Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O Pohár SYSTHERM – takhle podporujeme učňovské školství

Začátkem května se konal v Sušici již 8. ročník národní soutěže odborných dovedností žáků oboru 39-41-L/02 Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení a žáků vybraných oborů třídy 26 a třídy 36 „O Pohár SYSTHERM“.

Dva dny na sušickém náměstí Svobody předvádělo své teoretické i praktické znalosti 10 dvoučlenných týmů.

Hlavními muži v pozadí (ale vlastně i v popředí) celé akce jsou už 8 let Jaromír Kolář, ředitel pořádající Střední odborné školy a Středního odborného učeliště v Sušici a generální ředitel společnosti SYSTHERM Jan Kazda. Právě tahle firma stojí za materiálovým zajištěním dvoudenní akce, její propagací (letos poprvé měli známí a spolužáci možnost sledovat své kamarády prakticky on-line na facebookovém profilu soutěže) a samozřejmě i vytouženým pohárem pro vítěze. Oba dva pánové se shodují, že je nezbytné podporovat technické obory všemi dostupnými prostředky, a že je třeba zlepšit i společenské vnímání dobrého řemesla.

Podle Jana Kazdy nejde jen o vlastní propagaci dobrého řemesla. Ve firmě je tahle soutěž o Pohár SYSTHERM jednou částí jejich projektu společenské odpovědnosti. Podporují učně, mladé sportovce, hendikepované spoluobčany, firma otevřela nezávislé poradenské centrum ENERGIE CHYTŘE s informacemi o efektivním využívání energií.


Vyhlášení nejlepších

Čekalo se, zda vítězství potřetí za sebou obhájí kluci ze SOŠ stavebního v Kolíně. Jenže suverénní výkon v praktické části vynesl na vrchol Davida Tomišku a Honzu Uchytila ze SOŠ v Hradci Králové. Kluci byli opravdu bravurní a rozhodně neskrývali radost z vítězství. Tu druhou zažili po převzetí cen, kdy k Poháru SYSTHERM dostali set REMS Puma VE, který jim doslova vyrazil dech. A nám udělali zase radost tím, že oba dva vidí řemeslo jako svoji budoucnost. Perspektivní budoucnost.


 
 
Reklama