Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čestná uznání veletrhu FOR ARCH 2004

Odborná porota udělila na jubilejním 15. veletrhu FOR ARCH 2004 osm Čestných uznání. Z oblasti TZB byly oceněny tyto firmy - PROCOM BOHEMIA s.r.o., EIM UNIVERS Praha, U.S. Spa, spol. s r.o. a TOPOLWATER s.r.o. Čáslav. Informace o oceněných výrobcích najdete v článku.

PROCOM BOHEMIA s.r.o.
Za: Plynový kondenzační kotel GEMINOX THRi 2 – 13DC

Kotel THRi DC je speciálně optimalizován pro použití v moderních domech a je nabízen pod názvem THRi DUO-120 výhradně v kombinaci s nerezovým zásobníkem TUV o objemu 120 l a kompletní regulací.

Kotel je plně vybaven všemi potřebnými hydraulickými a regulačními prvky včetně kabeláže. Má shodnou velikost se svou standardní variantou THRi C určenou pro klasické jednookruhové vytápění a je tedy velmi kompaktní.

Toto řešení přináší mnoho výhod, mezi které patří elegantní vzhled nabízené sestavy a její malé zástavbové rozměry. Mezi další výhody patří zrychlení montáže, eliminace případných montážních chyb a znemožnění používání nevhodných hydraulických prvků. Mezi ně patří tolik oblíbené směšovací rozdělovače pro okruh podlahového vytápění řízené termostatickou hlavicí. Tyto rozdělovače nejsou vzhledem ke své konstrukci schopny v kombinaci s kvalitními kondenzačními kotli vůbec plnit svou funkci.

Více informací najdete v článku Komplexní řešení úsporného zdroje tepla a teplé vody pro moderní bydlení, který byl na TZB-info zveřejněn 8.9.2004.




EIM UNIVERS Praha
Za: Hydromasážní vanu JACUZZI

Firma Jacuzzi přichází na trh s unikátní kolekcí hydromasážních van řady Morphosis.
Při vývoji této řady spojili své umění firma Jacuzzi a světoznámí designéři jako je Ital Pininfarina.


Jacuzzi Gamma

Jacuzzi Alpha

Jacuzzi Sigma

Jedná se o vany Alpha, Gamma a Sigma, jejichž exkluzivní kolekce se vyznačuje vysoce technickými prvky, revolučními tvary a technologiemi. Spojuje se zde harmonický design a exkluzivní estetické vyjádření hydromasáže. Unikátní je rovněž propojení vodní, světelné a hudební terapie.




U.S. SPA spol. s r.o.
Za: Masážní bazén ORION z řady Universum Spa


Elegantní Orion je první novinkou roku 2004. Kombinace kruhového půdorysu a ergonomicky tvarovaného interiéru je světovým unikátem. Zatímco vnitřní tvar kruhových masážních bazénů je běžně tvořen jednoduchou lavicí, Orion disponuje hned čtyřmi pohodlnými křesílky a dokonce jedním lehátkem.

Další předností Orionu je široká hydroterapeutická výbava zahrnující i gejzír Volcano Jet umístěný na dně. Tato výjimečná rodinná spa pamatuje i na malé děti stejně jako na sportovce. Orion rovněž počítá s možností osazení SPAcustic audio systémem.

Orion je ideální pro zabudování do země s možností zajímavé architektonické kompozice.




TOPOLWATER s.r.o.
Za: ČOV Topas s monitorovacím modulem TOM a GSM modulem

Čistírny odpadních vod TOPAS jsou určeny k čištění veškerých odpadních vod, které jsou biologicky čistitelné. Jedná se především o odpadní vody z domácností, penzionů, restaurací a menších provozoven s max. kapacitou 150 EO (ekvivalentních obyvatel).

Protože systém TOPAS je zcela originální a odlišný od jiných systémů, používaných v ČR i ve světě pro domovní čistírny, bylo jej možno chránit mezinárodním patentem č. 282 411 v celé EU a ve většině vyspělých států světa.


Přednosti čistíren TOPAS oproti jiným systémům
Základní charakteristika systému TOPAS spočívá ve vyrovnávací nádrži na přítoku odpadních vod, ze které jsou odpadní vody rovnoměrně načerpávány do aktivační nádrže s vloženou dosazovací nádrží. Princip patentu spočívá v tom, že při dosažení minimální hladiny ve vyrovnávací nádrži v době snížených přítoků dojde k přerušení čerpání a provzdušňování aktivační nádrže. Následně se provádí odčerpání přebytečného kalu, čištění dosazovací nádrže, pískového filtru apod. - to je v periodě, kdy nedochází k odtoku vyčištěných vod.

Podle množství odpadních vod k tomuto přerušení a regeneraci ČOV dochází 3 - 6x za den. Jednoduchým plovákem je tak zajištěna automatika provozu a čištění, kterou u jiných typů ČOV buď musí vykonávat obsluha, a nebo zajišťuje složitým způsobem řídicí počítačová jednotka.

Systém TOPAS s vyrovnávací nádrží na přítoku odpadních vod a četnosti přerušování aktivačního procesu v závislosti na množství odpadních vod ve svém principu řešení optimálně reaguje na nepravidelné zatížení. Při doplnění o spínací hodiny, které zajišťují udržovací režim při dlouhodobém přerušení přítoku, garantujeme biologickou funkci ČOV po dobu max. 3 měsíců po přerušení přítoku odpadních vod. Takovouto flexibilitu provozu nejsou schopny zajistit běžné typy domovních ČOV.

Mezi další podstatné přednosti čistíren odpadních vod TOPAS lze zařadit jejich vhodnost i pro instalace u rekreačních objektů s nepravidelným provozem.

Čistírny Topas lze doplnit počítačem TOM 1, jenž zajišťuje monitoring provozu ČOV a je schopen při doplnění o modul GSM předávat vyhodnocené informace na servisní místo.

 
 
Reklama