Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cena plynu od innogy bude opět klesat

Největší dodavatel plynu v zemi opět sníží ceny pro své zákazníky. Podle prvních odhadů by plyn mohl zlevnit o další 4 %. Nové ceny innogy začnou platit od února 2017 a domácnostem se díky tomu sníží náklady na vytápění a ohřev teplé vody v druhé polovině topné sezóny.

„Už potřetí během krátké doby snižujeme ceny plynu pro domácnosti. Opět jako první na trhu reagujeme na vývoj cen na velkoobchodních trzích. Naši zákazníci budou těžit z naší úspěšné nákupní strategie ještě v průběhu letošní topné sezóny. Podle předběžných kalkulací cena klesne o 4 %. Finální ceny představíme nejpozději na přelomu roku, tak aby mohly od února 2017 začít platit, “ uvedl obchodní ředitel innogy Tomáš Varcop.

V meziročním porovnání lidé i díky předcházejícím zlevněním protopí výrazně méně. Cena plynu od innogy totiž za poslední rok klesne už potřetí. V lednu firma překvapila trh snížením cen o 6 %, které vyplácí svým zákazníkům formou bonusů, a od května zlevnila o dalších 10 %. Zákazníci, kteří preferují cenovou jistotu, mají možnost využít speciální nabídky produktu Optimal. „Ten přináší každoroční pokles ceny o 2%, a navíc zákazníci využívající zemní plyn k vytápění rodinného domu získají každoroční bonus ve výši 1 000 Kč, který jim bude odečten přímo z faktury,“ dodal Varcop.

 
 
Reklama