Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový řídicí systém pro tepelná čerpadla Panasonic Aquarea Generace H využívá cloud

Panasonic vyvinul pro tepelná čerpadla Aquarea Generace H nový řídicí systém Aquarea Smart Cloud (CZ-TAW1) postavený na cloudovém řešení. Systém, který lze k internetu připojit pomocí ethernetového kabelu nebo Wi-Fi, nabízí intuitivní uživatelské rozhraní a širokou škálu kontrolních možností pro uživatele i instalační firmy.



„Jsme rádi, že můžeme zákazníkům nabídnout nový řídicí systém pro naše tepelná čerpadla Aquarea, kterým vstoupí do věku novodobých aplikací inteligentních technologií,“ říká Jakub Šachl, Head of the Czech and Slovakian Market společnosti Panasonic Heating and Cooling. „Nový pokročilý systém regulace je totiž přístupný z libovolného místa na světě v dosahu internetu, z počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Flexibilní a intuitivní rozhraní nabízí širokou škálu kontrolních funkcí a umožňuje zcela neomezeně rozšiřovat rozsah funkcí řízení a monitorování zařízení dle nových technologických trendů. Možnosti tohoto ovládacího systému jsou skutečně ohromující.“

iPhone
iPhone

Aquarea Smart Cloud má jednoduché, intuitivní uživatelské rozhraní, které umožňuje instalačním a servisním firmám nastavit řadu funkcí tepelného čerpadla Aquarea Generace H. Uživatelé tak mohou snadno nastavit teplotu ve dvou různých obytných zónách, zobrazit aktuální teplotu ve vybrané zóně, stejně jako změnit teplotu teplé užitkové vody. Uživatelé také mohou využít funkce nastavení programovatelného týdenního časovače, které nabízí individuální provozní režimy jednotlivých zón otopné soustavy, nastavení teploty teplé užitkové vody a rovněž umožňují kontrolu aktuálního stavu provozu zařízení během dovolených.

Důležitou funkcí pro komerční nasazení je možnost pro majitele budov vidět spotřebu energie na vytápění i přípravu teplé vody ve srovnání s aktuální teplotou na denní, týdenní, měsíční nebo dokonce roční bázi, a dostávají tak podklad k podrobné analýze spotřeby energie.

V průběhu roku 2017 uvede Panasonic v rámci Aquarea Smart Cloud další služby zaměřené na vzdálený přístup a údržbu, které poskytnou specializovaným firmám možnost detailního dohledu zařízení systému otopné soustavy, nástroje prediktivní údržby, identifikace a odstranění poruch. Instalační společnosti budou moci díky dedikovanému rozhraní provádět monitoring několika zařízení najednou, což ušetří čas a zjednoduší logistiku. Aquarea Smart Cloud také umožňuje rychleji reagovat na možné závady a předcházet příčinám potencionálních problémů a přispívá tak ke spokojenosti koncových uživatelů s jejich systémy vytápění a ohřevu teplé vody.

MacBook
iPad

Jediným požadavkem pro využívání Aquarea Smart Cloud je připojení rozhraní CZ-TAW1 k jednotce tepelného čerpadla Aquarea Generace H a připojení k internetu. Po on-line registraci zařízení bude uživatel rovnou připojen ke službě a může začít s ovládáním systému.

Pro více informací navštivte www.aircon.panasonic.eu.

Co je to cloud?

Cloud je v oblasti informačních technologií obecné označení pro poskytování služeb přes internet. Existuje několik variant cloudu, z nichž je pro veřejnost nejznámější poskytování softwaru jako služby (SaaS).

Typickým příkladem je třeba e-mailový Gmail či Seznam.cz, úložiště jako Dropbox, Google Drive, hudební Spotify nebo třeba balík kancelářských aplikací Office365 či sociální sítě Facebook, Twitter. Za cloudové služby můžeme označit i Netflix, O2TV a další podobné služby.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.