Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První kolo 20. ročníku soutěžního projektu SUSO ovládl ženský element

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO vstoupila do svého jubilejního 20. ročníku. Ve dnech 22. a 23. 1. 2016 se v Praze při veletrhu FOR PASIV a CESTY DŘEVA konalo první postupové regionální kolo soutěže.

Své síly v něm poměřilo celkem 38 mladých řemeslníků, a to 5 týmů zedníků a 7 družstev truhlářů. Mezi mladými stolaři zvítězil smíšený tým. Mladá slečna tak ukázala, že truhlářské řemeslo není jen pro muže, což dokáže i na finále, které proběhne na veletrhu FOR ARCH v září 2016 v PVA EXPO PRAHA.

V Soutěžní přehlídce stavebních řemesel SUSO ze sedmi truhlářských týmů nejvíce zabodovala Kateřina Erbenová a Ondřej Cubr ze SOŠ Čelákovice a na druhém místě Filip Bradáč a Lukáš Lang z PČSSOU Praha 10. První postupové kolo znamenalo první příčku také pro zednické družstvo v podání Michala Hraníčka a Daniela Jožka ze SŠ pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice. Na stříbrné pozici se umístili Lukáš Bína a Michal Podhrázský ze SOŠ a SOU řemesel, Kutná Hora. „Pokud budu mluvit čistě jen za pořadatele, tak nás moc těší, že zvítězilo družstvo s mladou slečnou. Věřím, že to bude motivace pro další ročníky a další mladé lidi, kterým tato dívka dokázala, že řemeslo není jen pro muže. Už se moc těším, jak si Kateřina povede ve finále,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama