Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

S novinkou weber.therm mínus 7 stavební sezóna v mrazech nekončí

Stavební sezóna vždy končila s příchodem prvních mrazíků. Od letošního roku je tomu však jinak. Společnost Saint-Gobain Weber Terranova Vám přináší zimní lepicí a stěrkový tmel weber.therm mínus 7 s jedinečnou recepturou.

Jedná se o unikátní tmel, které je možné aplikovat i v období, kdy teplota okolního vzduchu klesne až na - 7°C. Weber.therm mínus 7 je jednosložková lepicí a stěrková hmota na bázi cementu. Je určena pro lepení izolačních deskových materiálů. V kombinaci s vhodným typem armovací mřížky je rovněž určena pro vytváření podkladové mezivrstvy na lícové straně tepelně izolačních materiálů pod finální omítkou. Zimní lepicí a stěrkový tmel weber.therm mínus 7 je k dostání v přírodní šedé barvě ve 25 kg papírových obalech.

Definice výrobku

jednosložková lepicí a stěrková hmota na bázi cementu

Použití

určen pro lepení izolačních deskových materiálů. Rovněž je určen v kombinaci s vhodným typem armovací mřížky pro vytváření podkladové mezivrstvy na lícové straně tepelně izolačních materiálů, pod finální omítkou

Složení

suchá maltová směs obsahuje anorganické pojiva a plniva, modifikující přísady.

Barevné odstíny

vyrábí se v přírodní šedé barvě

TECHNICKÁ DATA:

Přídržnost:

  • k polystyrenu - min. 0,08 MPa
  • k betonu - min. 0,25 MPa

Přídržnost po cyklech zmrazení:

  • k polystyrenu - min. 0,08 MPa
  • difúze vodní páry - max. 15
  • zpracovatelnost - 20 min.

Požadavky na podklad:

Podklad musí být pevný, suchý, odmaštěný, čistý, zbavený prachu a nesoudržných vrstev. Mezi běžně používané podklady patří soudržná omítka, beton, pórobeton. Při lepení na netuhé a objemově nestabilní podklady se postupuje dle konkrétních podmínek. V případě velmi starých a savých podkladů doporučujeme podklad upravit penetračním nátěrem.

Podkladní nátěr:

Podkladní nátěr je nutné provádět v rozsahu teplot uvedených na obalu podkladního nátěru. V případě nutnosti penetrace se podklad napenetruje ředěným penetračním nátěrem weber.podklad A, s vodou v poměru 1:5 -1:8, dle savosti podkladu. V případě vyšší savosti, je doporučeno provést ještě jednu penetraci. Při první penetraci použijeme penetrační nátěr v ředění 1:8 a při druhé v ředění 1:5. Netýká se izolačních desek z polystyrenu a minerální vaty.

Podmínky pro zpracování:

  • lepení izolantu: k lepení izolantu je lepidlo určené pro rozsah teploty podkladu a okolního prostředí od 0°C do +10°C a vlhkostních podmínek do 80 %.
  • stěrkování: pro stěrkování je lepidlo určené pro aplikace v rozsahu teploty podkladu a okolního prostředí od +10°C do -7°C a vlhkostních podmínek do 80 %. Je nutné, aby v průběhu tří dnů od aplikace teplota neklesla pod -7°C. Následnou vrstvu finální omítky je možné na stěrkovou vrstvu aplikovat až při teplotách nad +5°C, které jsou v průběhu minimálně tří dnů.

Lepení izolantu k podkladu a stěrkování výztužné vrstvy se provádí podle návodu montáže výrobce pro venkovní kontaktní zateplovací systém.

Příprava čerstvé směsi:

Před přípravou čerstvé směsi je nutné suchou směs skladovat v takovém prostředí, aby teplota suché směsi před použitím dosahovala minimální teploty +1°C. Hmota se připraví postupným vmícháním jednoho pytle suché směsi (25 kg) do cca 6 l vody. Teplota záměsové vody musí být cca +20°C. Nesmí se přidávat voda teplejší než 35°C. Míchání provádět pomocí Unimixeru - násady na vrtačku. Doba míchání je cca 2-3 minuty. Po rozmíchání se tmel nechá cca 5 minut odstát a poté se ještě jednou krátce promíchá.

Spotřeba:

  • lepení izolačních desek - cca 3 kg/m2
  • bezespará armovací stěrka - cca 4 kg/m2

Nářadí:

  • zubové hladítko
  • vědro
  • vrtačka
  • míchadlo k vrtačce.

Čištění:

Nádoby, nářadí a nástroje je nutné ihned před zaschnutím očistit vodou. Stejně tak je nutno očistit ten samý den od zbytků tmelu také všechny vestavěné části fasády, tj. skla, oplechování apod.

Skladování:

6 měsíců od data výroby, v originálních obalech, v suchých a krytých skladech.

Balení:

Ve 25 kg papírových obalech, 42 ks - 1050 kg/paleta.

Upozornění:

dodatečné přidávání plniva, pojiva a přísad se nedovoluje.

Bezpečnost práce:

při práci dodržujte předpisy týkající se bezpečnosti práce a ochrany zdraví. Je nutné používat osobní ochranné pomůcky. Při práci s výrobkem nejíst, nepít a nekouřit. Po práci je nutné umýt pokožku vodou a ošetřit vhodným krémem. Při zasažení očí důkladně vypláchněte čistou vodou a okamžitě vyhledejte lékaře. Podrobnější informace jsou uvedené v bezpečnostním listě výrobku.

Likvidace odpadů:

Nespotřebovaný obsah pytlů uložte na povolenou skládku odpadů.

Pro více informací kontaktujte zákaznické centrum:

Zákaznické centrum Čechy:
Radiová 3, 102 00 Praha 10 Štěrboholy,
Tel.: 272 701 137, Fax: 272 011 930,
Mobil: 606 708 758, 602 457 663

Zákaznické centrum Morava:
790 64 Vápenná,
Tel.: 584 492 283, Fax: 584 454 215,
Mobil: 602 405 369, 724 361 369

 
 
Reklama