Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh MCE – Mostra Convegno Expocomfort expanduje do Singapuru a Saúdské Arábie

Přípravy na MCE, přední světový veletrh věnovaný rezidenčním a průmyslovým technickým zařízením, klimatizaci a obnovitelným zdrojům, který se koná každé dva roky, jsou v plném proudu. V roce 2015 se budou konat další dvě mezinárodní akce: MCE ASIA v září a MCE SAUDI v listopadu, na které naváže tradiční setkání v Miláně v březnu 2016.

Milánský veletrh MCE – Mostra Convegno Expocomfort, věnovaný oblasti TZB v obytných a průmyslových stavbách, vznikl v roce 1960 jako první italský veletrh a za více než 50 let se stal lídrem ve svém oboru, kde díky odborné erudici vytváří příležitosti pro technickou, vzdělávací a politickou diskusi a výměnu zkušeností. K jeho hlavním oborům patří vytápění, klimatizace, chlazení, hardware, ventily, sanitární technika, úpravy vody, obnovitelné zdroje energie, nářadí a služby. Koná se každé dva roky, naposledy v březnu 2014, kdy opět potvrdil své postavení v evropské špičce. Posledního ročníku se zúčastnilo více než 2 000 vystavovatelů, z toho 43 % ze zahraničí a 157 897 návštěvníků s výrazným trendem růstu zahraničních návštěvníků, kterých přišlo o 3 % více ve srovnání s předchozím ročníkem, a celkově návštěvnosti 36 311 profesionálů ze 146 zemí.

Na další ročník, který se bude konat od 15. do 18. března 2016, si již zajistilo místa 900 vystavovatelů při jedenáctiprocentním nárůstu počtu zahraničních vystavovatelů! To je jasný signál rostoucího mezinárodního rozměru výstavy, která bude znovu globální platformou, kde se setká ještě více návštěvníků i vystavovatelů.


Hlavní obor veletrhu MCE – technická zařízení budov – se vyznačuje vysokou úrovní technologických inovací, což je dáno zejména tím, že zvyšování energetické účinnosti a racionální využívání zdrojů energie tvoří důležitou součást strategických mezinárodních ekonomických scénářů. Navrhování budov dnes znamená nejen optimalizaci energetické náročnosti snižováním spotřeby energie, ale zapojením integrovaných funkcí a kontrolních a řídicích nástrojů. Novou vizi staveb je nutné tvořit s důrazem na integraci mezi opláštěním budovy a vnitřními instalacemi, a zároveň mezi budovami a městy. Podpora tohoto silného průmyslu je dalším důvodem, proč veletrh MCE byl a stále je jedním z nejvýznamnějších mezinárodních akcí.

Pořadatel veletrhu MCE – silná nadnárodní společnost Reed Exhibitions, v jejímž portfoliu je 500 veletrhů, výstav a kongresů se 7 miliony účastníků ve 43 zemích, se rozhodl využít tento úspěšný koncept a nadále rozvíjet mezinárodní význam milánské akce uvedením dvou nových veletrhů na území Asie. MCE ASIA v Singapuru a MCE SAUDI v Rijádu (Saudská Arábie) se budou konat již v letošním roce, pár měsíců před MCE Milano. Firmám se tak nabízí jedinečná možnost představit svou produkci v oboru TZB, sanity a obnovitelných energií pod ověřenou značkou MCE v zemích s velkým růstovým potenciálem.

O obě nové akce je mezi tuzemskými a zahraničními vystavujícími firmami velký zájem. U veletrhu MCE SAUDI došlo k posunu data konání z původně plánovaného jarního na podzimní termín. Pořadatel se tak rozhodl v souladu s novými předpisy vydanými saudskou vládní agenturou SECB (Saudi Exhibitions & Convention Bureau), která má na starosti regulaci veletrhů. V původním květnovém termínu již byla naplánována další výstava věnovaná energetickým úsporám, proto se Reed Exhibitions rozhodl přesunout veletrh MCE SAUDI na nový termín od 30. listopadu do 2. prosince 2015. Toto důležité rozhodnutí bylo učiněno na základě strategické analýzy a přizpůsobení se ekonomickému, legislativnímu a kulturnímu prostředí. První ročník MCE SAUDI tak nebude konkurovat jiným veletrhům, ani nevytvoří v tomto sektoru možné napětí. Naopak, cílem je zvýšit hodnotu a jedinečnost celosvětově uznávané značky MCE.

První mezinárodní výstavou pod hlavičkou MCE v letošním roce bude MCE ASIA, která proběhne od 2. do 4. září v Marina Bay Sands, společně s největším jihovýchodně-asijským veletrhem pro špičkové technologie ekologického stavebnictví Bulding Eco Xpo (BEX). Loňského ročníku BEX se účastnilo více než 400 vystavovatelů z 35 zemí a 9 755 odborných návštěvníků z 43 zemí z regionu jihovýchodní Asie: Malajsie, Tchaj-wanu, Filipín, Indonésie, Bruneje, Číny, Japonska, Korea, Kambodže, Vietnamu, Indie, atd.

MCE SAUDI proběhne od 30. 11. do 2. 12. v Rijádu, v Mezinárodním kongresovém a výstavním centru RICEC, pod taktovkou zkušeného pořadatele Reed Sunaidi Exhibitions (joint venture skupiny Reed Exhibitions), který v Saúdské Arábii dlouhodobě působí. MCE je jedinečnou příležitostí pro prezentaci prvotřídních výrobků na trhu, kde se očekává růst poptávky zejména ve stavebnictví, jednoho z nejvýznamnějších hnacích sil saúdskoarabské ekonomiky, zaměřené mimo jiné na zahájení rozsáhlých projektů na vybudování nových „economic cities“. Očekávané investice by měly dosáhnout více než 214 miliard € za čtyři roky (stabilní hodnota v roce 2012), z toho 63 % v oblasti infrastruktury, 22 % v obytných budovách a 15 % v nebytových stavbách (zdroj: Cresme).

Pro aktuální informace navštivte:
www.mcexpocomfort.it
www.mcexpocomfort-saudi.com
www.mcexpocomfort-asia.com

Na závěr MCE Milano z pohledu účasti České a Slovenské republiky: loňského ročníku se účastnilo 17 českých a slovenských vystavovatelů, deset si již zarezervovalo plochu na rok 2016. Tato čísla dokazují nejen potenciál českých firem ve vysoce konkurenčním prostředí, ale také význam italského veletrhu pro naše firmy v oboru TZB.

Přihlášky pro vystavovatele a další informace poskytne Olga Pešková, Progres Partners Adv. (zastoupení MCE pro ČR a SR) na tel. 277 010 660, mail peskova@ppa.cz

Kontakt pro PRESS: Flaminia Parrini, Reed Exhibitions Italia, tel.+39 02/43517038, flaminia.parrini@reedexpo.it

 
 
Reklama