Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skupina RWE se v ČR přejmenuje na innogy

innogy je jméno nové dceřiné společnosti koncernu RWE, do které firma vyčlenila své aktivity v oblasti obchodu, sítí & infrastruktury. RWE včera oficiálně odhalila nový název a značku dcery.

  • RWE v ČR se stane součástí nové koncernové dceřiné společnosti innogy
  • Společnosti skupiny RWE v ČR se přejmenují v říjnu
  • Značku RWE bude nadále používat jen mateřská společnost RWE AG
  • V rámci evropských prezentací se značka innogy představí také na MFF v Karlových Varech

innogy je jméno nové dceřiné společnosti koncernu RWE, do které firma vyčlenila své aktivity v oblasti obchodu, sítí & infrastruktury a obnovitelných zdrojů. RWE dnes oficiálně odhalila nový název a značku v dubnu založené dcery (pod jménem RWE International SE). Název innogy a značku ve tvaru „íčka“ převezmou také společnosti skupiny RWE v ČR. Značku RWE bude nadále používat jen mateřská společnost RWE AG.

Název innogy vznikl složením anglických slov Innovation, Energy a Technology. RWE tuto slovní hříčku už v minulosti použila pro svoji společnost RWE Innogy, která se věnovala výhradně obnovitelným zdrojům energie. „Zpočátku jsme se usilovně snažili vymyslet nové jméno. Nakonec jsme však dospěli k závěru, že právě innogy nejlépe vyvolává ty správné asociace. Tedy inovace a technologie v energetice. Bez inovací neexistuje technologický pokrok. A bez technologického pokroku nemůže existovat žádný udržitelný rozvoj moderní energetiky,“ řekl ke vzniku jména CEO Peter Terium.

Novou značku představili včera večer 60 tisícům zaměstnanců innogy a RWE AG společně CEO nové společnosti Peter Terium a obchodní ředitel Martin Herrmann. První prezentace se uskutečnila v centru Berlína, novým logem byla také nasvícena například slavná víceúčelová hala Gruga v Essenu. Česká veřejnost se bude moci seznámit s novou značkou innogy na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Festival byl vedle Berlína, Essenu a Varšavy vybrán pro první mezinárodní prezentaci nové značky.

„Náš byznys se čím dál více digitalizuje, je flexibilnější a plný inovací. Přesně takové je i naše nové logo. Dynamická značka, která hraje barvami, to není v energetice úplně obvyklé. I to nás bude do budoucna odlišovat od konkurence. Naše nové logo – íčko – je hravé a přizpůsobivé, takže dokáže komunikovat samo o sobě. Vyjádří třeba elektřinu, zemní plyn, větrníky nebo i silné pozitivní emoce. Při vývoji nové značky jsme kladli velký důraz právě na univerzálnost,“ řekl obchodní ředitel nové společnosti Martin Herrmann, který je zároveň dlouholetým šéfem skupiny RWE v ČR.

Jméno innogy a nová značka pro novou dceřinou společnost koncernu RWE byly dnes oficiálně představeny veřejnosti. K formální změně názvu však dojde až k 1. září 2016. Do té doby bude společnost používat své prozatímní jméno RWE International SE. Její součástí se již staly společnosti skupiny RWE v ČR. Ty se přejmenují k 1. říjnu. Nová značka innogy se na českém trhu podrobněji představí v rámci kampaně, jež odstartuje v září.

Silnou značku RWE, která odráží dlouhou a hrdou tradici elektroenergetiky, bezpečných a spolehlivých dodávek a partnerství, bude nadále používat jen mateřská společnost RWE AG.

 
 
Reklama