Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Laufen CZ bude certifikovat instalatéry

Zvýšení kvality služeb vůči konečným zákazníkům a poskytnutí maximální technické podpory odborné veřejnosti jsou hlavními motivy zřízení moderního školicího střediska společnosti Laufen CZ, které na sklonku letošního roku vyrostlo v areálu výrobního závodu ve Znojmě a do konce roku 2004 by mělo ve spolupráci se smluvními prodejci společnosti proškolit minimálně 500 instalatérů.

Školicí centrum čítající vzorkovnu keramiky, učebnu teoretické výuky a speciální dílny je určeno především k odbornému proškolování řemeslníků a instalatérů. Na své si zde ale přijdou také architekti a projektanti, pro které společnost připravila speciální programy.

Hlavním cílem školicího střediska, které společnost vybudovala investicí ve výši 6 milionů korun, je propojit tok informací od výrobce až ke konečnému zákazníkovi. "V našem portfoliu dnes najdete několik desítek různých typů koupelnové keramiky značek LAUFEN, ROCA, JIKA a každý rok k nim přibývá řada novinek. Výrobní sortiment se logicky liší nejen svým designem a rozměry, ale také funkcí, způsobem montáže a řadou technických fines a specialit. Na vývoji a výrobě keramiky se podílí vysoký počet návrhářů a technických odborníků, kteří se snaží každý prvek dopracovat k dokonalosti. Konečný zákazník je ale závislý na odborné pomoci architekta a především na službách svého instalatéra, který provádí montáž umyvadel, klozetů a bidetů přímo v jeho koupelně. Ani ten nejlepší výrobek totiž nesplní očekávání zákazníků, pokud jej projektant špatně umístí do prostoru nebo pokud jej instalatér neodborně namontuje," komentuje poslání střediska marketingový manažer společnosti Stanislav Vyjdák.

Školicí středisko připravilo pro příští rok sérii různých programů, kterými by postupně měli projít nejen instalatéři pracující s keramikou značek LAUFEN, ROCA nebo JIKA, ale také smluvní prodejci a co největší počet architektů a projektantů. Každý instalatér, který projde nějakým kursem, obdrží certifikát o proškolení v dané oblasti. Kursy budou zaměřeny především na podrobné seznámení se sortimentem a na problematiku montáže jednotlivých prvků, včetně praktických zkoušek. Po absolvování všech školení získá instalatér certifikát smluvního partnera společnosti Laufen CZ, který by měl být dokladem odborné způsobilosti a zárukou kvalitně odvedené práce.

"Máme zájem dlouhodobě podporovat instalatéry, kteří sledují moderní trendy v oboru a zvládnou celou šíři našeho sortimentu. Víme, že zvyk je železná košile a že mnoho řemeslníků dává přednost montáži několika osvědčených typů keramiky. Vzhledem k rozsahu našeho sortimentu ale v terénu potřebujeme zkušené instalatéry, kteří bez problému dokáží osadit do koupelny to nejlevnější umývátko, ale také sofistikovaný klozet za desítky tisíc korun s vyhřívaným sedátkem, jenž zákazníka samo opláchne i osuší. Takové instalatéry, kteří dokáží zákazníkům také fundovaně poradit při výběru vhodné keramiky," dodává vedoucí školicího centra Radim Babák.

Součástí školicích programů bude také prohlídka výrobního závodu, aby se všichni mohli podrobně seznámit s postupem výroby těles, se kterými každodenně pracují. A protože se výrobní závod nachází na jižní Moravě, bylo by smutné, kdyby se absolventi kursů neseznámili také s tajemstvím místních sklepů.

Slavnostní otevření školicího střediska proběhlo začátkem prosince, aby již na začátku nového roku mohlo přivítat své první návštěvníky. Nejdříve se uskuteční několik zkušebních seminářů, při kterých se připravené programy podrobně sladí s požadavky instalatérů. Poté se již naplno rozběhne první sezóna školicího centra, které by mělo do konce roku 2004 ve spolupráci se smluvními prodejci společnosti proškolit minimálně 500 instalatérů.

Další informace:
Marek Dudák, Bison & Rose
tel.: 233 356 116
fax: 233 352 591
e-mail: marek.dudak@bisonrose.cz