlo a další sortiment z nabídky společnosti, jako jsou oběhová čerpadla či fan-coily.
www.g-term.cz

nahoru



Přijďte se seznámit s kompletním sortimentem otopných těles firmy LICON HEAT
LICON HEAT, s.r.o.
Hala F, stánek č. 025

Společnost LICON si Vás dovoluje pozvat k návštěvě expozice v hale F stánek 025. Můžete se zde blíže seznámit s kompletním sortimentem otopných těles.
www.licon.cz

Těšíme se na Vaši návštěvu.
Ladislav HEROUT - obchodní ředitel

nahoru



PROTHERM s certifikací ISO 9001 - kvalita za rozumnou cenu
PROTHERM spol. s r.o.
Hala F, stánek č. 014

Srdečně Vás zveme k návštěvě naší expozice SHK BRNO 17. - 21.4.2007, hala F, stánek 014.

PROTHERM s certifikací ISO 9001 - kvalita za rozumnou cenu.

  • plynové závěsné kotle PROTHERM do 50 kW
  • kondenzační kotle PROTHERM závěsné i stacionární
  • plynové litinové kotle PROTHERM stacionární do 50 kW
  • plynové litinové kotle 65 - 150 kW i pro kaskádové kotelny
  • elektrokotle
  • plynové průtokové ohřívače a nepřímoohřívané zásobníky pro přípravu TV
  • prostorové regulátory

nahoru



Tepelná čerpadla PZP, jednička na českém trhu
PZP KOMPLET a.s.
Hala F, stánek č. 026

Trvalý růst cen energií v každém z nás stále častěji vyvolává otázku, jaký způsob uživatelsky příjemného, ekonomicky výhodného a ekologicky šetrného vytápění zvolit. Největší úspory nákladů přináší podle výpočtů provoz otopných soustav s tepelnými čerpadly. Vysoká pořizovací cena je z pohledu návratnosti vyvážena minimálními provozními náklady a podle druhu porovnávané energie se při současných cenách pohybuje od 3 do 8 let. To je podstatně kratší doba než vlastní životnost tepelného čerpadla, která dosahuje až 25 let.

Firma PZP Komplet a.s. je svým podílem na trhu nejvýznamnějším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají energii obsaženou ve vzduchu. Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se podařilo vyvinout tepelná čerpadla systému "vzduch-voda", která díky nástupu převratné technologie spirálových kompresorů SCROLL a nových chladiv dosahují parametrů odpovídajících tepelným čerpadlům systému "země-voda".

V České republice jsou pro tato tepelná čerpadla ideální klimatické podmínky (průměrná teplota vzduchu během topné sezóny jsou +3°C). Pro své nízké pořizovací náklady a špičkové parametry dokáží bezproblémově nahradit tepelná čerpadla systému "země-voda" jejichž realizace je technicky mnohem náročnější a pro investora podstatně dražší. Vzduch je jako zdroj tepla nejdostupnější, prakticky neomezený a dá se říci, že z ekologického hlediska nejvýhodnější, protože teplo odebrané vzduchu z okolí je opět vráceno tepelnými ztrátami objektu.

Tepelná čerpadla "vzduch-voda" tedy nenarušují teplotní rovnováhu okolí, jak tomu je u tepelných čerpadel "země-voda". K velkým výhodám patří i ta skutečnost, že tyto systémy mohou pracovat celoročně a být velice efektivně využívána i pro přípravu teplé užitkové vody nebo ohřev vody v bazénu, zatímco systémy "země-voda" vyžadují několikaměsíční odstávku během letní sezóny pro regeneraci zemních kolektorů, aby nedocházelo každým rokem ke snižování jejich výkonu.

Ve svém sortimentu firma PZP Komplet a.s. nabízí tepelná čerpadla vzduch-voda" HP3AW "split systém" ve výkonové řadě 6 - 36 kW. Venkovní výparníkovou jednotku a vnitřní kompresorovou část s akumulační nádrží stejného designu můžete spatřit na Mezinárodním stavebním veletrhu SHK v Brně v hale F stánek č. 026 a mít tak příležitost konzultovat s odborníky vlastní záměr při rekonstrukci nebo realizaci zdroje vlastního systému vytápění.

nahoru



Wienerberger představí na IBF celou řadu novinek!
Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.
Pavilon A2, stánek č. 018

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl se chystá na letošním dvanáctém ročníku mezinárodního stavebního veletrhu ibf představit hned celou řadu novinek. Zdicí systém POROTHERM rozšíří řada nových věncovek VT 8, pro architekty je připravena publikace Podklad pro navrhování - 11. vydání a investory a projektanty zcela jistě zaujme systém provětrávaných zavěšených fasád ArGeTon, jenž se nově nachází v nabídce společnosti Wienerberger.

Na stánku se všichni zájemci mohou seznámit nejen s kompletním sortimentem výrobků POROTHERM, ale také shlédnout ukázky zdění na tenkou spáru touto speciální technologií, jíž se využívá při práci s broušenými cihlami.


Expozice - Galerie společnosti Wienerberger

Veletrh IBF 2007 proběhne v Brně 17. - 21. dubna, expozici - Galerii Wienerberger naleznete v pavilonu A2, stánek č. 018. Návštěvníkům zde budou k dispozici i podrobné informace a novinky k programu výstavby rodinných domů POROTHERM DŮM a také ochotný profesionální tým společnosti Wienerberger.

nahoru



Viessmann představí novinky ve výrobním programu
VIESSMANN, s.r.o.
Hala F, stánek č. 039

Velmi rádi vás uvítáme na našem stánku číslo F 039, kde bychom vám chtěli představit novinky v našem výrobním programu včetně nového plynového závěsného kotle Vitopend 100-W.

nahoru



Vylepšení tepelně-izolačních vlastností první vrstvy zdiva
HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Pavilon A2, stánek č. 003

Současná cihla není stejnou cihlou, jaká se vyráběla před několika desítkami let. Její velikost je výrazně větší, čímž se minimalizuje pracnost zdění, její tvar, použitý materiál i technologie výroby jsou volené tak, aby měla optimalizované vlastnosti.

Na obvodové konstrukce domů je především tlak na zvyšování jejich tepelně izolačních vlastností. Proto jsou tepelněizolační cihly vyráběny ze speciálních směsí jílových hlín a jejich tvar je řešen jako dutý s tím, že tvar dutinek je opět optimalizovaný pro maximální nosnost, minimální hmotnost a maximální tepelný odpor ve směru kolmo na zdivo.

Rozdílný tvar cihly v jednotlivých směrech způsobuje anizotropnost cihelného materiálu - jeho různé vlastnosti v různých směrech. Rozdílné tepelněizolační vlastnosti dokumentuje tabulka 1, kde je také patrné, že ve svislém směru jsou tepelněizolační vlastnosti cihly nejhorší. Tato vlastnost se nepříznivě projevuje zejména u založení zdiva na betonovém základu. Firma HELUZ přichází s novým řešením tohoto detailu, kterým je vyplnění dutin tepelně izolačním materiálem, např. perlitem i když to pochopitelně neznamená, že běžné cihly bez tohoto opatření nelze pro zakládání použit.

V tabulce 2 jsou uvedeny hodnoty ekvivalentní tepelné vodivosti pro cihelné tvarovky s dutinami vysypanými perlitem. Z tabulek je zároveň patrné zlepšení tepelněizolačních vlastností i cihly jako celku. Vysypání dutin tímto materiálem má několik kladů. Prvním je, že vzduch v dutině je nahrazen tepelněizolačním materiálem, čímž tvarovka získá až 5x lepší tepelněizolační vlastnosti ve svislé ose. Druhou výhodou je, že u tohoto citlivého detailu nemůže při zdění další vrstvy cihel dojít k zapadnutí malty do těchto dutin, čímž by se mírně zhoršily její tepelněizolační vlastnosti.

Společnost HELUZ doporučuje používat expandovaný perlit EP 150 OM, zrnitosti 0,0 - 1,0 mm. Cena běžného metru jedné vrstvy zdiva tl. 440 mm vysypané perlitem se pohybuje cca 100 Kč.

Vlastnosti jednotlivých variant byly vypočítány v programu QuickField za použití vlastností materiálů získaných ze zkušebního protokolu a z norem.

směr λev [W m-1 K-1] procento zvýšení [%]
SUPE®THERM 44 STI
kolmo na zdivo 0,102 100
rovnoběžně se zdivem 0,277 271
svisle 0,674 659
SUPE®THERM 44 P+D
kolmo na zdivo 0,132 100
rovnoběžně se zdivem 0,351 265
svisle 0,750 567

1 - Tabulka výpočtů ekvivalentních součinitelů tepelné vodivosti cihly

směr λev [W m-1 K-1] procento zvýšení [%]
SUPE®THERM 44 STI + perlit v dutinách
kolmo na zdivo 0,077 100
rovnoběžně se zdivem 0,146 189,61
svisle 0,159 206,49
SUPE®THERM 44 P+D + perlit v dutinách
kolmo na zdivo 0,113 100
rovnoběžně se zdivem 0,217 192,04
svisle 0,235 207,96

2 - Tabulka výpočtů ekvivalentních součinitelů tepelné vodivosti cihly s vysypáním dutin perlitem

nahoru



VIADRUS na Stavebních veletrzích v Brně
ŽDB GROUP a.s.
Hala F, stánek č. 045

VIADRUS je tradičním výrobcem litinové tepelné techniky. Používaný materiál je zárukou vysoké účinnosti, spolehlivosti a životnosti kotlů i radiátorů VIADRUS.

Dovolujeme si Vás tímto pozvat k návštěvě naší expozice v hale F, stánek č. 45 na mezinárodním stavebním veletrhu SHK Brno.

KONDENZAČNÍ PLYNOVÉ KOTLE

Claudie

Nástěnný kondenzační kotel Claudie je svým výkonovým rozsahem vhodný pro byty a rodinné domky, jeho elektrické krytí dovoluje instalaci do koupelen. Umožňuje přednostní ohřev teplé vody, variabilní provedení sání vzduchu i odvodu spalin usnadňuje situování kotle.
Výkon: 3.5 - 24 kW

Claudius s automatikou SIEMENS LMU64

Stacionární kondenzační kotel Claudius je svým výkonovým rozsahem vhodný jak pro byty a rodinné domky, tak i pro větší objekty. Umožňuje přednostní ohřev teplé vody, variabilní provedení sání vzduchu i odvodu spalin usnadňuje situování kotle.
Výkon: 3.5 - 49.5 kW

AUTOMATICKÉ KOTLE NA TUHÁ PALIVA

Vialing 25

Automatický kotel Vialing 25 je určen pro vytápění rodinných domků, rekreačních objektů i středně velkých budov u nichž je kladen požadavek na automatický ekologický provoz s minimálními nároky na obsluhu. Kotel řeší také přednostní přípravu teplé užitkové vody.
Výkon: 6 - 25 kW; Palivo: černé uhlí, hnědé uhlí, pelety

Hercules ECO "Nový design"

Automatický litinový kotel Hercules ECO "Nový design" je určen pro vytápění rodinných domků, rekreačních objektů i středně velkých budov u nichž je kladen požadavek na automatický ekologický provoz s minimálními nároky na obsluhu. Kotel řeší také přednostní přípravu teplé užitkové vody.
Výkon: 7 - 45 kW; Palivo: pelety

KOTLE NA KOKS / Č. UHLÍ / H. UHLÍ

Hercules U24 splňující třídu 3

Ideální litinový kotel pro levné vytápění tuhými palivy, navazující na tradici svých předchůdců Hercules U22 a Hercules U26. Kotel je určen pro teplovodní systémy s přirozeným nebo nuceným oběhem topné vody a je vhodný pro vytápění rodinných domů a menších objektů.
Výkon: 13 - 74 kW; Palivo: černé uhlí, hnědé uhlí, koks

Hercules U26

Ideální litinový kotel pro levné vytápění tuhými palivy, navazující na svého předchůdce U22. Hercules U26 pracuje s přirozeným nebo nuceným oběhem topné vody a je vhodný pro vytápění rodinných domů a menších objektů. V otevřených systémech je kotel možno používat bez pojistného dochlazovacího zařízení.
Výkon: 8 - 62 kW; Palivo: černé uhlí, koks, dřevo, dřevěné brikety

KACHLOVÁ KAMNA

Kachlová kamna s litinovou krbovou vložkou představují efektní esteticky hodnotný zdroj tepla pro rodinné domy či rekreační objekty. Výhodou je snadná instalace hotového výrobku, tradiční vzhled a dlouhodobá akumulace tepla. Představují návrat k tradičnímu teplu viditelného ohně.

nahoru



 
 
Reklama