Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CENTROPOL ENERGY sbíral ocenění na CZECH TOP 100

CENTROPOL ENERGY, jeden z největších dodavatelů energií, slavil na letošním udílení prestižních cen CZECH TOP 100 dosud největší úspěchy.

Už potřetí za sebou se umístil mezi stovkou nejvýznamnějších firem v České republice a zároveň obdržel speciální cenu udělenou za dlouhodobou podporu neziskového sektoru, kterou získala dobročinná NADACE CENTROPOL – ENERGIE POMÁHÁ.

Stovka hostů slavnostního předávání letošních cen CZECH TOP 100 ve Španělském sále Pražského Hradu tleskala společnosti CENTROPOL ENERGY hned dvakrát. Poprvé, když byl dodavatel energií z Ústí nad Labem už potřetí za sebou zařazen do žebříčku nejvýznamnějších firem v zemi. „Jsem nesmírně hrdý na všechny lidi v Centropolu, jejichž zásluhou jsme už potřetí mezi těmi nejvýznamnějšími společnostmi v zemi. Uspět jednou může být štěstí nebo náhoda, ale potřetí, to už je potvrzení, že děláme svojí práci dobře,“ reagoval ještě ve Španělském sále majitel Centropolu Aleš Graf. Pyšný byl ovšem i na svoji manželku, a to při předávání speciální ceny za dlouhodobou podporu neziskového sektoru, kterou za přítomnosti prezidenta republiky Miloše Zemana přebírala zakladatelka dobročinného FONDU CENTROPOL – ENERGIE POMÁHÁ Lenka Graf. „Charitativním projektům se věnuji už řadu let a dnešní ocenění mi vehnalo slzy do očí. Najednou mi proběhly hlavou všechny ty osudy, příběhy a místa, u kterých naše nadace mohla být a přispět pomocí,“ svěřila se po převzetí ceny Lenka Graf. Také v letošním roce přispěje nadace pod jejím vedením na řadu projektů například ve spolupráci s Ústeckou komunitní nadací. Podporu už získal například charitativní koncert Dětského sboru Chorea pueri ustensis pro malého Honzíka postiženého mozkovou obrnou nebo akce Krásnolipského spolku podporující mezigenerační soužití pod názvem Babičko, dědečku, pojďte se mnou na jógu.

První místa v žebříčku nejvýznamnějších firem i letos obsadily společnosti ŠKODA AUTO, ČEZ a AGROFERT. Letošní 60. místo pro Centropol je zatím nejlepším umístěním a proti loňsku znamená posun o devět míst vzhůru. Projevil se tak úspěšný rok, který jen v tržbách znamenal pro společnosti téměř osm miliard korun. „Je to pro mě i kolegy výjimečně skvělý pocit., když vidíme, že jsme se dostali před tak skvělé společnosti, jako jsou KOFOLA, DHL, SPOLANA nebo KOH-i- NOOR,“ řekl Aleš Graf. Centropol si udržuje dlouhodobě silnou pozici na trhu díky atraktivní cenové politice, propracovanému systému péče o zákazníky a zajímavým benefitům, kam patří i výhodné mobilní volání u vlastního virtuálního operátora. Společnost má také jeden z nejmodernějších bezpečnostních systémů ochrany dat zákazníků. Mladou dynamicky se rozvíjející společnost proto preferují zejména zákazníci, kteří hledají stabilitu, odbornou péči a kvalitní servis.

CENTROPOL působí na trhu s elektřinou již od roku 2002 a je jedním z největších alternativních dodavatelů v České republice. Na trh se zemním plynem vstoupila společnost na začátku roku 2010. Zemní plyn a elektřinu dnes dodává zhruba 330 tis. zákazníků. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent tvoří města a obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Mezi významné zákazníky Centropolu patří například ministerstvo vnitra, ministerstvo spravedlnosti, více než polovina krajů a krajských měst. CENTROPOL dodává energie také maloobchodním sítím ENAPO a HRUŠKA, pražské ZOO, Lesům ČR, řadě nemocnic a dalších firem.

CENTROPOL ENERGY, a.s. je jednou ze společností patřících do skupiny CENTROPOL, která působí v energetickém sektoru již od roku 2002. Od roku 2013 se společnost třikrát dostala do žebříčku Czech TOP 100 a stala se jednou z největších firem Ústeckého kraje. Tržby společnosti dosáhly v roce 2015 téměř osmi miliard korun. Do skupiny CENTROPOL patří také první plnohodnotný virtuální mobilní operátor zaměřený na domácnosti, který spustil své služby v září 2013.

 
 
Reklama