Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Děti objevují architekturu z doby Karla IV. na interaktivní výstavě

Výstava v pražské Valdštejnské jízdárně mapuje dobu Karla IV. a interaktivním způsobem seznamuje především mladé návštěvníky s profesemi, životem a architekturou 14. století.

Pokud chcete dětem nezapomenutelný zážitek, vezměte je na novou výstavu nazvanou Architektura pro korunu.

V letošním roce slavíme významné výročí 700 let od narození Karla IV. (1316–1378). U této příležitosti byla ve Valdštejnské jízdárně Národní galerie v Praze otevřena výstava nejen pro děti Architektura pro korunu – lidé a architektura v době Karla IV.

V rámci výstavy proběhne řada speciálních akcí, jednou z nich bude workshop architektky a designérky Very Hampl. Děti si na něm budou moci vyzkoušet práci středověkého architekta, malíře a sochaře. Dílny budou tematicky rozděleny do čtyř částí – Výtvarné umění, Rukopisy a písařství, Erby a heraldika, Architektura a stavebnictví. Na programu worshopů bude například výroba a stínování masek podle dobových soch, kreslení písma a zdobení stránek husím brkem, dokončení malby od Mistra Teodorika, montování vitráží, tvorba vlastního malířského vzorníku nebo výroba papírových dveří s rodovými erby.

Vera Hampl v ČR řídí vlastní architektonickou kancelář VH Architects, její návrhy domů, komerčních prostor a interiérů byly realizovány v Brazílii a České republice. V poslední době vytvořila například nový interiér historické turistické lodě z Vltavy Bohemia Rhapsody, organizuje také výstavy brazilské architektury v ČR.

Více informací najdete na na webových stránkách www.vharchitects.com nebo si můžete rezerovovat termín na www.hravyarchitekt.cz.

 
 
Reklama