Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MND snižuje letos podruhé ceny plynu svým zákazníkům

Zákazníci Moravských naftových dolů se od 1. září dočkají snížení základního ceníku Plynu z první ruky – tentokrát o 6% za odebranou MWh. MND snižuje ceny letos podruhé – v březnu to bylo o 7 %.

Nastávající topnou sezonu tak budou mít zákazníci plyn výhodnější o 13 %. Moravské naftové doly tak potvrzují to, co slíbily – hlídají ceny za své zákazníky a upravují je podle toho, jak se vyvíjí cena na trhu.

Přesně po půl roce snižuje MND opět základní ceník plynu o 6 %. „Zákazníci MND budou od 1. září platit za Plyn z první ruky o dalších 6 % méně. Po našem plošném snížení cen v březnu tak budeme dodávat Plyn z první ruky nastávající topnou sezónu celkem o 13 % výhodněji“, oznámil Jan Sýkora, ředitel marketingu MND.

„V MND hlídáme ceny plynu za zákazníky tak, aby byly výhodné nejen v okamžiku, kdy se rozhodnou přijít k nám, ale dlouhodobě. Jsme těžaři, kteří ví, za kolik prodávají velkoodběratelům. Výhodností naší nabídky jsme si jisti. I proto nabízíme Plyn z první ruky výhradně se smlouvou na dobu neurčitou s garancí, že pro topení plynem nenajdete u pěti nejznámějších českých dodavatelů srovnatelnou nabídku, která by byla výhodnější“, vysvětluje Jan Sýkora.

MND je největším těžařem plynu v České republice, plyn tak může dodávat přímo z těžby. Díky svým dlouhodobě výhodným cenám a podmínkám je v roce 2016 druhým nejčasněji voleným dodavatelem plynu na českém trhu. (zdroj OTE) „Náš typický zákazník u nás šetří průměrně 22 % ročně“, dodal Jan Sýkora.

Při cenotvorbě vychází MND nejen z aktuální úrovně velkoobchodní ceny na trhu, ale opírá se i o výhodu vlastní těžby, která pomáhá MND udržet cenu i podmínky dlouhodobě výhodné. Ani pro toto snížení ceny nemusí zákazníci se základním ceníkem nic dělat, MND ji přenastaví automaticky.

A jaká bude tedy průměrná roční úspora na topení plynem u typického zákazníka MND? 1

1) Základní produkt – Plyn z první ruky: Noví i stávající zákazníci MND, kteří využívají základní produkt Plyn z první ruky, po aktuálním 6% snížení ceny ušetří na vytápění plynem oproti RWE produktu Standard průměrně 20 % v obchodní části ceny. Při spotřebě 21 MWh za rok jde o částku téměř 5 000 Kč. To vše se smlouvou na dobu neurčitou.

2) Zvýhodněný produkt – Plyn z první ruky – BONUS: K základnímu produktu Plyn z první ruky mohou navíc zákazníci uzavřít dodatkový balíček BONUS, díky kterému budou mít cenu za odebranou MWh nižší o 18 % oproti základnímu ceníku, který byl platný přesně před rokem, tedy 1. září 2015. To vše se smlouvou na dobu neurčitou. Zákazník s tímto zvýhodněným produktem ušetří na vytápění plynem oproti RWE produktu Standard průměrně 25 % v obchodní části ceny. Při spotřebě 21 MWh za rok jde o částku téměř 6 000 Kč.


 
 
Reklama