Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém teplotního splachovače u pisoárů - významný krok k úspoře vody a hygienickému komfortu

Elektronika řídící splachování pisoáru je umístěna přímo v keramice a samotné čidlo je v samonasávacím sifonu. Tam reaguje na změnu teploty kapaliny při použití. Již se tedy nesplachuje zbytečně díky pohybu uklízečky v hygienické místnosti nebo kamarádům v přátelském hovoru před pisoáry. Nový typ splachování pisoárů je nezávislý na okolí a velice odolný vůči vandalům.

Pisoáry s bezdotykovým splachováním se těší stále větší oblíbenosti. Splňují náročné hygienické požadavky při maximální úspoře vody díky nastavitelné délce splachování. Vývoj v této oblasti jde ale neustále dopředu.

Mezi nejstarší typy patří klasické senzorové splachovače zabudované ve zdi s nerezovým krytem (obr. 1). Abychom ale minimalizovali požadavky na stavební připravenost a zjednodušili montáž, začali jsme vyrábět takzvané "komplety" (obr. 2) . To jsou senzory zabudované přímo do vybraných keramik. Jejich výhodou je větší odolnost vůči vandalům, snadnější montáž a samozřejmě vzhled.


Obr. 1 a, b: nejstarší typy senzorů - senzorové splachovače zabudované ve zdi s nerezovým krytem


Obr. 2 a ,b ,c: Senzory zabudované přímo do vybraných keramik

Částečnou nevýhodou všech optoelektronických senzorů je však to, že jsou pohlcovány tmavou barvou (efekt černého trička v létě). Proto v případě tmavého obleku a nastavení malého dosahu nemusí dojít ke spláchnutí. Neustále se ale snažíme svým zákazníkům vyjít vstříc a proto jsme začali vyrábět vyšší formu senzoru - tzv. inteligentní senzor. Jeho obrovským plusem je, že si po každém připojení ke zdroji automaticky nastaví svůj dosah. Zařízení se tedy optimálně nastaví vždy pro dané provozní podmínky. Není proto nutné nastavovat dosah ručně tam, kde by senzor staršího typu narazil na překážku.

Dokonalejší technologii splachování pisoárů nazýváme teplotní splachovač. Zákazník při použití vůbec nepozná, o jakou technologii splachování se jedná, protože elektronika je umístěna přímo v keramice a samotné čidlo je v samonasávacím sifonu. Tam reaguje na změnu teploty kapaliny při použití. Je tedy nezávislý na okolí, zvenčí není vůbec vidět, a proto je velice odolný vůči vandalům.


Obr. 3: teplotní splachovač - a) pisoár zepředu, b) pisoár zezadu, c) technický nákres

Máte provoz, kde by mohlo dojít k poškození keramického pisoáru?
Jako výrobci z nerezu Vám můžeme nabídnout také nerezové provedení pisoáru s teplotním splachovačem, které je vhodné na čerpací stanice, diskotéky, ale třeba i do věznic.

Další výrobní program naší firmy tvoří kromě splachovačů pisoárů také senzorové umyvadlové baterie, senzorové sprchy, nerezová umyvadla, žlaby, výlevky a mincovní automaty.

Pro bližší informace nás můžete kontaktovat na uvedené adrese:


AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...