Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PORR: umístění hybridních dluhopisů za 125 mil. euro

PORR AG, přední stavební společnost v Rakousku a jedna z nejlépe etablovaných stavebních společností v Evropě, úspěšně dokončila emisi hybridních dluhopisů. U národních a mezinárodních institucionálních investorů byl umístěn celkových objem ve výši 125 mil. eur.

Podařilo se významně rozšířit základnu investorů do společnosti PORR. Poptávka výrazně převýšila nabídku. Na základě velké poptávky byl kupón stanoven na spodní hranici cenového pásma na 5,5 %. Nové dluhopisy mají neomezenou dobu splatnosti, přičemž emitent má po uplynutí pěti let možnost předčasně je splatit.

Výtěžek z emise poslouží především další podpoře akviziční strategie společnosti PORR. Společnost má v úmyslu využít současný proces konsolidace ve stavební branži pro svou strategii růstu a plánuje dodatečný nákup menších a středně velkých firem. Kromě toho chce posílit svou kapitálovou základnu a dále optimalizovat strukturu bilance. "Poptávka po dluhopisech byla výrazně větší než umístěný objem - což je přesvědčivý důkaz důvěry investorů v PORR. Získané prostředky nám umožní pokračovat v našich ambiciózních plánech růstu," raduje se z úspěchu emise Karl-Heinz Strauss, CEO PORR AG.

Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR
Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR
 
 
Reklama