Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž o nejkvalitnější komplexní službu

Pilotní projekt v rámci veletrhu Aqua-therm 2006

V souvislosti s aktuálním děním kolem evropské směrnice o energetické náročnosti budov a včerejším schválením směrnice umožňující částečné otevření trhu služeb, vyhlašuje Hospodářská komora ČR a pořadatel veletrhu Aqua-therm Praha nultý ročník soutěže o nejlepší komplexní službu.

Soutěž chce s předstihem reagovat na směrnice EU o energetické náročnosti budov, ekodesignu energetických prostředků a úsporách energie v konečné spotřebě a o energetických službách a navrhovanou směrnici o vytápění a chlazení budov obnovitelnými zdroji. Platná nařízení zavazují Českou republiku k úspoře energie o 1 % každý rok po dobu následujících devíti let. Cílem soutěže je tak nejen usnadnit spotřebitelům orientaci v oboru, ale také umožnit firmám, aby se na novou situaci připravily.

Soutěž je určena všem společnostem z oblasti technického zařízení pro vytápění, větrání, klimatizaci, rozvody vody, plynu, tepla. Předmětem hodnocení bude dosahování co nejlepších parametrů kvality, komplexnosti služeb a energetických úspor. Dokumentace k nabízené komplexní službě musí být současně k dispozici k nahlédnutí na stánku firmy v průběhu veletrhu.

Letošní nultý ročník je určen k vyjasnění kritérií soutěže, proto budeme rádi pokud nám budete směřovat vaše postřehy a připomínky k zacílení akce a podmínkám udělení ceny. (Vše směřujte, prosím, na e-mail holec@sptz.cz).

Již do nultého ročníku však můžete své komplexní služby přihlašovat. Předání ceny proběhne společně se slavnostním vyhlášením vítězů tradiční soutěže o Zlaté medaile Aqua-thermu Praha.

Za organizátory soutěže

František Holec
president SPTZ
Ing. František Kočí
ředitel Progres Partners Advertising


Podmínky soutěže "O nejkvalitnější komplexní službu v oboru TZ"

1. ÚVOD

Soutěž o nejkvalitnější služby v rámci veletrhu "Aqua-therm Praha" je podnětem pro výrobce, projektanty, montážní a instalatérské firmy a další firmy z oboru technického zařízení pro vytápění, větrání, klimatizaci, rozvody vody, plynu, tepla a zařizovacích předmětů k dosahování co nejlepších parametrů kvality, komplexnosti služeb a dosažení energetických úspor, které jsou předmětem hodnocení těchto služeb. Nejlepším je udělována "Zlatá medaile Aquathermu" anebo "Čestné uznání".

1.1. Vyhlašovatelé soutěže:

Progres Partners Advertising, s.r.o.
Hospodářská komora ČR

1.2. Odborný garant a organizátor:

Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR

2. VŠEOBECNÉ ZÁSADY

2.1. Do soutěže mohou být přihlášeny projekty či realizace služby tuzemských a zahraničních vystavovatelů.

2.2. Přihlášené projekty či realizace služeb musí odpovídat vystavovatelským podmínkám, nomenklatuře tohoto specializovaného veletrhu, musí být na něm vystavené či dokumentované a kde to ukládá zákon, musí mít buď certifikaci nebo rozhodnutí o schválení.

2.3. Do soutěže budou přijaty jen na základě písemných přihlášek, včetně nutné průvodní dokumentace dodané vystavovatelem (výrobcem, realizátorem nebo jeho zástupcem) a doručené nejpozději do 20.11.2006 na adresu:

Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR
Freyova 27
190 00 Praha 9

2.4. Přihlášky musí být řádně vyplněny ve všech předepsaných rubrikách, potvrzeny a podepsány statutárním zástupcem nebo zástupcem firmy, který je zodpovědný za expozici. Přihlašovatel je povinen k přihlášce doložit:

  • technické vyobrazení projektu, je - li k dispozici
  • technické parametry
  • certifikát a protokol o zkoušce
  • popřípadě prokázání shody
  • obchodně-technickou dokumentaci
  • již udělená ocenění výrobku

2.5. Přihlásit do soutěže je možné jen jednu z vystavovaných služeb. Pokud vystavovatel přihlásí do soutěže více služeb, které bude na veletrhu "Aqua-therm Praha" vystavovat, pak lze "cenu udělit pouze jedné z nich.

2.6. Projekt či realizace služby přihlášený do soutěže označí vystavovanou služby či její dokumentaci

2.7. Přihlášená služba nebude hodnocena:

  • jestliže nebude z jakéhokoliv důvodu vystavena
  • jestliže vystavovatel nedodá požadovanou dokumentaci dle čl. 2.4.
  • jestliže přihláška nebude úplná
  • nesplňuje podmínky čl. 2.2.
  • jestliže nebude provedena úhrada poplatku

3. HODNOCENÍ SLUŽBY

3.1. Hodnocení přihlášených služeb do soutěže provede soutěžní porota složená z vybraných odborníků, které jmenuje pořadatel soutěže po dohodě s odborným garantem. Vyhlašovatel po dohodě s odborným garantem jmenuje předsedu a tajemníka soutěžní poroty. Tajemník soutěžní poroty připraví "Jednací řád soutěžní poroty", který na svém zasedání musí projednat a schválit představenstvo Svazu podnikatelů v oboru technických zařízení ČR a pořadatel.

3.2. Vystavené a přihlášené exponáty budou hodnoceny z těchto hledisek:

  • kvalita a komplexnost služby
  • spory dosažené realizací služby
  • technické parametry
  • energetická účinnost
  • vliv na životní prostředí - emise plynné, kapalné, tuhé (zda splňují směrnice pro ekologicky šetrný výrobek), hlučnost
  • provozní spolehlivost
  • životnost zařízení a kvalita materiálu jeho komponentů
  • možnost recyklace materiálů po uplynutí životnosti
  • nároky na montáž, obsluhu a údržbu, stupeň automatizace provozu
  • spotřeba primární energie na výrobu atd.

Při hodnocení je též přihlíženo ke stupni využití výsledků vědy a techniky.

3.4. Jednání soutěžní poroty je neveřejné.

3.4. Proti rozhodnutí soutěžní poroty není možné podat odvolání.

4. VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ SOUTĚŽE

4.1. Cenu uděluje přihlašovateli předseda poroty, zástupce vyhlašovatele a zástupce pořadatele při slavnostním vyhlášení soutěže.

4.2. Pokud není vystavovatel současně výrobcem, nebo jestliže vznikl oceněný výrobek ve spolupráci, která představuje alespoň jednu třetinu podílu na výrobku, může být na vyžádání vystaven duplikát diplomu.

4.3. Pořadatel veletrhu zabezpečí podle zprávy soutěžní poroty zveřejnění výsledků soutěže v hromadných sdělovacích prostředcích.

5. ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ

5.1. Případné návrhy na zlepšení soutěže nebo připomínky na vyhodnocení soutěže je možno zaslat buď písemně na adresu - Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR, Freyova 27, 190 00 Praha 9, k rukám prezidenta p. Františka Holce, nebo přímo předložit na veletrhu odbornému garantovi soutěže - Svazu podnikatelů v oboru technických zařízení ČR.

5.2. Přihlášky k soutěži zasílejte na adresu:

Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR
Freyova 27, Praha 9 190 00

 
 
Reklama