Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - AMPER 2007 (I)

Ve dnech 27. - 30. března se na výstavišti v Letňanech otevřou brány jubilejního 15. ročníku mezinárodního veletrhu AMPER. Jaké novinky můžete očekávat na stáncích významných českých společností z oborů elektrotechniky a elektroniky přináší následující seriál článků.



Comet Systems - Nové snímače teploty, vlhkosti a atmosférického tlaku
Systemotronic - Co naleznete nového na expozici firmy Systemotronic?
Nowatron Elektronik - Nowatron Elektronik na veletrhu Amper
Technik Partner - obchodní zástupce německé firmy PTR
S.O.S. Electronic - Novinky v komunikační oblasti
ZTC Electronic Praha - EX- system v souteži o ZLATÝ AMPER 2007
AsisImport - Novinkou budou LED výrobky
ZAT control systems - Základní Algoritmus Techniky
Moeller Elektrotechnika - Moeller s Darwinem se chystají na AMPER 2007
Macro Weil - Datové produkty a bezdrátové technologie



Nové snímače teploty, vlhkosti a atmosférického tlaku
COMET SYSTEM, s.r.o
Hala 5, stánek B9

Na výstavě AMPER budou společností COMET SYSTEM, s.r.o. představeny nové snímače atmosférického tlaku a kombinované snímače teploty, vlhkosti, atmosférického tlaku. Ucelená řada s dvouřádkovým displejem nabízí modely s výstupy 4-20mA, 0-10V, sériovým výstupem a rozhraním Ethernet. Velký LCD displej s dobře čitelnými znaky umožňuje současné zobrazení dvou měřených veličin včetně fyzikálních jednotek.

Modely se sériovým výstupem RS485 nebo RS232 umožňují pracovat s komunikačním protokolem ModBus, ADAM firmy Advantech a ARION firmy AMIT a jsou připraveny k implementaci dalších protokolů.

Ethernetové snímače lze díky rozhraní LAN ovládat přes PC. Podporovány jsou tyto možnosti komunikace: ModBus, Telnet, WWW stránky, SNMP, E-mail.

WWW stránky snímače umožňují zobrazovat aktuální naměřené hodnoty, stavy alarmů a grafické zobrazení historie měření. Snímače lze využít i k signalizaci alarmů. V případě překročení zadané meze je aktivován alarm a vyslán varovný email nebo SNMP trap na zadané adresy.

Snímače jsou určeny zejména pro kontrolu a řízení vlhkosti ve skladech potravin, léčiv, surovin, v místnostech se servery, ve výrobních technologiích, v klimatizovaných prostorách, v muzeích, archivech, galeriích, v meteorologických budkách a dalších.

Současně bude uvedena na trh řada snímačů teploty, vlhkosti a atmosférického tlaku do náročných interiérů. Interiérové snímače vznikaly ve spolupráci s renomovaným designerským studiem. Jsou určeny zejména pro techniku budov s vysokými estetickými nároky.

Součástí dodávky každého snímače je kalibrační list od výrobce.

Více informací lze získat na internetových stránkách společnosti www.cometsystem.cz.

nahoru



Co naleznete nového na expozici firmy Systemotronic?
SYSTEMOTRONIC, s.r.o.
Hala 2, stánek 2, sektor B

Dovolujeme si Vás upozornit na naši účast na veletrhu Ampér 2007, který se koná ve dnech 27. až 30. března 2007 na Výstavišti Praha-Letňany, denně od 9.00 do 17.00 hod.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

nahoru



Nowatron Elektronik na veletrhu Amper - zodolněné notebooky, průmyslové monitory nebo velkoplošné obrazovky
Nowatron Elektronik, spol. s r. o.
Hala 8, stánek B25

V rámci naší expozice jsme pro Vás připravili celou řadu zajímavých výrobků z našeho portfolia, ale i ukázky komplexních řešení.

Představíme Vám zodolněné průmyslové notebooky výrobců Kontron, Getac a Twinhead, průmyslové monitory Kontron, CompactPCI počítače od Kontronu používané jako komunikační nástroj v oborech průmyslové automatizace či v dopravě, velkoplošné obrazovky Barco pracující na principu zadní projekce určené pro nepřetržitý provoz do dispečerských sálů, ale i projekční a prezentační techniku, např. vizualizér pro stropní instalace WolfVision VZ-C12 2 od stejnojmenného rakouského výrobce, jehož přístroje patří ke špičce v oboru.

Pozornosti návštěvníků jistě neujde ani LCD displej Barco LC-42 o úhlopříčce 42" (nabízíme také LC-47 o úhlopříčce 47"), který díky vysokému rozlišení 1 920 x 1 080 vyhovuje zobrazení High Definition (HD) video signálů v plné kvalitě. Displej poskytuje jasný a ostrý obraz s vysokou svítivostí 500 cd/m2, kontrastem 800 : 1, vysokou spolehlivostí a životností. Lze jej využít jako nezávislý monitor napojený na počítač, libovolný video zdroj nebo v kombinaci s kontroléry Barco. Může se také stát součástí celé sítě displejů. Štíhlý design, špičková kvalita obrazu a rozšířená funkčnost předurčuje LC-42 k široké škále uplatnění. Stane se ideálním řešením pro dispečerská pracoviště, rozhlasová vysílání (broadcast), sportovní, obchodní i nákupní střediska. Displeje byly navržené do náročných průmyslových 24hodinových provozů.

Těšíme se na vás v hale č. 8, v sektoru B, na stánku č. 25.

O společnosti Nowatron Elektronik, spol. s r. o.

Nowatron Elektronik, spol. s r. o., dodává prezentační techniku, projekční systémy, velkoplošné zobrazovací systémy, dispečerská pracoviště, průmyslové počítače a monitory renomovaných světových výrobců. Díky spolupráci se špičkovými výrobci nabízí kvalitní sortiment, poskytuje profesionální, poradenské a servisní služby a nadstandardní přístup ke všem zákazníkům. Garantem kvality poskytovaných služeb je členství firmy v Asociaci prodejců prezentační techniky (APPT), v organizaci Armed Forces Communications & Electronics Association (AFCEA) a zavedení programu kvality dle standardu ISO 9001 : 2000. Společnost zastupuje na českém a slovenském trhu výrobce Barco, Samsung Techwin, WolfVision, Mitsubishi Electric, Kontron, Getac, Elma, DNP, CUE, SST a Evans. Nowatron Elektronik, spol. s r. o., letos slaví 15. výročí založení. www.nowatron.cz

Pro více informací, prosím, kontaktujte Nowatron Elektronik, spol. s r. o., Danielu Chinevovou na e-mailové adrese dchinevova@nowatron.cz nebo na tel. číslech 251 614 073, 251 615 925.

nahoru



TECHNIK PARTNER - obchodní zástupce německé firmy PTR Messtechnik GmbH - představení sortimentu
TECHNIK PARTNER s.r.o.
Hala 3, stánek A13

Z našeho sortimentu bychom Vám na 15. jubilejním veletrhu AMPER rádi představili:

1) kontaktní hroty na elektrické testování:
  • kontaktní jehly s roztečí již od 1,27 mm
  • závitové i nezávitové kontaktní hroty
  • spínací kontaktní hroty s možností výběru - závitové, nezávitové
  • kontaktní hroty se zabezpečením hlavy válce proti pootočení
  • vytlačovací kontaktní hroty se silou pera až 25,0N
  • kontaktní hroty na vysoké proudy až 50,0 A (opět nabízíme závitové i nezávitové provedení)
  • pneumatické kontaktní hroty včetně příslušenství
  • bateriové kontaktní hroty
  • koaxiální kontaktní hroty
  • nástroje na montáž a demontáž kontaktních hrotů a dutinek
2) svorkovnice do plošných spojů (s počtem pólů na přání zákazníka):
  • šroubový princip propojení
  • svorkovnice používající princip ukotvení vodiče v kleci
  • multikonektorový rozpojovací systém
  • pružné svorkovnice
3) testovací přípravky:
  • adaptéry s mechanickou aretací
  • adaptéry s pneumatickou aretací
  • jehlová pole

Více informací: TECHNIK PARTNER s.r.o., Brandýská 103, 181 00 Praha 8, www.technikpartner.cz.

nahoru



NOVINKY V KOMUNIKAČNÍ OBLASTI
S.O.S. electronic s.r.o.
Hala 4, stánek B23

S.O.S. electronic patrí medzi popredných nezávislých distributérov elektronických súčiastok v strednej Európe. Priamo spolupracuje s viac ako 50 výrobcami komponentov, výsledkom čoho je komplexný sortiment a konkurencieschopné ceny. Úspešne pôsobí v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku, kde má vytvorené sklady z viac ako 8000 najpoužívanejšími typmi komponentov. Tovar je takto schopná doručiť zákazníkom aj do 24 hodín.

Na výstave AMPER 2007 v Prahe sa návštevníci stánku môžu oboznámiť najmä s novinkami v komunikačnej oblasti. Najväčší rozmach prebieha vo Wireless oblasti, v ktorej popredné miesto zaujíma prenos pomocou GSM siete. Predstavuje vežmi lacný a efektívny spôsob prenosu dát a riadenia na diažku. V ponuke je niekožko typov GSM/GPRS modulov, vhodných pre širokú škálu aplikácií. Nebudú chýbať komunikačné moduly v štandarde Bluetooth, Zigbee , Wi-Fi a GPS.

V oblasti "drôtovej" komunikácie predstaví S.O.S. electronic moduly značiek Wiznet a Lantronix, ktoré umožňujú zariadeniam komunikovať v sieti Ethernet. Pre záujemcov o USB komunikáciu bude pripravená prezentácia modulov, ktoré umožňujú prenos dát z USB Flash diskov do formátu SPI alebo UART.

Na svoje si prídu aj tí, ktorých zaujíma problematika identifikácie žudí alebo objektov, kde ponúka spoločnosť RFID eTagy rôznych prevedení, od klasických kartičiek až po čipy zabudovateľné pod kožu. Na Amperi 2007 nebudú chýbať ani novinky z oblastí LED diód značky Kingbright, svorkovníc Euroclamp, cievok a tlmiviek Fastron, mechanických komponentov Keystone alebo laboratórneho sortimentu Hirschmann - všetko od spoločností, ktoré S.O.S. electronic zastupuje v tomto regióne.

V ponuke spoločnosti S.O.S. electronic ďalej nájdete produkty renomovaných výrobcov TracoPower, STMicroelectronics, Linear Technology, FTDI, Diotec, Kingbright, Marquardt, Sunon, Wago, Fujitsu, Omron, Finder, Yageo, Myrra, Arcotronics. Bližšie informácie o cenách a termínoch dodania Vám radi oznámia pracovníci firmy S.O.S. electronic v Košiciach a v Brne, prehžad skladového sortimentu vrátane skladových zásob a aktuálnych cien nájdete aj na www.soselectronic.sk a www.soselectronic.cz.

Tešíme sa na Vás v hale 4B, stánok číslo 23.

nahoru



EX- system v souteži o ZLATÝ AMPER 2007
ZTC electronic Praha, s.r.o.
Hala 4, stánek B28

Firma ZTC electronic Praha, s.r.o. zve všechny obchodní partnery do své expozice na 15. mezinárodním veletrhu elektrotechniky a elektroniky. Firma již 17 let dodává vysoce kvalitní komponenty pro elektrotechniku a elektroniku se zaměřením na díly v provedení podle 19" norem. Je výhradním zástupcem firem SCHROFF, HOFFMAN, PFLITSCH a PMA v České republice a ve Slovenské republice. Na výstavě budou prezentovány novinky jako skříně Varistar, systémy Advanced TCA 3. generace, revoluční průchodky blueglobe, ochranné hadicové systémy PMA atd. Hlavním lákadlem bude uvedení nové produktové řady PMA tzv. Ex-Systemu, ochrany kabelů v prostředí s nebezpečím výbuchu. Ex-System byl přihlášen do soutěže o nejpřínosnější exponát veletrhu ZLATÝ AMPER 2007. Veškeré další informace nejen o prezentaci na veletrhu najdete na webových stránkách.

Těšíme se na Vás ve stánku číslo 28, v hale číslo 4, v sektoru B.


nahoru



Novinkou budou LED výrobky
AsisImprot, s.r.o.
Hala 1, stánek G30

Co naleznete na našem stánku?

Zinkochloridové a alkalické baterie, akumulátory a nabíječky, které vyrábíme v Číně pod naší registrovanou obchodní známkou AiT a spolupracujeme výhradně s výrobci. Při testování baterií a akumulátorů v České republice spolupracujeme s ČVUT Praha a zkušební laboratoří ITC Zlín.

LED výrobky

V letošním roce vystavujeme jako novinky v našem sortimentu LED výrobky. Jedná se především o různé druhy svítilen buď na baterie nebo na mechanický pohon. Patří mezi ně např. přední multifunkční cyklo-svítilna s držákem, čelová svítilna pro kutily, stolní přenosná lampička pro nouzové využití v prostorách bez přívodu el. energie, laserové multifunkční ukazovátko s LED svítilnou, přenosné ruční svítilny nebo již zmiňovaná svítilna s dynamem, která je naprosto nezávislá na jakémkoliv zdroji energie a může posloužit i jako dobíječka pro mobilní telefony v nouzovém režimu.

Do této oblasti ještě částečně patří i piezo zapalovače, mezi nimi např. zapalovače s LED světlem pro nouzové osvětlení (např. zastávkového jízdního řádu, dveřních zámků, pojistek při výpadku el. energie apod.)

Mimo těchto výrobků z oblasti elektro dovážíme a prodáváme rovněž ruční holicí strojky, lepidla a deštníky.

Úplný sortiment včetně cen pro velkoobchodníky lze vidět na našich webových stránkách a E-shopu, kde je možno rovněž zadat objednávku.

Naše zboží dodáváme do obchodní sítě v České republice, na Slovensku a v Polsku.

nahoru



ZAT control systems - Základní Algoritmus Techniky
ZAT a. s.
Hala 3, stánek C14


nahoru



Moeller s Darwinem se chystají na AMPER 2007
Moeller Elektrotechnika s.r.o.
Hala 2, stánek A6

Společnost Moeller Elektrotechnika, výrobce elektroinstalačních přístrojů pro domovní a průmyslové aplikace, představí návštěvníkům své expozice mimo jiné nové technologické platformy Darwin a nabídne jim odborné přednášky v rámci Moeller konference, dobrou kávu i kontakt s hokejovými celebritami. Moeller se také zúčastní soutěže Zlatý Amper, v níž v roce 2006 zvítězil s beznástrojovým propojovacím systémem xStart. Letos do soutěžního klání přihlásil kombinovaný svodič přepětí SPB.

Největší zájem odborné veřejnosti očekávají zástupci společnosti Moeller Elektrotechnika o technologii SmartWire - první prvek platformy Darwin, který umožňuje nahradit náročné drátování stykačových kombinací pomocí jednoduchého propojovacího systému easyConnect SmartWire. Toto řešení vede k jednoduchému řízení a komunikaci stykačů DILM a motorových spouštěčů PZK s řídicími jednotkami prostřednictvím sběrnic CANopen, easyNet a PROFIBUS.

Na stánku společnosti Moeller Elektrotechnika najdou návštěvníci také kompletní nabídku svodičů přepětí s ohledem na jejich aplikace podle nového souboru norem ČSN EN 62305, či nové bezpečnostní moduly ESR-NOE, které splňují požadavky nových bezpečnostních norem EN ISO 13849-1 a EN 61508. Chybět nebudou ani oblíbené prvky systému inteligentního bydlení Moeller Xcomfort, ukázka komponent a rozváděčů pro domovní rozvody, aplikace výkonového jištění a další zařízení pro domovní a průmyslové elektroinstalace.

Společnost Moeller vnímá AMPER 2007 jako ideální prostor pro setkávání s partnery a zákazníky. Proto budou na stánku v průběhu veletrhu přítomni nejen zástupci obchodního a marketingového týmu, ale také produktoví manažeři a představitelé vedení. Doprovodný program zajistí soutěže v "ledním" hokeji, v nichž se návštěvníci veletrhu za povzbuzování komentátorů České televize Petra Vichnara a Jiřího Hölzela utkají o zajímavé ceny s hráči HC Moeller Pardubice.

O společnosti Moeller Elektrotechnika

Společnost Moeller Elektrotechnika s.r.o., je dceřinou společností koncernu Moeller. Firma vstoupila na český trh v roce 1993, jako součást koncernu Felten & Guilleaume, který se později sloučil s koncernem Moeller. Společnost má dvě obchodní kanceláře, v Praze a v Ústí nad Orlicí. Moeller Elektrotechnika je kromě obchodu v České republice odpovědná za obchodní aktivity koncernu ve státech bývalého Sovětského svazu a bývalé Jugoslávie. Tyto realizuje buď prostřednictvím založených dceřiných společností (Slovensko 1998, Ukrajina 2002, Rusko 2004), obchodních zastoupení (Litva, Lotyšsko, Estonsko - 2002 a Bělorusko - 2006) nebo prostřednictvím partnerských firem.

Nedílnou součástí společnosti je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí vyrábějící proudové chrániče, další spínací přístroje, domovní rozvodnice a rozváděče. Výrobní závod v Suchdole patří se svými 1100 pracovníky mezi největší zaměstnavatele jihočeského kraje.

Moeller Elektrotechnika je generálním partnerem extraligového hokejového klubu HC Moeller Pardubice. Více informací naleznete na www.moeller.cz, www.xcomfort.cz.

nahoru



MACRO WEIL - Datové produkty a bezdrátové technologie
MACRO WEIL, s.r.o.
Hala 4, stánek A2

Společnost MACRO WEIL představí na svém stánku novinky z oboru GSM datových produktů a bezdrátových technologií ve volných pásmech.

V oblasti GSM technologie představí zejména GSM moduly firmy Motorola, které umožňují přenosy pomocí GPRS/EDGE, mají podporu TCP/IP stacku a nově i možnost programování pomocí jazyku Java. Další novinkou z GSM techniky jsou moduly a produkty litevského výrobce Teltonika, který nabízí kompletní řešení GSM produktů od jednoduchých a levných modulů, přes modemy s komunikací RS232, USB, PCI nebo PCMCIA. Dále nabízí hotové aplikace pro sledování stavů nebo ovládání výstupů pomocí SMS nebo přes GPRS.

V oblasti bezdrátových technologií bude vystaveny celá škála modulů a aplikací na frekvencích 433/868 MHz nebo 2,4 GHz. Zejména BlueTooth moduly a servery, ZigBee moduly a nová technologie Wavenis určená především pro průmyslovou telemetrii a aktivní RFID. Technologie Wavenis nabízí jak OEM moduly k zabudování do zákaznických aplikací nebo hotové produkty připravené k integraci do systému. Jsou to zejména bezdrátové čítače pro snímání pulsů z vodoměrů, plynoměrů a dalších měřičů spotřeby, které se dají zakomponovat do sítě a usnadní tak odečty z měřičů energií. Dále bezdrátové telemetrické jednotky pro měření teploty, logických stavů nebo pro připojení analogových čidel 0-5V nebo 4-20 mA. Zajímavé je i použití technologie Wavenis pro aktivní UHF RFID systémy, kdy dosah tagů je až stovky metrů.

Stánek 4A2 (hala 4, stánek A2), www.macroweil.cz

nahoru

 
 
Reklama