Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2006 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.



Tepelná čerpadla PZP - novinky ve výrobním programu
Grundfos pokračuje ve svém "Energetickém projektu"
ATMOS
Novinky VIADRUS - nový koncept kachlových kamen, předvedení kompletní řady závěsných kotlů
Licon - nástěnná tělesa CERAMIC LINE od firmy LICON
KOMEXTHERM - Novinky z oboru regulace vytápění a elektrotopení




Tepelná čerpadla PZP - novinky ve výrobním programu
PZP KOMPLET a.s.
Hala F, stánek 345

Trvalý růst cen energií je důvodem k zamyšlení při výběru vhodného systému vytápění a ohřevu užitkové vody. Přesvědčte se o tom, že největší úspory nákladů přináší nejen podle výpočtů, ale zejména podle dosavadních realizací, provoz otopných soustav s tepelnými čerpadly a navštivte ve dnech 21. - 25. listopadu na Mezinárodním veletrhu AQUA-THERM 2006 expozici firmy PZP KOMPLET a.s. (hala F, stánek č. 345).

Společnost PZP KOMPLET a.s. je svým podílem na trhu nejvýznamnějším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají obnovitelnou energii obsaženou v zemi, vodě a vzduchu.

Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se jí podařilo vyvinout tepelná čerpadla systému "vzduch-voda", která dosahují srovnatelných parametrů, jako tepelná čerpadla systému "země-voda".

V České republice jsou pro systém "vzduch-voda" ideální klimatické podmínky (průměrná teplota vzduchu během topné sezóny je +3°C). Pro své nízké pořizovací náklady a špičkové parametry dokáží bezproblémově nahradit tepelná čerpadla systému "země-voda", jejichž realizace je technicky mnohem náročnější a pro investora podstatně dražší. Vzduch je jako zdroj tepla nejdostupnější, prakticky neomezený a dá se říci, že z ekologického hlediska nejvýhodnější, protože odebrané teplo z okolí je opět vráceno tepelnými ztrátami objektu. K velkým výhodám patří i ta skutečnost, že tyto systémy mohou pracovat celoročně a být efektivně využívány pro přípravu teplé užitkové vody nebo ohřev vody v bazénu. Tepelná čerpadla "vzduch-voda" nenarušují teplotní rovnováhu okolí, jako je tomu u systému "země-voda".

Přestože je společnost PZP KOMPLET přesvědčena o výhodnosti tepelných čerpadel "vzduch-voda", nabízí ve svém výrobním programu tepelných čerpadel kompletní sortiment výrobků a s nimi spojených služeb. V letošním roce přichází na trh nejen s novou řadou tepelných čerpadel "vzduch-voda", tzv. "Split-systémů", ale i s novou řadou kompaktních tepelných čerpadel "země-voda" a "voda-voda". Nová tepelná čerpadla vynikají zejména zlepšenými technickými parametry, optimalizovaným systémem odtávání námrazy u tepelných čerpadel "vzduch-voda", novým řídicím systémem nabitým mnoha užitnými funkcemi, kompaktním řešením bivaletního zdroje tepla a jistě v neposlední řadě špičkovým designem. Za připomenutí stojí i další, již standardní produkty výrobního programu , jako např. tepelná čerpadla "vzduch-vzduch" pro vytápění velkých hal a průmyslových objektů, průmyslová tepelná čerpadla vyráběná na zakázku, větrací jednotky s tepelnými čerpadly, odvlhčovací jednotky pro bazény, odvlhčovače, elektrokotle a další.

Řada schválených patentů a průmyslových vzorů svědčí o tom, že se jedná o kvalitní a unikátní zařízení. Díky těmto jedinečným technickým řešením získala firma PZP KOMPLET a.s. řadu prestižních ocenění na mezinárodních veletrzích Pragotherm, Frigotherm, Aquatherm, Racioenergia a For Arch.

Společnost PZP KOMPLET a.s. je členem Sekce tepelných čerpadel při Svazu chladicí a klimatizační techniky a její výrobky mají právo používat logo "ZÁRUKA KVALITY".

Tepelná čerpadla PZP jsou certifikována autorizovaným zkušebním ústavem. Společnost PZP KOMPLET a.s. je držitelem certifikátu řízení kvality a environmentální politiky podle mezinárodních standardů ČSN EN ISO 9001:2000 a ČSN EN ISO 14001:2004.


nahoru


Grundfos pokračuje ve svém "Energetickém projektu"
GRUNDFOS s.r.o.
Hala J, stánek 053

Úspora 400 milionů KWh. Počítejme...

V roce 2005 zahájil Grundfos, jeden ze tří vedoucích dodavatelů čerpací technologie na světě, svůj "Energetický projekt" - ucelenou snahu informovat průmysl a zákazníky o možnostech, nabízených novými, energeticky účinnějšími oběhovými čerpadly.

Projekt, který zahrnuje značení oběhových čerpadel energetickou třídou, pomohl zákazníkům - jak domácnostem, tak komerčním zařízením, jako např. hotelům a nemocnicím - jen v první topné sezóně ušetřit 400 milionů kWh. A Grundfos slibuje, že to v příští topné sezóně bude v nezmenšené míře pokračovat.

Obrovský potenciál pro úspory energie

"My v Grundfosu se cítíme zodpovědní za svět, který nás obklopuje", říká Petr Jurníček, obchodní ředitel společnosti Grundfos s.r.o. "Je to oblast, v níž můžeme udělat velké rozdíly. Dnes se v evropských domácnostech používá více než 120 milionů oběhových čerpadel - a většina z nich má energetickou spotřebu, odpovídající na energetické stupnici třídě D nebo E."

"Vzhledem k tomu, že naše čerpadla třídy A využívají až o 80% méně energie než čerpadla třídy D/E, jsou důsledky jasně viditelné. Ve skutečnosti bychom mohli ušetřit biliony kWh a miliony tun emisí CO2, kdybychom vyměnili stará čerpadla za jejich energeticky účinné alternativy. Energetický projekt pomáhá všem - instalatérům, majitelům domů, jiným výrobcům čerpadel - uvědomit si to."

Snížení domácího účtu za elektřinu až o 10%

Je to krásná představa. Majitele domů a manažery zařízení však bude možná zajímat, že mohou snížit svůj účet za elektřinu, pokud zvolí místo čerpadla třídy D čerpadlo třídy A, až o 10%. "Oběhová čerpadla v domácích otopných soustavách mohou činit až 15% celkové spotřeby elektrické energie, takže je to skutečně to pravé místo, kde se dá ušetřit," říká Petr Jurníček. "Pomocí schématu energetických tříd, používaného pro čerpadla, je nyní možné jednoduše zjistit na štítku na čerpadle, jakou energetickou účinnost dané oběhové čerpadlo má".

Budoucnost Energetického projektu

V této topné sezóně bude Energetický projekt pokračovat. "Budeme pokračovat v pořádání seminářů, vydávání příruček, v propagaci a jiných prostředcích komunikace, abychom lidem vysvětlili, jaký rozdíl představuje dobrý energetický výkon." slibuje Petr Jurníček. "Obchodní svět může počítat s tím, že uslyší ještě mnoho o energetické účinnosti - a vlastníci domů na celém světě se mohou těšit, že ušetří ještě více energie. Každý rok."

Máte-li zájem o další informace, navštivte naše stránky www.grundfos.cz nebo se obraťte na nejbližší obchodní zastoupení Grundfos.


nahoru


ATMOS
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala F, stánek 322

Firma Jaroslav Cankař a syn ATMOS, která je pravidelným vystavovatelem na veletrhu Aqua-therm, zve tímto všechny návštěvníky k návštěvě svého stánku v pravém křídle Průmyslového paláce.

Bude představeno několik novinek, jako jsou větší výkony kotlů na pelety, zplynovací kotel na černé uhlí a dřevo a nové modely klasických kotlů.

Jistě bude na co koukat, a nejen koukat, v termínu od 21. do 25. listopadu.


nahoru


VIADRUS představí koncept kachlových kamen a kompletní řadu závěsných kotlů
ŽDB GROUP A.S.
Hala J, stánek 050


Závod topenářské techniky VIADRUS ve svém tradičním segmentu tuhých paliv představí koncept esteticky velmi zajímavých kachlových kamen postavených na vlastní krbové litinové vložce Prometheus.

Kromě tradičního sortimentu kotlů na tuhá paliva (včetně automatických) předvedeme kompletní řadu závěsných kotlů a samozřejmě také obě varianty kotlů kondenzačních. Stranou nezůstanou ani kotle nad 50kW, radiátory a ukázky zakázkové práce naší slévárny.


nahoru


Licon - nástěnná tělesa CERAMIC LINE
LICON HEAT s.r.o.
Hala F, stánek 307

Vážení obchodní přátelé,

Dovolte nám pozvat Vás k návštěvě stánku společnosti LICON na letošním veletrhu Aqua-therm. Najdete nás v hale F stánek č. 307. I pro letošní ročník jsme připravili řadu novinek a inovací v sortimentu otopných konvektorových těles.

Novinkou jsou nástěnná tělesa CERAMIC LINE. Jak už název napovídá opláštění radiátoru je vyrobeno z keramických kachlů, které můžete vybírat ze čtyř vzorů a třech barevností. Toto otopné těleso je vybaveno axiálními ventilátory pro zvýšení tepelného výkonu. Regulace otáček ventilátoru v závislosti na okolní teplotě je řízena zcela novým systémem EASY el. regulace.

Dále jsme inovovali podlahové konvektory s ventilátorem PKVT, které jsou standardně osazeny transformátorem 230/12V. Transformátor je umístěn ve vaně konvektoru pod krytem, který je i na druhé straně kde kryje přívody. Potěšením pro Vás jistě bude, že toto vše je obsaženo v základní ceně, která zůstává neměnná!

Přijďte nás navštívit, budete srdečně vítáni.

Martin Kniha
ředitel společnosti

nahoru


Novinky z oboru regulace vytápění a elektrotopení
KOMEXTHERM Praha, spol. s r.o.
Hala F, stánek 316

Přátelé z oboru a všichni zájemci o úsporné vytápění, přijďte se podívat na náš firemní stánek na veletrh Aqua-therm. Připravili jsme několik novinek z oboru regulace vytápění a elektrotopení. Rádi Vám poskytneme všechny potřebné informace na našem stánku, který najdete v hale F s číslem 316.


nahoru

 
 
Reklama