Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Isover vysadil 350 nových stromů

Příchod jara a významné jubileum se rozhodla společnost Isover, jež je součástí koncernu Saint- Gobain, oslavit vysazením 350 kusů nových, převážně ovocných stromků v okolí svého výrobního závodu v Častolovicích.

Symbolický počet vyjadřuje 350 let minulosti koncernu Saint-Gobain a zároveň je i symbolem 350 důvodů věřit v budoucnost.

Nové aleje třešní, jabloní, hrušní či jeřabin vznikly na dvou lokalitách. První vede podél cyklostezky, která tvoří spojnici mezi Častolovicemi a Česticemi. Druhá alej pak směřuje z Častolovic směrem k Pasekám a k soustavě rybníků, u nichž byly vysázeny místo ovocných stromů vhodnější duby. Slavnostního přihrnutí posledního vysazeného stromku se zúčastnili jak představitelé společnosti Isover, v čele s generálním ředitelem panem Robertem Kazdou a ředitelem závodu panem Jiřím Šulákem, tak i starostové obcí, v jejichž katastru se aleje nacházejí, tedy pánové Zdeněk Praus a pan Petr Vondráček se svými místostarosty.

Saint-Gobain je svým přístupem k ekologii a udržitelnému rozvoji známý a je to jedna z priorit společnosti. Takové akce pomáhají každému, ať již zaměstnancům či lidem z okolí, uvědomit si, že přírodu musíme chránit pro budoucí generace, navíc tak významné jubileum se krásně potkalo s naším záměrem a jsme rádi, že těch stromů je tolik,“ komentuje celou akci pan generální ředitel Robert Kazda. Symbolickou výsadbu stromků budou budoucím generacím připomínat i dvě památné desky zasazené do balvanů čediče, jež je vstupní surovinou pro výrobu minerální izolace.

Jako téměř jediná výrobní společnost se může Saint-Gobain pyšnit tak dlouhou historií, která začíná již v roce 1665 krásnou zakázkou výroby 357 zrcadel, a to rovnou do paláce ve Versailles. Za uplynulých 350 let Saint-Gobain přežila Francouzskou revoluci, dvě technologické a průmyslové revoluce, dvě Světové války a také četné konflikty, velké hospodářské krize, globalizaci, colbertismus i privatizace.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama