Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Protherm na veletrhu Aqua-therm Praha 2002

Stánek firmy Protherm, na tradičním místě ve střední hale Průmyslového paláce, láká nejen širokou nabídkou kotlů a novinek, ale také diváckou soutěží "Mokré tričko Prothermu". Návštěvníky ke stánku lákají i dvě živá tříměsíční lvíčata.

Pražský veletrh Aqua-therm je každoročním vrcholem, ke kterému se upírá pozornost všech odborníků v branži topení, ale i široké laické veřejnosti. Protherm jako každoročně sleduje svou účastí tři hlavní cíle:

  • ukázat nové výrobky a přesvědčit tak, že jeho technici nespí na vavřínech a dokážou vždy vyvinout nové kotle v parametrech, které požaduje trh
  • využít přítomnost zahraničních i tuzemských partnerů k jednáním o dodávkách kotlů i nákupech komponentů pro výrobu na příští rok
  • získat pozornost návštěvníků pro svůj stánek a pochlubit se dosavadními úspěchy.

I letos PROTHEM na svém stánku ukazuje 4 novinky. Je již příznačné, že každý z nových kotlů Protherm je pojmenován po nějakém dravém zvířeti, neboť tento marketingový přístup se firmě osvědčil a v prodejním oddělení je běžné, že si zákazníci objednávají 3 palety Pantherů a k tomu třeba 4 Medvědy. Proto Vás již při příchodu na výstaviště, kromě velikého poutače na věži, zaujme velký firemní "infomobil" - červený autobus s kotli uvnitř, ale vedle něj také klec s rysem zapůjčeným od Zooparku Berousek.

Rys je totiž patronem nového závěsného kotle Protherm, přihlášeného na Zlatou medaili Aqua-thermu. Tento kotel vyvinuli technici Prothermu v kooperaci s francouzskými kolegy z koncernu SAUNIER DUVAL a je to výrobek, který se vyváží již do 4 evropských zemí - Španělsko, Itálie, V.Británie a Polsko a letos se prodá bezmála 40 tisíc těchto kotlů. Český zákazník tedy již brzy bude mít k dispozici nejmodernější kotel na evropské úrovni, avšak díky "exportnímu souběhu" za velmi přijatelnou cenu.

Další exportní kotel, který bude nabízen i pro tuzemsko je "ekologická" verze úspěšného kotle PANTHER, který má velmi nízké emisní parametry, vyhovující náročným nizozemských normám. Tento kotel získal ocenění "ekologicky šetrný výrobek" a po úspěchu v Nizozemí hledá i u nás ekologicky uvědomělé občany, kteří jsou ochotni trochu připlatit za tzv. "Low-NOx" řešení, které však do budoucna bude v zemích evropského společenství standardem.

Ještě více ohleduplný k životnímu prostředí je tzv. kondenzační kotel "Protherm-LEV" - král kotlů, který na letošním veletrhu přichází i ve verzi 30 kW po loňském úspěchu kotlů 20 kW. Zákazníci, kteří potřebují silnější výkony kotlů, určitě nadchne "Protherm-GRIZZLY" - vyšší verze zatím velmi úspěšné řady litinových kotlů Protherm - MEDVĚD. Výkony 65 - 150 kW požadují spíše firmy a instituce obecní či státní a Protherm tak velmi dobře zareagoval na jejich poptávku vývojem kotle, který překvapí jak emisními parametry tak přijatelnou cenou. V této kategorii se do budoucna bude rozhodovat o kvalitě našeho životního prostředí a bylo by hříchem vůči budoucím generacím, kdyby se pokračovalo v instalacích s nedostatečnými emisními parametry. Protherm - GRIZZLY je vybaven patentovaným řešením distribuce otopné vody ve výměníku a v základní i "eko" verzi uspokojí všechny účastníky výběrových řízení pro obecní i státní investice do topení.

Ze stánku PROTHERMU na Aqua-thermu je vždy slyšet směsici nejrůznějších cizích jazyků. Velká mapa informuje návštěvníky o partnerech v celkem 25 zemích od Velké Británie, Španělska či severoafrického Alžírska až po Rusko, Kazachstán a Čínu na Východě. Tradičními návštěvníky jsou partneři z ruskojazyčných zemí a v samotném Rusku PROTHERM dosahuje téměř jedné třetiny podílu na tamějším dovozu kotlů své kategorie. Rumunský zástupce PROTHERMu během 2 let ztrojnásobil své nákupy na 12 tisíc kotlů a na veletrhu bude podepsán kontrakt na další zvýšení až 17 tisíc kotlů v roce 2003.

Největší pozornost ovšem PROTHERM zaměřuje na domácí tj. české a slovenské instalatéry, projektanty a velkoobchodníky, pro které je vyhrazeno celé patro jednacích stolů. PROTHERM je právem pyšný na své západoevropské partnery z Velké Británie, Španělska a Itálie, což jsou vedle Německa největší trhy v Evropě. Evropsky trh kotlů pro ústřední topení má kapacitu 3,6 mil kusů ročně a největší kapitálová skupina Vaillant-Hepworth, ke které PROTHERM patří, prodá celkem 1,2 mil kusů tedy jednu třetinu. Samotný PROTHERM s letošními prodeji 117 tisíc kusů tak představuje již 3,2% celoevropského prodeje. Dnes již nestačí být jen českou jedničkou, jak se prezentuje hlavní domácí konkurent PROTHERMu ze Severní Moravy...

Stánek Prothermu o rozloze 190 m² na letošním Aqua-thermu láká nejen širokou nabídkou kotlů a novinek, ale také diváckou soutěží "Mokré tričko Prothermu". Soutěžící mají za úkol zodpovědět otázky o firmě PROTHERM, topení obecně a novém maskotu Pantheru-Hydrosetu, což je fiktivní zvíře, které bylo údajně uloveno nedaleko pohraniční řeky Moravy na česko-slovenské hranici, ale také prokázat svou manuální zručnost a co nejrychleji propojit zásobník teplé užitkové vody s kotlem Protherm a umožnit tak čarokrásné dívce Lauře osprchování ve sprchovacím koutu na podiu. Celkem 3x denně po dobu 4 dnů je tak stánek oživen touto diváckou atrakcí, kterou vtipně uvádějí oblíbení moderátoři Rádia Frekvence 1 Háma a Wehrenberg. Návštěvnost stánku tradičně zvyšují živá lvíčata ze Zooparku Berousek.

Kdo se při toulce po veletrhu Aqua-therm zastaví u stánku G 201 v prostřední hale Průmyslového paláce rozhodně nebude zklamán - uvidí nejnovější kotle Protherm, seznámí se s mezinárodními úspěchy této mladé dravé české firmy, založené teprve před 12 lety dvěma pražskými podnikateli a pobaví se diváckou soutěží i živými dravci.

Ředitel expozice: Ing. Jiří Hoffmann
Materiály pro tisk: Věra Schneiderová
Konzultace projektantům: Ing. Renata Straková

Kontakt:
Protherm spol. s r. o.
252 19 Chrášťany 188
Tel.: 2 57 95 09 19
Fax: 2 57 95 09 17
www.protherm.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem
Vyžádat další informace nebo podklady