Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Téma řízené větrání s rekuperací tepla na doprovodném programu výstavy Infotherma

Tématický blok Řízené větrání s rekuperací tepla pro rodinné a bytové domy byl pořadateli zařazen do doprovodného programu výstavy na středu 18. ledna 2006 od 12.30 do 14.00 hod.

Úvodní přednáška (Ing. Milan Bechyně, TZB-info) shrne všeobecné zásady pro návrh rekuperačního větrání rodinných a bytových domů, vymezí podmínky pro jeho použití a uvede přehled dodavatelů větracích jednotek s rekuperací tepla na českém trhu.

V další části tématického bloku představí zástupce asi nejznámějšího tuzemského výrobce a dodavatele teplovzdušných větracích a vytápěcích jednotek ATREA s.r.o. novinky, které firma pro český trh připravila pro rok 2006. Tou velmi očekávanou je jistě větrací jednotka DUPLEX 220, která se s prodejní cenou dostala pod 20 000 Kč. Tato jednotka je v této chvíli nejmenším reprezentantem celé řady větracích a také teplovzdušných vytápěcích a větracích jednotek ATREA. Zároveň budou v této části prezentovány některý z výsledků měření energeticky pasivního domu, pro které jsou tyto výrobky určeny.

Ve třetí části představí firma REGULUS především novou generaci rekuperačních a ventilačních systémů pro celý dům Air Minder. Novinkou je plastové provedení s možností otáčení vstupů a výstupů pro variabilní montáž, ale kromě dalších výhod také zajímavá cena. Firma je výhradním dovozcem zařízení do České republiky.

V závěrečné části tématického bloku budou odpovídat všichni přednášející na dotazy návštěvníků doprovodného programu.

Zájemci o účast na přednáškách si mohou zajistit místo prostřednictvím internetové přihlášky.

 
 
Reklama