Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

České Radiokomunikace (CRA) vyhlásily soutěž o nápady na využití internetu věcí (IoT) a sítě LoRa

Soutěž Czech IoT Summer Jam pro studenty, absolventy, startupy a technologicky zaměřené firmy nabízí k vyzkoušení síť LoRa a hledá nápady pro sledování kvality ovzduší a hladiny hluku.

Soutěž Czech IoT Summer Jam je určena jak pro studenty, absolventy, tak pro startupy a technologicky zaměřené firmy. Pro tvorbu svých aplikací mohou soutěžící využívat data ze senzorů umístěných v rámci provozů CRA a partnerů soutěže.

V současné době mají soutěžící k dispozici řadu zajímavých prostředí. Například v Ústí nad Labem jsou osazena čidla na sledování kvality ovzduší a hladiny hluku v okolí a uvnitř základních škol.
V Praze jsou umístěna hned dvě čidla, která se věnují oblasti zeleně – v Botanické zahradě hlavního města Prahy jde o měření půdní vlhkosti, městská část Praha 7 zase řeší náklon a stabilitu vzrostlých a památných stromů. Konkrétně byl prototyp čidla náklonu umístěn na vzrostlý javor blízko stanice metra Vltavská.
Společnost AVAST v rámci prostor firemní kantýny umístila čidla na měření oxidu uhličitého, oxidu uhelnatého a prachových částic.
 
 
Reklama