Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Naší největší předností je ucelenost programu

Rozhovor TZB-info s Pavlem Fouskem, ředitelem firmy Komextherm, který TZB-info řekl, že novinkou na Aqua-thermu bude spojení regulátoru a servopohonu v jednom krytu. Toto řešení nabízí velmi jednoduchou montáž do systému a navíc bude tento výrobek levnější než samostatné komponenty.



Firma Komextherm Vás zve

k návštěvě svého stánku
na veletrhu Aqua-therm

hala F stánek č. 315
22. - 26. 11. 2005, Výstaviště v Holešovicích.



TZB-info: Vaše firma se prezentuje jako "tradiční český výrobce topné a regulační techniky". Mohl byste ji trochu blíž představit?

Pavel Fousek: To, že se naše firma takto prezentuje je, myslím, zcela na místě. My jsme převzali v roce 1991 výrobní program firmy Komex, která se výrobou regulačních prvků pro vytápění zabývala už od 70. let minulého století. Po vzniku firmy KOMEXTHERM Praha spol. s r.o. došlo postupně k rozšíření sortimentu všech typů výrobků a byla provedena inovace těch, které zůstaly ve výrobním programu. Za hlavní přednost našeho výrobního programu považujeme jeho ucelenost. To znamená, že u nás topenář dostane všechny základní prvky regulačního systému takříkajíc z jedné ruky. Jsme soukromá česká firma, bez účasti cizího kapitálu, velikostí patříme mezi menší firmy, naše sídlo je v Praze 6 - Řepích.

TZB-info: Vyrábíte hlavně směšovače, různé typy regulátorů (včetně regulátorů pro solární systémy), servomotory, akumulační elektrokotle, rozvaděče a radiátory. Co z toho považujete za svůj nosný program?

Pavel Fousek: Nosným programem naší firmy jsou třícestné a čtyřcestné směšovače, mnoho typů regulátorů pro vytápění a servopohony. Dalším důležitým typem výrobků jsou akumulační elektrokotle s možností kombinace s jinými zdroji tepla. Radiátory jsou z našeho pohledu okrajovým typem výrobku s jednou zajímavou službou pro zákazníky, kterou jiní výrobci nenabízejí. Na zakázku můžeme tvarovat tyto radiátory podle individuálního přání do různých výklenků, do oblouku a podobně.

TZB-info: Co považujete za největší přednost své firmy?

Pavel Fousek: Protože jsme menší firma, dokážeme pružně reagovat na speciální požadavky našich zákazníků a jsme schopni jim v krátkém čase vyhovět. Naší prioritou je kvalita všech výrobků, od 10. 11. 2005 prodlužujeme záruku na část našeho sortimentu na 3 roky.

TZB-info: Jste jedna z mála firem v oboru, která má vlastní internetový obchod. Je úspěšný, nebo dává většina zákazníků přednost tradiční formě prodeje?

Pavel Fousek: Internetový obchod už nyní přináší zakázky, ale většina zákazníků volí spíše tradiční cesty. Věříme ale, že je to služba, která má budoucnost a už nyní má svůj okruh uživatelů.

TZB-info: S čím se budete prezentovat na Aquathermu?

Pavel Fousek: Naší novinkou bude spojení regulátoru a servopohonu v jednom krytu. Toto řešení nabízí velmi jednoduchou montáž do systému a navíc bude tento výrobek levnější než samostatné komponenty.

TZB-info: Co se vám v letošním roce nejvíc povedlo?

Pavel Fousek: Podařilo se nám dále rozvíjet spolupráci se zahraničními partnery a zvyšovat podíl obchodu tímto směrem.

TZB-info: Jaké máte plány do budoucna?

Pavel Fousek: Hledat další partnery pro obchod našimi výrobky jak na místních, tak zahraničních trzích.

TZB-info: Děkuji za rozhovor.

Za TZB-info se ptala RNDr. Jana Plamínková

 
 
Reklama