Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové sluneční kolektory Regulus

Firma REGULUS připravila pro jaro 2004 dva nové typy slunečních kolektorů - TSE 3680L a TSE 3680A. Nový model TSE 3680L bude představen na výstavě ECO CITY Praha, která proběhne 11.-13. března v PVA v Letňanech. Další novinkou jsou solární čerpadlové skupiny.

Od slunce proudí na naši planetu obrovské množství energie. Na každý metr čtvereční země dopadá záření o výkonu 1 000 W. Nejlépe si tento fakt můžeme uvědomit v létě při jízdě automobilem bez klimatizace nebo možná máte také u chaty jednoduchou sprchu napojenou na černě natřený sud. V letních vedrech může i toto jednoduché zařízení dodat dostatek teplé vody. Oba tyto jevy využíváme při ohřevu vody pomocí slunečních kolektorů.


Využití slunečních kolektorů

Sluneční kolektor je výměník tepla, který převádí sluneční záření na tepelnou energii teplosměnné kapaliny, která potom ohřívá vodu v zásobníku nebo bazénu.


Sluneční kolektor
REGULUS



Firma REGULUS připravila pro jaro 2004 dva typy slunečních kolektorů:

  • TSE 3680L - 5.290,- Kč v solární sestavě
    (běžná ceníková cena 5.500,- Kč bez DPH)

  • TSE 3680A - 5.890,- Kč v solární sestavě
    (běžná ceníková cena 6.190,- Kč bez DPH)



Nový model TSE 3680L jsme zařadili do sortimentu na základě poptávky našich zákazníků po levnějším modelu kolektoru. Tento model představíme na výstavě ECO CITY Praha, která proběhne 11.-13. března v PVA v Letňanech. Snížení ceny oproti loni tak úspěšně prodávánému modelu TSE 3680A jsme dosáhli použitím čirého skla a neselektivního povrchu celoměděného absorbéru.


Dvoutrubková čerpadlová
skupina se separátorem



Další novinkou, kterou připravila firma REGULUS, jsou solární čerpadlové skupiny.

Čerpadlová skupina je srdcem solární sestavy pro ohřev vody. Zařízení slouží k zajištění oběhu a nastavení průtoku teplosměnné kapaliny.

Její pomocí kontrolujeme teploty a tlak v systému, připojujeme expanzní nádobu a snadno vyměnujeme nebo doplňujeme teplosměnnou kapalinu. Obsahuje také pojistný ventil okruhu teplosměnné kapaliny.



Sluneční energii můžeme využít pro přípravu teplé užitkové vody, ohřev vody v bazénu nebo pro vytápění. Solárním sestavám pro přípravu TUV, jejich podrobnějšímu popisu a vhodnosti použití bude věnován samostatný článek, který uveřejníme počátkem dubna s pozvánkou k návštěvě naší expozice na veletrhu SHK Brno.


Solární sestava pro přípravu TUV


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...