Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Série školení Eaton Tour 2014 - Novinky z oblasti rozváděčů elektrické energie

Eaton Elektrotechnika s.r.o., zve všechny elektrotechniky, projektanty, pracovníky obsluhy a údržby, revizní techniky, výrobce elektrických rozváděčů i daší zájemce o tématiku rozváděčů na každoroční sérii školení Eaton Tour.

Eaton Tour 2014 proběhne od 1. do 22. 10. 2014 v sedmi městech ČR. Tématy letošního ročníku budou novelizace legislativy pro zkoušení a výrobu rozváděčů, nový software E-Config 3 pro návrh rozváděčů Eaton, pojistkové systémy, nové typy rozvodnic a výroba rozváděčů dle nových norem.

Informace o nové legislativě pro zkoušení a výrobu rozváděčů

Eaton Tour 2014 představí několik aktuálních témat. Prvním z nich bude prezentace důležitých informací z nového souboru norem „ČSN EN 61439 Rozváděče nízkého napětí“ a upozornění na rozdíly oproti požadavkům původních norem, jako je změna přístupu ke zkoušení – ověřování rozváděčů při přípravě výroby, změna požadavků na jejich vlastnosti i používané názvosloví. Účastníci se rovněž dozvědí, kdo a za jakých podmínek může udělat ověření rozváděče a vystavit Prohlášení o shodě.

Software E-Config 3 pro komplexní návrh rozváděčů

Dalším tématem školení bude softwarový nástroj E-Config 3, který je novou generací programu pro návrh rozváděčů Eaton (nástupce starších programů E-Config verze 2.4 a M-Profil verze 3.13). Přednášející názorně ukáže jak rychle a efektivně připravit rozměrový výkres rozváděče, konfigurovat a osadit přístroje, generovat seznam materiálu a provést výpočet oteplení, který je nutný pro „Ověřování návrhu“ dle ČSN EN 61439-1.

Nové typy rozvodnic Eaton

V rámci Eaton Tour 2014 budou rovněž představeny nové typy rozvodnic, výroba rozváděčů dle nových norem a aplikace na rozváděče Eaton, dále nové typy domovních rozvodnic v návaznosti na normu ČSN EN 61439 a ČSN EN 60670 a ukázky zaměřené na plastové rozvodnice, včetně návodu jak používat.

Vše o pojistkových systémech

Do programu semináře je zahrnuta také přednáška o pojistkových systémech, o vývoji a principu funkčnosti pojistek, parametrech pojistkových vložek a o jejich typickém použití z hlediska jejich rozsahu vypínání a kategorie užití.

Přednášející:
Ing. Jiří Horák, Ing. Petr Slavata, Ing. Lukáš Matějíček, Ing. Michal Rybka, Jan Marek

 
 
Reklama