Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak a kde ušetřit?

Ptáme se Daniela Krutiše, jednatele společnosti Helion

Lidé hledají řešení a úspory. K úsporám mohou dopomoci, zejména odborníci v oblasti energetického poradenství. Jedním z těchto odborníků, je také Daniel Krutiš, jednatel společnost Helion, která se zabývá zejména poradenstvím a instalacemi alternativních zdrojů energií.

V které oblasti by mohli lidé nejvíce ušetřit a jakým způsobem?
Zateplení domů, výměna oken – to jsou bezesporu rozumné trendy. Dá se ale uspořit i jinak, nemusí se nespoléhat jen na konvenční zdroje energie. Každý si může energii vyrábět sám – ze slunce, z větru… Nepokryje to zřejmě všechny energetické nároky, ale úspory jsou značné.

Pokud se někdo rozhodne šetřit, a chce využít alternativní zdroje energií, co pro to má udělat? Předně si musí uvědomit, že čím dříve začne, tím více ušetří. Většina lidí investici do OZE odkládá, ale mezitím dál platí zbytečně vysoké účty za plyn, elektřinu.

Představme si modelovou situaci. Mladá rodina, která chce ušetřit. Co byste jí poradil a s čím by za Vámi měla přijít? S přesvědčením, že nejde jen o dočasnou ekonomickou výhodu, jak byly svého času např. přímotopy, ale že tím trvale sníží svoji závislost a měsíční platby. Rozebereme aktuální situaci a vybereme vhodnou technologii. Šetřit je tak snadné.

 
 
Reklama