Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fotovoltaika na střeše domu s pomocí PRE

Hlavními výhodami je sleva pro zákazníky s instalovanou FVE, možnost získání dotace z programu Nová zelená úsporám až 100 tis. Kč a pomoc s jejím financováním.

Společnost PRE nabízí pomoc při instalaci fotovoltaické elektrárny na střeše rodinného domu. Dodavatel připravil tři varianty, které se liší způsobem akumulace vyrobené energie. Hlavními výhodami podle dodavatele je sleva pro zákazníky s instalovanou FVE, možnost získání dotace z programu Nová zelená úsporám až 100 tis. Kč a pomoc s jejím financováním.

Zákazník obdrží jednorázovou slevu na silové elektřině ve výši stanovené dle velikosti instalovaného výkonu FVE a dle typu instalace (FVE bez akumulace, FVE s akumulací do vody, FVE s akumulací do baterií). Tato smlouva se uzavírá na 3 roky a sleva je vyplacena hned na začátku v plné výši za celou dobu kontraktu.

Podmínkou slevy je, že zákazník musí být odběratelem energie od PRE, nesmí být dlužníkem, FVE je určena pro domácnost a jedná se o novou instalaci.

Fotovoltaické elektrárny jsou v rámci programu Nová zelená úsporám zařazeny do podoblasti C.3 - Instalace solárních termických a fotovoltaických (FV) systémů. Tato podoblast podporuje instalaci FVE do dokončených rodinných domů a do novostaveb rodinných domů (včetně rozestavěných).

O dotaci v této podoblasti může vlastník domu požádat na jeden rodinný dům pouze jednou za dobu trvání Programu, a to i v případě rodinného domu s více bytovými jednotkami. Výjimkou je kombinace solárního systému určeného pro ohřev teplé vody (podoblasti podpory C.3.1/C.3.2/C.3.3) s fotovoltaickým systémem (podoblast podpory C.3.5/C.3.6) s akumulací elektřiny výhradně do akumulátorů.

PRE nabízí financování investic formou tzv. odložené fakturace, kdy lze dohodnout různou dobu splatnosti od tří a více let. Na začátku financování je vystavena faktura, která obsahuje „splátkový kalendář“, kde je fixně zadána dohodnutá měsíční, čtvrtletní nebo roční splátka. Výhodou financování od Pražské energetiky je, že technologie je od začátku v majetku zákazníka, investici je možné kdykoliv splatit během splácení bez jakýchkoliv sankcí. Financování lze také nastavit na jeden rok bezúročně při zaplacení 50% akontace, tzn. zákazník ve výsledku nezaplatí ani o korunu více oproti vyfakturované ceně díla.

 
 
Reklama