Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobce designových svítidel ECO-DESIGN se stal součástí skupiny HORMEN

HORMEN je jedním z lídrů na tuzemském trhu svítidel a osvětlovacích systémů s obratem ve výši téměř 185 mil. Kč v roce 2015. Díky této akvizici obohatí svůj sortiment a zintenzivní spolupráci s externími designéry.

Český výrobce svítidel a osvětlovacích systémů HORMEN CE a.s. je předním dodavatelem energeticky šetrných osvětlovacích řešení a aplikací pro obchodní a kancelářská centra, hotely, školy, bytové projekty a rodinné domy, veřejné budovy i venkovní prostory. Jihočeská společnost ECO-DESIGN se sídlem a výrobním závodem v Bechyni se orientuje na ruční výrobu designových svítidel a světelných říms ze sádry a nerezu.


„Díky tomu, že se ECO-DESIGN stal součástí skupiny HORMEN, můžeme rozšířit portfolio našich výrobků – zejména o svítidla z materiálů, jako je sklo či beton. Od akvizice očekáváme posílení postavení skupiny HORMEN na trhu i razantní vstup do oblasti bytových svítidel, v němž jsme dosud nebyli příliš silně zastoupeni. Plánujeme také více spolupracovat s externími designéry,“ uvádí Jiří Hrachovina, ředitel a spolumajitel HORMENu.

„Společnost ECO-DESIGN, nový přírůstek do skupiny HORMEN, vloni dosáhla obratu zhruba 10 mil. Kč. Díky propojení prodejních kanálů celé skupiny a potenciálu, který tuzemský trh má, očekáváme zvýšení jejího obratu v roce 2016 o cca 20 %,“ dodává Marek Fišer, druhý ze spolumajitelů a finanční a marketingový ředitel. „Sortiment skupiny HORMEN obohacený o designová svítidla a světelné římsy ECO-DESIGN se chystáme prezentovat na největší světové výstavě v oboru - Light+Building, která se koná v březnu ve Frankfurtu.“

 
 
Reklama