Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové veřejné zakázky nejen pro firmy a podnikatele

Zákon o zadávání veřejných zakázek nabyl platnosti na konci dubna 2016 a bude účinný od 1. října 2016. Využijte ojedinělou příležitost dozvědět se dopady novinek v oblasti veřejných zakázek.

Pravidla hry o veřejné zakázky v ČR se zásadně mění

Nový zákon (č. 134/2016 Sb.) čítá téměř 300 paragrafů a přes 100 stránek zákonného textu. Taktéž byl přijat zákon č. 340/2015 Sb. o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a registru smluv, který stíhá neuveřejnění některých smluv o veřejných zakázkách v registru smluv jejich neúčinností a v krajním případě i jejich absolutní neplatností.
Současně se od prosince letošního roku mění (zákonem č. 186/2016 Sb.) také pravidla pro trestní odpovědnost právnických osob dle zákona č. 418/2011 Sb., o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim. Tyto změny v právní úpravě zásadním způsobem mění pravidla hry o veřejné zakázky v ČR. Rychlá praktická znalost „toho, co se mění“ je proto důležitá pro všechny dodavatele, kteří se ucházejí v České republice o veřejné zakázky.

Seminář se koná 19. 9. 2016 v konferenčním centru OK systém, Na Pankráci 125, Praha 4.
  • Do nabytí účinnosti nového zákona o zadávání veřejných zakázek zbývá cca 1 měsíc (1. 10. 2016) a Vy nevíte, jak se na novinky prakticky připravit?
  • Víte o zákonu o registru smluv „jen z doslechu“ a nevíte, jak bude fungovat s novým zákonem o veřejných zakázkách a jaká rizika skýtá pro účinnost a existenci Vašich smluv s veřejným sektorem?
  • Víte o novele zákona o trestní odpovědnost právnických osob a jeho vazbách na nový zákon o zadávání veřejných zakázkách?
  • Chcete vědět nejnovější informace o prováděcích předpisech a metodikách připravovaných MMR v souvislosti s novým zákonem o veřejných zakázkách?
  • Chcete využít nových příležitostí, snížit svá rizika neúspěchu a chyb, a tím zvýšit svoje šance na úspěch ve veřejných zakázkách už od 1. 10. 2016?

Využijte ojedinělou příležitost dozvědět se dopady novinek v oblasti veřejných zakázek, „Zákona o registru smluv“ a novely „Zákona o trestní odpovědnosti právnických osob“ prostřednictvím semináře vedeného zkušenými odborníky a praktiky v oblasti veřejných zakázek, včetně autora obsáhlého komentáře ke „starému zákonu o veřejných zakázkách“ od nakladatelství LINDE z roku 2013 (druhé vydání vyšlo v roce 2016 u nakladatelství CODEXIS) - JUDr. Roberta Krče, Ph.D. Dále se mezi přednášejícími představí: Mgr. Petr Dovolil, Mott MacDonald CZ, spol. s.r.o. a Mgr. Markéta Adámková, Vedoucí legislativního oddělení, Odbor práva veřejných zakázek a koncesí, Ministerstvo pro místní rozvoj.

Všechny podrobnosti, program semináře a přihláška.
 
 
Reklama