Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Priority nového vedení MMR ČR

Karla Šlechtová je od začátku října 2014 novou ministryní pro místní rozvoj. Mezi hlavní priority patří kontinuita ministerstva, evropské fondy, stavební legislativa a sociální bydlení.

Za jednu za svých priorit označila Karla Šlechtová zachování kontinuity na ministerstvu: „Chci se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku nebo práci na stavebním řádu.“

Premiér Sobotka při uvedení Karly Šlechtové do úřadu prohlásil, že ministr pro místní rozvoj je jedním z klíčových ministrů vlády a určil tři oblasti z rozsáhlé agendy resortu, které vnímá jako strategické. Na prvním místě je problematika evropských fondů. Jako další dvě priority zmínil i změnu stavební legislativy a oblast sociálního bydlení.
Ministryně Šlechtová k nim pak přidala také oblasti regionální a územní politiky, cestovního ruchu a bytové politiky.


Karla Šlechtová je ministryní pro místní rozvoj od října 2014

Již 10. 10. 2014 úspěšně jednala K.Šlechtová v Miláně.

Karla Šlechtová se hned 10. října 2014, necelých 48 hodin po svém jmenování, účastnila v Miláně neformálního setkání ministrů EU odpovědných za kohezní politiku. Tématem jednání byl zejména vztah kohezní politiky v novém programovém období 2014-2020 a ekonomického řízení.

Karla Šlechtová byla velmi pozitivně přijata bývalým eurokomisařem Johannesem Hahnem a dalšími ministry z 27 členských zemí EU. Ministři zejména ocenili práci ministryně na Dohodě o partnerství.
„Velmi mne potěšilo, že ze strany mnohých přítomných členů mi byla vyjádřena podpora v mé práci,“ uvedla Šlechtová.

Ministryně Šlechtová ve svém vystoupení na jednání ministrů zdůraznila: „Česká republika přistupuje k fázi programování jednotlivých nástrojů Evropských strukturálních a investičních fondů velmi zodpovědně a respektuje v nové struktuře implementace společné cíle EU obsažené ve Strategii Evropa 2020.“ Ministryně zároveň upozornila: „Naplňování předběžných podmínek čerpání fondů EU bude v některých ohledech složité. Existuje řada nejasností týkajících se praktické aplikace jednotlivých podmínek; Česká republika bude proto dále usilovat o vyjasňování otevřených otázek.“


 
 
Reklama