Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2005



ASIO, spol. s r.o.
AZP Brno s.r.o.
BUDERUS tepelná technika Praha, spol. s r.o.
ETATHERM s. r. o.
FENIX TRADING s.r.o.
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o.
odštěpný závod G-TERM
KOMEXTHERM Praha spol. s r.o.
KOPŘIVA PRAHA s.r.o.
PZP KOMPLET a.s.
REGULUS spol. s r. o.
SOLÁRNÍ SYSTÉMY, s.r.o.
SIEMENS AG ÖSTERREICH - AT
TC MACH, s.r.o.
TECH TRADING, s. r. o.
(EKO KOMÍNY s.r.o., HAKR COMPANY, s.r.o., INTERCONTI s.r.o.)
TEPELNÁ ČERPADLA IVT s.r.o.
TERMO KOMFORT, s. r. o.
TOPSYS Praha, spol. s r.o.
WERIT CZ s.r.o.
ŽDB a.s., závod topenářské techniky VIADRUS




ASIO, spol. s r.o.
URBIS: VP C3, stánek č. 04

Na volné ploše můžete zhlédnout:
  • domovní ČOV - za 10 roků prošlo výrobou naší firmy více než 2000 čistíren různých typů a konstrukcí, které nesou značku ASIOGROUP a nebo byly vyrobeny pro různé zahraniční firmy. Měli jsme tak možnost ověřit si v praxi různá konstrukční a technologická řešení a jejich vliv na účinnost a spolehlivost provozu. Řešení máme pro každého - nabídka ČOV od 3 až do 350 EO.
  • Kompletní zařízení pro zpracování dešťových vod AS-REWA kombi, které zajišťuje filtraci dešťové vody, akumulaci a čerpání srážkové vody do rozvodu včetně doplňování pitné vody do systému v případě nedostatku srážek. K zařízení je celá řada dalších segmentů, například nadzemní plastová nádrž pro instalaci do budovy, podzemní plastová samonosná nádrž, podzemní plastová nádrž pro obetonování, podzemní dvouplášťová nádrž, automatická doplňovací jednotka AS-Rewa, která je určena pro instalaci do budovy a ovládána hladinovým spínačem, spádový filtr pro instalaci do země pod svod střechy. Využití systému umožňuje až 50% úsporu pitné vody.
  • Nabídka pro zasakování dešťových vod,
  • Dvouplášťové plastové nádrže, lapáky, septiky, čerpací šachty, vodoměrné šachty ...
nahoru


AZP Brno s.r.o.
SHK: pavilón Z, stánek č. 016

Představíme řadu novinek a hlavně zcela novou technologii bezdotykových baterií.

Uvidíte rovněž např. SPS 02 - solární sprchový sloup - celonerezový sprchový sloup využívající pro ohřev vody energii slunečního záření. Část sloupu je opatřena černou barvou pro zvýšení účinnosti ohřevu vody. Teplotu vytékající vody je možno regulovat pomocí kulových ventilů umístěných na čelní straně sloupu. Sloup je opatřen sprchovací růžicí, která je pro větší univerzálnost připojena pomocí hadice. Sloup je vhodný pro soukromé bazény, zahrady apod.

Mezi novinky ze skupiny automatické pisoáry zařazujeme nový model - AUP 19 Apollo. Jedná se o nástupce populárního typu AUP 4 a 14. AUP 19 se vyznačuje automatickým splachovacím zařízením, využívajícím pro bezdotykové ovládání teplotní snímač, který reaguje na změnu teploty v sifonu při použití pisoáru.

Bude Vám rovněž k dispozici Nový katalog Mincovních automatů.

Vylepšili jsme design a užitné vlastnosti sušičky obuvi ASO 02. Nové jsou výstupy vzduchu opatřené klapkami, které se automaticky otevřou po nasazení boty. Mezi další volitelné provedení patří vyvíječ ozónu, pomocí kterého dochází k likvidaci plísní a choroboplodných zárodků a na přání lze vyrobit sušičku obuvi se zvýšeným krytím na IP 54.

nahoru


BUDERUS tepelná technika Praha, spol. s r.o.
SHK: pavilón F, stánek č. 001

Buderus tepelná technika Praha, spol. s r.o. Vás zve k prohlídce firemního infomobilu na volné ploše F.
Přijďte se seznámit s plynovým kotlem Logamax plus GB022, novinkou v modelové řadě kondenzační techniky!

ÚSPORNÉ A ŠETRNÉ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
  • vhodné jak pro novostavby, tak pro modernizace vytápění rodinných, bytových domů i etážových systémů vytápění
  • rozsah modulace výkonu 25-100 %, normovaný stupeň využití až 108,5 %
  • systémy odvodu spalin je možno instalovat dle podmínek stavby jako systém závislý či nezávislý na vzduchu v místnosti
  • varianty jen pro vytápění, s přípravou TUV v externím zásobníku nebo průtokovým způsobem v deskovém výměníku s volitelnou funkcí "teplého startu", zvýšený výkon pro komfortní přípravu TUV
  • značka CE
JEDNODUCHÁ OBSLUHA
  • všechny funkce je možno nastavit několika málo ovladači, řídicí jednotka kotle přizpůsobivá vlastnostem budovy a otopného systému, možno kombinovat s modulačními regulátory Logamatic RC10, RC20 a bezdrátovým Logamatic 250RF
RYCHLÁ MONTÁŽ A ÚDRŽBA
  • integrovanost všech důležitých částí otopného systému umožňuje jednoduchou montáž
  • jednoduchost a kompaktnost všech částí kotle pro rychlý servis a údržbu
  • stavební sady pro přívod vzduchu a odvod spalin
nahoru


ETATHERM s. r. o.
SHK: pavilón F, stánek č. 021

ETATHERM - výrobce souprav k programově řízenému vytápění jednotlivých místností. Na našem stánku se seznámíte s našimi výrobky, programy pro PC i novými trendy - např. ovládání vytápění prostřednictvím internetu.

Regulační soupravy ETATHERM jsou použitelné jak pro teplovodní, tak pro přímotopné elektrické soustavy. Na přání mohou být vybaveny různými doplňkovými funkcemi a přizpůsobit tak svoji činnost konkrétním podmínkám dané aplikace či požadavkům uživatele. Řídící jednotky souprav jsou schopny evidovat i relativní "spotřebu tepla" (průběžným výpočtem průměrné teploty) pro snadné rozdělování nákladů mezi více subjektů využívajících společnou otopnou soustavu. Řídicí jednotky ETH 1 mohou být připojeny k PC a z něj ovládány jak místně (jedna jednotka), tak centrálně (síť jednotek).

nahoru


FENIX TRADING s.r.o.
SHK: pavilón F, stánek č. 061

Topné folie Ecofilm jsou ideální způsob vytápění pro laminátové plovoucí podlahy nebo jako stropní vytápění ve spojení se sádrokartonovými konstrukcemi. Tloušťka folie je pouze 0,4 mm. Lze ji proto velmi snadno instalovat do skladby podlahy nebo stropu, bez jakéhokoliv navýšení tloušťky této konstrukce.

Varianta ECOFILM Set - Sady pro svépomocnou instalaci je určena především pro uživatele, kteří z jakéhokoliv důvodu nechtějí být odkázáni na odbornou montážní firmu a upřednostňují svépomocný způsob instalace, nebo pro firmy, které se zabývají např. pokládkou plovoucích podlah a topné folie chtějí nabízet jako doplněk svého sortimentu. Získávají tak přístup k foliím s profesionálně provedeným napojením bez nutnosti oslovovat další firmu.

Standardem je elektrické podlahové vytápění pomocí topných kabelů nebo topných rohoží. Ukládají se do betonu nebo do lepicího tmelu přímo pod dlažbu. U poloakumulačních systémů je tloušťka betonu minimálně 5 cm, u akumulačních systémů 12 cm. Plošný výkon se u akumulačních systémů volí v rozsahu 250 až 300 W/m2 (podle tepelných ztrát), u přímotopných a poloakumulačních 100 W/m2. V koupelnách, umývárnách, WC apod. se instaluje topný výkon 160 W/m2. Do kuchyní, chodeb, obývacích místností se instalují kabely bez ochranného opletení, do mokrých prostor je nutno položit kabely s ochranným opletením.

V nabídce najdete rovněž sálavé panely, akumulační kamna a malo a velkoobjemové bojlery.

nahoru


HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o. odštěpný závod G-TERM
SHK: pavilón F, stánek č. 042

Firma G-TERM se zabývá kompletními dodávkami systémů vytápění a chlazení tepelnými čerpadly.

Letos na SHK odstartujeme speciální akci "Záruka 10 let na kompresor tepelného čerpadla G-TERM". Nabídka je určená pro zákazníky, kteří si do konce prázdnin pořídí tepelné čerpadlo G-TERM řady Ai1 určené pro rodinné domy.

Na našem stánku také představíme Kapilární rohože G-TERM, unikátní systém vytápění a chlazení místností, které na SHK bojují o Zlatou medaili.

nahoru


KOMEXTHERM Praha spol. s r.o.
SHK: pavilón F, stánek č. 009

Při zakoupení systému regulace Komextherm má zákazník zaručeno, že tento systém bude ucelený a jednotný. Pro montáž, záruční, pozáruční servis a seřízení našich výrobků máme síť smluvních servisů v České i Slovenské republice. Na všechny naše výrobky poskytujeme záruku 2 roky od data zakoupení.

Přijďte se podívat na náš nový regulátor KOMEXTHERM RVT 07 DUO. Ekvitermní regulátor RVT 07 DUO je určen k řízení automatického provozu dvouzónových teplovodních topných systémů. Zabezpečuje regulaci teploty topné vody ve dvou samostatných topných zónách pomocí plynulého nastavení třícestných nebo čtyřcestných směšovačů. Je určen pro regulaci vytápění v obytných domech, výrobních objektech, veřejných budovách a všude tam, kde je výhodné, aby byl objekt rozdělen na dvě topné zóny. Může se jednat o systém s radiátory nebo s podlahovým vytápěním a nebo o kombinaci těchto systémů. Pracuje vždy v kombinaci se směšovači a servomotory.

nahoru


KOPŘIVA PRAHA s.r.o.
SHK: pavilón F, stánek č. 069

KOPŘIVA PRAHA s.r.o. - první výrobce elektrokotlů v ČR a sálavých panelů.

Elektrokotle
Odporový přímotopný elektrokotel pro teplovodní ústřední a etážové vytápění. Je vyráběn jako závěsný ve výkonové řadě od 3 do 36 kW ve stykačovém provedení, od 3 do 24 kW v tichém provedení LUX. Kompaktní kotlové jednotky sestavované ze základního modulu mají výkon do 72 kW (dvoumodulová), do 108 kW (třímodulová), do 144 kW (čtyřmodulová), do 180 kW (pětimodulová) až 360 kW (desetimodulová) pro standardní provedení, 48, 72, 96, 120 až 240 kW v provedení LUX.


Typy
  • typ 1: elektrokotel s kompletní elektrovýzbrojí
  • typ 2: elektrokotel s elektrovýzbrojí a čerpadlem
  • typ 3: elektrokotel s elektrovýzbrojí, čerpadlem, manotermem , expanzomatem a pojistným ventilem
  • kompaktní kotlová jednotka: dva až deset modulů elektrokotle typu 1 nebo 2.
Použití
  • Typ 1 a 2: k modernizaci topných systémů jako alternativní zdroj ke kotli na klasické palivo nebo jako jeho náhrada. Typ 3 je vhodný do nově budovaných topných systémů.
  • Minikotel (výkon do 9 kW) svým rozměrem umožňuje montáž i do kuchyňské linky
  • Speciální verze těchto typů je určena pro podlahové teplovodní systémy.
  • S výhodou jej lze provozovat v kombinaci s tepelnými čerpadly nebo slunečními kolektory.
  • V nerezovém provedení je určen pro přímý ohřev vody v rodinných bazénech nebo pro technologické účely zvláště v potravinářském sektoru.

Elektrické sálavé panely z přírodního dekorativního kamene
Elektrické sálavé panely z přírodního kamene jsou moderní, vysoce estetické, dokonale funkční, provozně úsporné výrobky pro vytápění domů, bytů, rekreačních staveb, kanceláří a společenských prostorů nebo jako doplněk ke stávajícímu vytápění. Ze stejného kamene možno dodat i dlažbu, obklady, parapety, stoly a jiné doplňky. Panely lze zhotovit i z Vámi dodaného kamene.

Přednosti
  • 100% účinnost přenosu energie
  • úspora 20 i více % ve srovnání s konvekčním topením
  • nedochází k nadměrné cirkulaci vzduchu, víření prachu, roztočů a jiných škodlivin
  • vhodné pro alergiky a astmatiky; kladné hodnocení a doporučení Státního zdravotního ústavu a Ústavu hygieny a epidemiologie Univerzity Karlovy
  • minimální rozdíl teplot u podlahy a u stropu
  • žádné emise
  • možnost dokonalé regulace
  • tichý provoz
  • dlouhá životnost
  • žádná technická údržba
  • dokonalý design
  • ušlechtilý materiál
  • jednoduchá montáž
nahoru


PZP KOMPLET a.s.
SHK: pavilón F, stánek č. 006

Český výrobce, společnost PZP KOMPLET a.s., již tradičně představí kompletní sortiment výrobků, zejména tepelná čerpadla pro vytápění a ohřev vody, větrací jednotky pro energeticky úsporné větrání, jednotky pro větrání a odvlhčování prostorů bazénů, elektrokotle, odvlhčovače vzduchu. Ve výstavní expozici se bude možné seznámit s technickým řešením tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda a voda-voda.

Srdečně zveme k návštěvě nejen zájemce z řad široké veřejnosti a všechny stálé obchodní partnery, ale i další firmy, které mají zájem prodávat, projektovat či montovat výrobky PZP. Bude možné s odborníky konzultovat problematiku tepelných čerpadel, seznámit se s připravovanými novinkami, k dispozici budou kompletní materiály a podklady pro projekci.

nahoru


REGULUS spol. s r. o.
SHK: pavilón F, stánek č. 045

Solární sestavy jsou vhodné jako doplněk i ke stávajícímu způsobu ohřevu teplé užitkové vody s požadavkem na minimální úpravy rozvodů. S výběrem z jednotlivých variant včetně nabídky vakuových kolektorů ochotně pomohou naši technici a navrhnou Vám řešení.

Tepelná čerpadla vzduch/voda - jsou ekonomická a ekologická zařízení, která získávají teplo z okolního vzduchu a předávají ho topné vodě.
Tepelná čerpadla REGULUS mohou být připojena k různým topným systémům (radiátory, podlahové, stropní a stěnové vytápění, konvektory, fan-coily apod.) v kombinaci s dalšími tepelnými zdroji (tuhá paliva, plyn, olej, elektrokotle, solární panely apod.).
Pro řízení těchto systémů doporučujeme použít inteligentní regulátory ELESTA, které zajistí přepínání jednotlivých zdrojů tepla, řízení dobíjení akumulační nádrže, směšovacích ventilů a řízení jednotlivých topných okruhů (včetně ohřevu TUV a bazénu) tak, aby byla dodržena zadaná komfortní teplota při maximální hospodárnosti provozu. V letním období mohou řídit chlazení objektu.
Vnitřní jednotka je určena k instalaci na zeď uvnitř domu. Venkovní jednotka odolává povětrnostním vlivům a lze ji instalovat na libovolném místě s dostatečným přístupem vzduchu.

Ohřívač vody Infinity připravuje teplou vodu konstantní teploty, dle její okamžité potřeby. Přes své malé rozměry a hmotnost dosahuje díky obrovskému regulačnímu rozsahu výkonu 3,5 kW - 44,5 kW a dokáže ohřívat již při průtoku 2,7 l/min až do 32 l vody/min. Pro větší výkony lze sestavit kaskádu ohřívačů, která začíná ohřívat vodu již při průtoku 2,7 l/min a její max. kapacita je dána počtem ohřívačů. Ohřívač je v provedení "turbo" s uzavřenou spalovací komorou, takže nepotřebuje napojení na komín, z výroby je ohřívač nastaven na teplotu 55 °C (servisní technik může nastavit na 40-75 °C), k dispozici jsou i ovládací jednotky s hlasovým výstupem, možností volit kromě teploty také množství dodané vody (např. si můžete nastavit objem vany a po jejím napuštění na požadovanou teplotu vám jednotka oznámí splnění vašeho požadavku). Nemusíte teplou vodu směšovat v baterii se studenou, Infinity vám dodá TUV o vámi zvolené teplotě.

Další sortiment tvoří např.: termostatické směšovací ventily, měřicí přístroje, pokojové termostaty, izolace k akumulačním nádržím a podobně. Těšíme se na Vás.

nahoru


SOLÁRNÍ SYSTÉMY, s.r.o.
SHK: VP F, stánek č. 008

Kolektory OPC byly vyvinuty a jsou vyráběny ve Švýcarsku. S výškou pouhých devět centimetrů působí na každé střeše elegantně. Existuje montážní systém OPC pro ploché střechy, pro střechy eternitové i pro montáž na stěnu. Kolektor OPC je na ploché střeše umístěn na flexibilní nosné konstrukci s možností nastavení sklonu; montáž je dokonce ještě rychlejší než na taškové střeše. Možná je i montáž kolektorů na zábradlí balkonu, nebo tam, kde je pro instalaci kolektoru méně prostoru.

Kolektor OPC15 je kolektor s vakuovými absorpčními trubicemi, které jsou tvořeny jednolitým skleněným tělesem z borosilikátového skla. 360° absorpční trubice je zcela oddělena od solárního oběhu. Zachycená energie se přenáší na těsně přiléhající aluminiový potah a měděné vedení naplněné teplonosným médiem. Velké kontaktní plochy zajišťují efektivní přenos energie. Kolektor má účinnou plochu 2,5 m2, jeho hmotnost je 45 kg.



Maximální využívání sluneční energie
Správné nastavení geometrie kolektoru - seřízení vzdálenosti mezi trubicemi a reflektorem - zajišťuje využívání solární energie po maximální dobu. Od časného rána až do pozdního odpoledne je absorbér optimálně ozařován. Optimalizovaný parabolický reflektor zajišťuje osvit zadní strany absorpční trubice přímým i nepřímým solárním zářením.

Dvojnásobné plus, větší zisk ze solární energie po celý rok
Vakuová izolace a velká 360° absorpční plocha zaručují i v přechodných obdobích 100% pokrytí solární energií, neefektivní topný provoz odpadá. Tato kombinace přináší vysoce využitelnou energii ze slunce i při zimních minusových teplotách, oblačnosti nebo dešti.

nahoru


SIEMENS AG ÖSTERREICH - AT
ELEKTRO: pavilón C, stánek č. 055

Co nabídne firma Siemens SGS na veletrhu ELEKTRO?

Připravovaný 2. ročník veletrhu osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov, který se uskuteční ve dnech 19. až 23. dubna jako součást Stavebních veletrhů Brno 2005, má na svém programu jako jedno z ústředních témat energetický kontrakting. Vystavovatel veletrhu ELEKTRO - firma Siemens SGS - připravuje na svém stánku v pavilonu C poskytování finančního poradenství. Energetický kontrakting je zajímavý především pro samosprávy měst a obcí v souvislosti s obnovou veřejného osvětlení a firma Siemens SGS s ním má dlouholeté zkušenosti. Tato společnost se rovněž podílí na přípravě odborné konference na téma osvětlovací techniky, která je naplánována na dny 19. a 20. dubna v rámci doprovodného programu veletrhu ELEKTRO, rovněž v pavilonu C.

nahoru


TC MACH, s.r.o.
SHK: pavilón F, stánek č. 015

Nová řada tepelných čerpadel MACH opět posunula hranice použitelnosti vzduchových tepelných čerpadel směrem k dalším možnostem. Novinkou firmy TC MACH je TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH/VODA - ODTÁVÁNÍ BEZ VÝPADKU VÝKONU - PATENTOVÉ ŘEŠENÍ.

Nový patentovaný systém využívá pro odtávání výparníku zbytkového tepla v jednoduchém chladivovém okruhu. Tímto řešením je docíleno:
  1. stálého topného výkonu (nejsou výpadky topného výkonu při odtávání)
  2. celkové zvýšení topného faktoru samotného tepelného čerpadla
  3. celkové zvýšení provozního topného faktoru při vytápění
  4. zvýšení životnosti
Dalším vylepšením tepelných čerpadel MACH je měděný výměník voda/vzduch pro ohřev přiváděného vzduchu z rekuperační jednotky do místnosti.

Poslední novinkou tepelných čerpadel MACH je DVOUSTUPŇOVÉ TEPELNÉ ČERPADLO - TEPLOTA TOPNÉHO MEDIA AŽ 80 °C. Novinkou je přiřazení druhého stupně (řekněme dalšího malého tepelného čerpadla typu voda/voda), jež umožňuje využití nízkoteplotního zařízení ve spojení s fan-coily nebo s jinými otopnými systémy o teplotním spádu 70/60 °C. Ve většině případů použití druhého stupně u tepelného čerpadla MACH vyjde zákazníka úsporněji, než pořízení větších fan-coilů s ventilátorem.

Druhý výkonový stupeň tepelného čerpadla pracuje na systému voda/voda. S tím, že v akumulační nádrži, kterou vytápí první výkonový stupeň na cca 30 °C (podlahové topení) je umístěn výparník druhého výkonového stupně, který toto teplo přečerpá až na teplotu 80 °C (fancoily, radiátory, TUV apod.) Celkový výkon je potom dán výkonem prvního stupně, který běží v lepších provozních podmínkách a tím má i menší spotřebu. Za ušetřený příkon prvního stupně pracuje druhý. Proto jsou celková spotřeba a celkové topné faktory stejné jako u jednostupňových tepelných čerpadel.

nahoru


TECH TRADING, s. r. o.
SHK: pavilón F, stánek č. 032

Cílem společné expozice firem EKO KOMÍNY s.r.o. (komínové systémy EKO), HAKR COMPANY, s.r.o. (výroba krbů a krbových vložek) a INTERCONTI s.r.o. (tovární zastoupení litinových plynových kotlů GRUPPO IMAR) je představit symbiózu moderních technologií - spotřebičů i komínových systémů. Na ploše 102 m2 naleznete jak osvědčené modely, tak i novinky pro rok 2005.

Informujte se o možnostech dodávek kompletních systémů EKO KOMÍNY včetně montáže a revizí
  • EKO UNIVERSAL - kompletní třísložkový komínový systém s vnitřní šamotovou vložkou
  • kompletní sortiment šamotových vložek, všech průměrů, délek 330 i 500 mm
  • EKO UNISTEEL - kompletní třísložkový komínový systém s vnitřní nerezovou vložkou
  • EKO TURBO
  • EKO 100 a 300 - nerezové kouřovody i komíny, izolované i neizolované
  • spalinové ventilátory (na podporu nedostatečného tahu v komínu), přestavitelná kolena, kouřovody, redukce, šamotové cihly, šamotové tmely, speciální šamotová lepidla s chemickou vazbou
V současné době firma HAKR COMPANY, s.r.o. vyrábí přes 100 typů krbových vložek, 12 typů krbových kamen, krby netradičních rozměrů i širokou škálu krbového příslušenství. Působí také jako velkoobchod s topenářskou technikou, převážně pak prodává nerezové jedno a dvou plášťové komínové systémy a roury z černého plechu.


Tovární zastoupení litinových plynových kotlů GRUPPO IMAR nabízí:
  • v současnosti nejvyšší dosaženou účinnost při spalování zemního plynu 110,4 %
  • ideální řešení pro stávající topné systémy bez nutnosti rekonstrukce a úprav
  • nejmenší a nejvýkonnější závěsné kotle
  • ekonomické řešení - optimální poměr mezi výkonem a cenou a vždy solidní jednání a dlouhodobě stabilní parametry. Naši spolupracovníci jsou erudovanými odborníky v oboru a jsou schopni nalézt optimální řešení v daných podmínkách.
Naše kotle jsou instalované do systémů EKO KOMÍNY - specialisty na bezpečné a profesionální odkouření spalin.

nahoru


TEPELNÁ ČERPADLA IVT s.r.o.
SHK: pavilón F, stánek č. 038



Zveme Vás na náš stánek F 38, kde představíme dvě evropské novinky. Nové tepelné čerpadlo vzduch/voda Optima 700 a tepelné čerpadlo vzduch/vzduch IVT NORDIC INVERTER, které zvítězilo ve švédském spotřebitelském testu tepelných čerpadel.

IVT Optima - vzduch/voda - Tepelné čerpadlo určené pro odběr tepla ze vzduchu. Je vhodné pro rodinné domy s tepelnou ztrátou do 15 kW. Zařízení je ve venkovním provedení a je dodáváno již naplněné chladivem, takže montáž je velmi jednoduchá a rychlá.

Tepelné čerpadlo IVT Nordic Inverter Vám přinese nízké náklady na topení a příjemnější prostředí ve Vašem domě. Je vybaveno nejmodernější technikou a vyvinuto pro drsné severské klimatické podmínky. Nový zabudovaný Plasmaclusterový čistič vzduchu představuje zcela jedinečnou techniku, která Vám poskytne čistější vzduch ve Vašem domě.

IVT Nordic Inverter je ideálním doplňkem pro domy a byty vytápěné elektřinou. Zařízení lze jednoduše instalovat i do stávajícího objektu bez velkých stavebních úprav. Velmi vhodné je, když vytápěný byt nebo dům má otevřenou dispozici, která umožní, aby teplý vzduch z IVT Inverteru mohl proudit celým prostorem. Tak se může stát toto tepelné čerpadlo hlavním zdrojem tepla v objektu.


nahoru


TERMO KOMFORT, s. r. o.
SHK: pavilón F, stánek č. 045

Společnost TERMO KOMFORT s.r.o. specializovaná na energeticky úsporné systémy dodává na náš trh špičkové výrobky DIMPLEX. Za více než 10 let úspěšné spolupráce bylo výrobky DIMPLEX vybaveno mnoho objektů jak pro bydlení, tak komerčního zaměření. Poskytováním komplexních služeb od konzultací přes projektování a vlastní realizace instalací a související služby a servis získala řadu prestižních ocenění na mezinárodních výstavách, ale také uznání od spokojených klientů.


Vzorový dům GAMA 100 - Stavební centrum EDEN 3000 (areál BVV)

Tepelná čerpadla nabízíme včetně instalace a se souvisejícími službami, jako je zpracování projektové dokumentace kompletního teplovodního vytápěcího systému s ohledem na parametry tepelného čerpadla a instalaci tepelného čerpadla spolu s topením a zárukou na celý systém.

Velmi kvalitní a inteligentní akumulační kamna splňují jak kriteria komfortu, tak hospodárnost provozu. Svými rozměry jsou jen o něco málo větší než známé konvektory. Pronikavé zmenšení rozměrů je dáno především speciální akumulační hmotou, schopnou v menším objemu naakumulovat větší množství energie. Vynikající tepelně izolační materiály a řídicí automatika jsou právě těmi prvky, které činí tyto výrobky energeticky úspornými.

Přímotopné elektrické konvektory Dimplex jsou moderní vytápěcí zařízení s velkou škálou možností použití. Jednoduchá montáž, malé rozměry, široký výběr a pořizovací cena - to vše dělá z těchto výrobků oblíbený a ekonomický způsob vytápění. Široká nabídka nejrůznějších provedení elektrických krbových vložek s možností teplovzdušného vytápění i jen jako dekorace plápolajících dřevěných polen nebo žhnoucího uhlí pochází od britského výrobce BURLEY. Pro výrobky je příznačné, že jsou zpracovány s vynikající britskou kvalitou a s ručně provedenými ozdobnými prvky.

HALOGENOVÉ ZÁŘIČE QUARTZRAY jsou současným nejefektivnějším způsobem vytápění prostoru. Quartzray - křemíkový tepelný zářič - umožňuje s vysokou energetickou efektivitou vytápět nebo temperovat různé objekty. Výhodou je možnost použití zvláště u velkoprostorových objektů, které jsou jinými způsoby vytápěny nehospodárně nebo by jejich vytápění bylo prakticky nemožné.

nahoru


TOPSYS Praha, spol. s r.o.
SHK: pavilón F, stánek č. 020


Společnost TOPSYS Praha, spol. s r.o. působí na českém trhu jako výhradní technicko-obchodní zástupce francouzského výrobce litinových topenišť a krbů z přírodních materiálů CHEMINÉES SEGUIN DUTERIEZ.

V sortimentu mramorových fasádních krbů reprezentuje španělského výrobce CHIMENEAS FUGAR. Široký sortiment standardních krbů obsahuje přes 350 modelů vždy vyráběných na zakázku. Výhodou je i možnost zpracování originální sestavy a to od projektu po realizaci.

Široká nabídka krbů moderních, rustikálních, stylových i mramorových je doplněna nabídkou kvalitních topenišť. Topeniště jsou nejdůležitější funkční částí současných krbů. Představují významný pokrok ve využívání dřeva jako paliva. Jejich úkolem je bezpečně skloubit zážitek z plápolajícího ohně s vysokým výkonem. Topeniště výrazně zvyšují účinnost krbu (až 75 %) a tím i návratnost investice vložené do jejich pořízení. Na jejich kvalitě závisí bezpečnost a životnost krbu.

Konstrukce topenišť SEGUIN DUTERIEZ se díky svým nízkým emisím a vysoké účinnosti příznivě projevuje v malé spotřebě dřeva.

Rozvody teplého vzduchu lze použít všude tam, kde je potřeba mít systém, který levně a efektivně využije teplo produkované uzavřeným topeništěm. Jsou určeny především pro vytápění ostatních místností domu teplem, které vytváří krb s uzavřeným topeništěm.


nahoru


WERIT CZ s.r.o.
SHK: pavilón Z, stánek č. 005


Návštěvníci veletrhu SHK uvidí v expozici firmy WERIT CZ s.r.o (pavilon Z, stánek č. 5) výrobky tradičního německého výrobce sanitární techniky - firmy JOMO Sanitär-Kunststofftechnik - podomítkové splachovače a montážní rámy pro suchou výstavbu. Představíme novou generaci splachovacích nádržek JOMO SLK včetně rohové varianty montážního rámu.
Již tradičně vystavujeme program k využití dešťové vody WERiT Aqua-line (plastové nádrže a příslušenství).
Firma WERIT uvede letos na trh nové typy dvouplášťových nádrží na skladování ELTO o objemu 750 l, 1000 l a 1500 l. Mezi exponáty nebude chybět novinka - nádrž WERIT Techno 753 E.


nahoru


ŽDB a.s., závod topenářské techniky VIADRUS
SHK: pavilon F, stánek č. 037

Nástěnný plynový kotel s vysokonapěťovým zapalováním a ionizační kontrolou plamene Cleo K/T je osazen bitermickým výměníkem, který je určen pro vytápění a průtokový ohřev teplé užitkové vody. Odvod spalin je možno připojit do komína nebo přímo přes obvodovou stěnu (turbo). Kotel je určen pro vytápění rodinných domů, bytů a nebytových prostor.

Mezi přednosti tohoto kotle patří:

  • Minimální rozměry, vysoká účinnost, nízká hlučnost, jednoduchá obsluha, téměř okamžitá dodávka teplé užitkové vody, pojistka proti zamrznutí vody, plynulá modulace výkonu, výhodná cena, možnost kaskádového zapojení kotlů pro dosažení většího výkonu, zabudovaná expanzní nádoba, oběhové čerpadlo a samoodvzdušňovací ventil.

    Nástěnný plynový kotel Cleo BK/BT s mikroprocesorovým řízením
    Je osazen 60 litrovým zásobníkem teplé užitkové vody. Odvod spalin je možno připojit do komína nebo přímo přes obvodovou stěnu (turbo). Kotel je určen pro vytápění rodinných domů, bytů a nebytových prostor.


    Mezi přednosti tohoto kotle patří:
  • minimální rozměry, vysoká účinnost, nízká hlučnost, jednoduchá obsluha, okamžitá dodávka teplé užitkové vody, pojistka proti zamrznutí vody, plynulá modulace výkonu, výhodná cena, možnost kaskádového zapojení kotlů pro dosažení většího výkonu, zabudovaná expanzní nádoba, oběhové čerpadlo a samoodvzdušňovací ventil.

    Pro zájemce o vytápění tuhými palivy je připraven Hercules U26 "New Design" - ideální kotel pro levné vytápění tuhými palivy, navazující na tradici kotle Hercules U22 s více než 100.000 ověřenými spokojenými uživateli v celé Evropě. Kotel VIADRUS HERCULES U26 pracuje s přirozeným nebo nuceným oběhem topné vody a je vhodný především pro vytápění rodinných domů.

    Mezi přednosti patří:

  • Vysoká životnost litinového výměníku, široký rozsah výkonu dle počtu článků, záruka na kotlové těleso 5 let, spolehlivost regulačních a zabezpečovacích prvků, jednoduchá obsluha a údržba, snadná montáž pláště kotle při instalaci v kotelně, nízká náročnost na komínový tah, zvětšený přikládací prostor u všech vyráběných verzí.
    výkon: 8-62 kW;
    palivo: černé uhlí, koks, dřevo.

    Expozice společnosti bude doplněna i nabídkou plotových systémů včetně bran.


    nahoru
  •  
     
    Reklama