Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Letošní veletrh For Arch přilákal víc návštěvníků než loni

Letošní ročník stavebního veletrhu For Arch přilákal víc návštěvníků než loni. Se stavebními novinkami a technologiemi se přišlo seznámit podle pořadatelů 74.850 lidí. To je o 5 % více než loni.

V pražských Letňanech dnes končí stavební veletrh For Arch. Na 25. ročníku výstavy se od úterý představilo 830 vystavovatelů napříč stavebními obory. Zájem firem byl lehce větší než loni. Výstavní plocha se oproti loňsku mírně zvětšila na 18.000 m2.

Své výrobky a stavební řešení představily firmy z 16 zemí včetně Belgie, Francie a Itálie. Letos se veletrh zaměřil na revitalizace a rekonstrukce, které rozhýbávají podle odborníků stavební průmysl negativně ovlivněný ekonomickou recesí.

Součástí stavebních veletrhů jsou také veletrhy For Therm, For Wood, Bazény, sauny & spa a For Waste & Water. Loni do areálu PVA Expo Praha na stavební veletrhy zavítalo více než 71.000 návštěvníků.

"Veletrh For Arch za 25 let svého konání kopíruje situaci na stavebním trhu. Velký zájem vystavovatelů i vysoká návštěvnost potvrzují dřívější prognózy stavebních firem, že se stavebnictví vzpamatovává z následků ekonomické recese a nastává pozvolné oživení," uvedl ředitel obchodního týmu veletrhu Martin František Přívětivý.

Z doprovodného programu veletrhu návštěvníky nejvíce lákala Konference ředitelů projektových společností 2014, která veletrh zahajovala a svou účastí překonala očekávání organizátorů. Zájemci o problematiku rekonstrukcí také hojně využívali bezplatné poradenství odborníků.

Jako doprovodné akce veletrhu se konalo finále soutěže mladých architektů Young Architect Award a byla vyhlášena cena Architekt roku. Tím se stal architekt Josef Pleskot za svůj návrh Svět techniky - science and technology centrum v Ostravě. Příští ročník výstavy For Arch se uskuteční od 15. do 19. září 2015.

 
 
Reklama