Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na stavbu - čistírna odpadních vod na Srí Lance

Čistírny odpadních vod jako podnikatelskou příležitost uvádí i Ministerstvo zahraničních věcí. Na stavbu ČOV v jedné z poněkud exotických lokalit nás pozvala firma Topolwater.

V srpnu tohoto roku realizovala na Srí Lance společnost TopolWater, s.r.o. čistírnu odpadních vod MONOBLOK-T.
Čistírna je kapacitně navržena pro 500 obyvatel a bude sloužit k čištění odpadních vod z nově budovaného zábavního parku.

Jedná se o biologickou ČOV pracující na principu SBR (Sequencing Batch Reactor). Čistírna je vybavena programovatelným průmyslovým počítačem, který řídí provoz ČOV v závislosti na aktuálním zatížení a dále jednotkou dálkového přenosu dat, jenž umožňuje monitorovat a upravovat provoz čistírny z dispečinku v ČR prostřednictvím sítě GSM a GPRS. Součástí dodávky byl i terciální stupeň čištění spočívající v pískové filtraci a UV desinfekci.
Technologie firmy TopolWater, s.r.o. představuje technicky vyspělé řešení čištění odpadních vod s kvalitou vody na odtoku umožňující její zpětné využití pro servisní účely, tak jak tomu je i v případě ČOV realizované na Srí Lance, kde vyčištěná voda bude využívána na zálivku travnatých ploch parku.


Investorem celé stavby byla společnost LEISURE WORLD WATER PARKS (PVT) LTD a realizace proběhla v úzké spolupráci s firmou ENGINEERING SERVICES LIMITED jenž působí jako obchodní partner společnosti TopolWater, s.r.o. na Srí Lance.

Obr. 1-2 - Celkový pohled na ČOV - před závěrečnými terénními úpravami


Obr. 3 - Celkový pohled na ČOV - před
závěrečnými terénními úpravami


Obr. 4 - Kompletace aeračních elementů

Obr. 5 - Aerační elementy v SBR reaktoru


Obr. 6 - Montáž dmychadla

Obr. 7 - SBR reaktor v aktivační fázi

Demokratická socialistická republika Srí Lanka,
hlavní město: Colombo
Počet obyvatel: 18 mil.
Rozloha: 65 610 km2



Srílanská demokratická socialistická republika (správně Šrí Lanka) leží na ostrově Cejlon v Jižní Asii jihovýchodně od Indického poloostrova. Pobřeží ostrova je nízké, lemované korálovými útesy, na severu členitější. Ve vnitrozemí se pak nacházejí i poměrně vysoká pohoří (až 2,5 tis. metrů). Podnebí je tu tropické vlhké s monzunovými dešti, rostlinný kryv tvoří tropické stálezelené lesy a travnaté porosty. Jedná se o rozvojový stát s hospodářstvím poznamenaným válkou s tamilskými separatisty. Více např. www.cestovani.cz, www.bedekr.cz

 
 
Reklama