Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební veletrh se silnou rakouskou účastí

Na letošním ročníku Stavebního veletrhu IBF v Brně se ve společné expozici v pavilonu D představí šest rakouských firem, jejichž skupinová účast na veletrhu je organizována Obchodním oddělením Rakouského velvyslanectví v Praze v rámci proexportního programu Rakouské hospodářské komory "go-international".

V produktovém zaměření jednotlivých vystavujících firem převažuje výroba dřevěných staveb, dřevěných desek a dalších dřevěných prvků. Právě tak je tomu u firem WIEHAG GmbH, KLH Massivholz GmbH a Holzindustrie Pfeifer GmbH & Co KG. Výrobou oken, dveří a zimních zahrad se zabývá další vystavující firma Franz SILBER Fensterbau GmbH, jejíž nabídku doplňuje společnost Hirth Gesellschaft m.b.H. se sortimentem parapetních a pracovních desek. Celou expozici pak uzavírá firma FRANZ OBERNDORFER GmbH & Co, výrobce stěnových a stropních systémů z betonu. Geograficky budou tedy v Brně zastoupeny spolkové země Horní a Dolní Rakousko, Štýrsko a Tyrolsko.

Problematika dřevostaveb se v poslední době těší stále rostoucímu zájmu stavebníků v České republice. Jelikož Rakousko má v této oblasti bohaté zkušenosti a rakouské firmy disponují rozvinutými technologiemi, existuje jistě široká škála možností spolupráce firem z obou zemí.

Účast na letošním stavebním veletrhu je dalším důkazem narůstajícího zájmu rakouských subjektů o český trh a zároveň potvrzením trvalé pozice Rakouska, jako jednoho z nejvýznamnějších obchodních partnerů České republiky.

Veškeré bližší informace k rakouské účasti na veletrhu IBF lze získat na uvedených kontaktních místech:

Obchodní oddělení Rakouského velvyslanectví v Praze
Krakovská 7, P.O.Box 493, CZ-111 21 Praha 1
Tel. 222 210 255, 222 211 286
e-mail: Prag@austriantrade.org
Mag. Rosmarie Netzer, obchodní attaché

Marketingová kancelář obchodního oddělení Rakouského velvyslanectví
Hybešova 42, 602 00 BRNO
Tel. +420 543128274, Fax +420 543128275, Mobil +420 731460148
E-mail: brno@austriantrade.cz, Ing. Martin Žák, vedoucí kanceláře
případně na internetové stránce www.austriantrade.org/cz


100% ÚČAST NA URBIS INVESTU

Za dva měsíce, ve dnech 25. až 29. dubna 2006, bude na veletrhu Urbis Invest, který proběhne společně se Stavebními veletrhy Brno 2006, představeno všech 14 krajů včetně hlavního města Prahy.

Osamostatněný veletrh investic, financí, realit a technologií pro města a obce - Urbis Invest, dosáhne oproti minuloročnímu veletrhu Urbis významného úspěchu v podobě 100% účasti všech krajů České republiky včetně hlavního města Prahy.

"Je to vůbec poprvé, co se s vysokým zájmem na náš veletrh přihlásily opravdu všechny české a moravské kraje. Úspěch je o to intenzivnější, že se tak stalo po vyčlenění veletrhu Urbis z komplexu Stavebních veletrhů," upřesňuje David Pokorný, manažer PR a reklamy Stavebních veletrhů Brno a Urbis Invest.

Nově vzniklý Urbis Invest proběhne ve stejném termínu jako Stavební veletrhy Brno 2006, jeho osamostatněním však budou splněny maximální a specifické požadavky vystavovatelů v tomto segmentu. Veletrh doplní ryze stavební obory o pohled investorů, finančních poradců, developerů, realitních makléřů, finančních institucí a státní správy i samosprávy na problematiku staveb, finančních investic, využití strukturálních fondů a investic do oblastí spojených s výstavbou a správou nemovitostí. Jelikož jsou obě tato témata více než příbuzná, byl zachován stejný termín obou veletrhů - Urbis Investu i Stavebních veletrhů Brno.


Doprovodný program Stavebních veletrhů

Soutěž pro návštěvníky Stavebních veletrhů


David Pokorný
manažer PR a reklamy Stavebních veletrhů Brno a Urbis Invest
Tel.+420 541 152 722
E-mail: dpokorny@bvv.cz


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...