Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Unikátní publikace Saint-Gobain pro developery

Velká šíře a rozmanitost výrobků pro rezidenční i nerezidenční výstavbu vedla skupinu Saint-Gobain v ČR k vydání komplexní publikace, která developerům představuje všechny stavební materiály, které na českém trhu vyrábí a dodává.

Developeři se mohou lépe zorientovat v možnostech, které jim nejnovější stavební materiály nabízejí pro bytovou výstavbu, kanceláře, průmyslové objekty nebo budovy určené pro vzdělávání. Stavební materiály Saint-Gobain lze použít ve většině fází výstavby ve všech typech konstrukcí a částech stavby. Publikace proto také přehledně ve studiích jednotlivých staveb ilustruje použití materiálu od sklepa až po střechu.

„Již několik let sledujeme rostoucí zájem o inovativní řešení pro průmyslové objekty. Zejména se jedná o certifikované stavební materiály, které často ještě před několika lety neexistovaly. Jedná se o takové, které snižují náklady na energie, zaručují protipožární odolnost staveb, zvyšují odolnost konstrukcí nebo poskytují protihlukovou ochranu zaměstnanců," dodává Tomáš Rosák, generální delegát SGCP CZ a.s.

Společnost Saint-Gobain chce v publikaci zejména ilustrovat to, že při komplexním použití moderních materiálů pro bytovou i nebytovou výstavbu lze dnes stavět, při minimálním zvýšení nákladů, takové domy a byty, které jsou multikomfortní, úsporné, krásné a zdravé. Jinak řečeno, stavební materiály Saint-Gobain zajistí tepelnou pohodu, akustický komfort, zdravé prostředí, čistý vzduch, dostatek denního světla a v interiéru vynikají moderním designem.

„Na trhu s kancelářskými prostorami musí developeři nabízet další výhody než cenu. Mnozí zaměstnavatelé se dnes při rozhodování o pronájmu nebo výstavbě kanceláří intenzivně věnují tomu, jaké materiály jsou použity, jelikož je prokázané, že vnitřní prostředí výrazně ovlivňuje výkon zaměstnanců. Tedy musí se soustředit na taková řešení, která přináší tepelný, akustický a světelný komfort a v neposlední řadě pomáhají k získání certifikací stavby jako je například LEED nebo breeam," doplňuje Tomáš Rosák.

PUBLIKACE PRO DEVELOPERY (PDF)


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama