Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečnost práce nepodceňujte ani u domácí stavby

Podle posledních informací je patrné, že nejvíce úrazů si lidé způsobí sami, při různých stavebních pracích a podobných úkonech. Pokud se právě na něco podobného chystáme, je bezpečnost práce nezbytná i v domácích podmínkách.

Podívejte se na možnosti bezpečné práce společně s námi.

Chraňte své oči

Ano, ty by měly být prioritou. Především ve chvíli, kdy pracujete v prašném prostředí, stejně jako ve chvíli, kdy se rozhodnete k činnostem, u kterých hrozí, že se do oka dostane cizí předmět. Mezi takové činnosti může patřit třeba:

  • Vrtání
  • Broušení
  • Svařování

Oči dnes ochráníte poměrně snadno, a to pomocí specielních brýlí. Na běžné činnosti stačí ty s čirým sklem, na ty specializované spíše se zatmaveným.

Chraňte také své nohy

Především potom chodidla, stejně jako nárty. Není nic neobvyklého, že na staveništi můžete šlápnout na hřebík, stejně jako není nic neobvyklého, že vám na nohu může spadnout těžší břemeno. Kvalitní obuv stoprocentně ochrání před jakýmkoliv poškozením vašeho zdraví. Jsou samozřejmě i situace, kdy pracujete v tomto směru v bezpečnějším, ale třeba kluzkém prostředí. Zde pomůže zdravotní pracovní obuv, která díky svému materiálu, ale i díky své jedinečné podrážce eliminuje právě riziko samotného uklouznutí. I ta se může hodit.

Správné oblečení je základ

Asi nikomu nemusíme připomínat, že na práci je třeba pracovní oblečení. Hitem poslední doby jsou pracovní kombinézy, ideálně s dostatečnou pevností a kvalitním prošíváním. Jedině tak máte jistoty spojené s tím, že nedojde třeba k poškození vaší pokožky. A to vlivem horkého materiálu, stejně jako nedojde k jejímu poškození z důvodu poškrábání. Prioritou by měly být jak dlouhé rukávy, tak samozřejmě také dlouhé nohavice. Co samozřejmě ani nepřipomínáme, to jsou rukavice, které jsou taktéž nezbytností.

 
 
Reklama