Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Použití LED svítidel v průmyslu - krok ke snížení firemních nákladů za energie

Instalace LED osvětlení v průmyslových objektech, výrobních a skladovacích halách, prodejnách a dalších prostorech je ideální volbou pro ty, kteří chtějí trvale snížit náklady za elektrickou energii.

Pokud se jedná o výměnu dosluhujícího nebo nevhodně zvoleného osvětlení, může být motivací pro použití systému LED svítidel také snaha zamezit nedostatku světla ze stávajícího umělého osvětlení. V místnostech, které slouží například pro prezentaci produktů včetně nákupních center nebo pro výrobu, musí být vždy dodržena odpovídající úroveň nasvícení (stanoveno ČSN normou). U výrobních prostorů se jedná především o místo takzvaného zrakového úkonu a jeho okolí. Místem zrakového úkonu je označována plocha, kde je pracovní činnost vykonávána. Pokud již původní osvětlení neplní dostatečně svou funkci, přichází obvykle na řadu moderní technologie v podobě halových LED svítidel.

V oblasti průmyslového LED osvětlení se jakožto společnost Neo-Neon CZ s.r.o. pohybujeme od roku 2011 a od této doby máme za sebou již řadu úspěšných realizací na poli osvětlování výrobních i skladovacích prostorů, prodejen, parkovišť, veřejných ploch, čerpacích stanic a řady dalších prostorů. Můžeme tedy říci, že pokud se na nás zákazník obrátí, jsme schopni mu nejen LED svítidlo prodat, ale především doporučit vhodný typ řešení. Pro naše klienty vždy nejprve zpracujeme návrh osvětlení, který vychází z klientem dodaných podkladů a ČSN normou stanovených hodnot minimální osvětlenosti. Následně jsme schopni říci, který typ svítidel bychom pro investorem definovaný prostor doporučovali a proč.

Naše řada halového osvětlení se již brzy rozroste o nový typ LED svítidel. Bude jím Lineární průmyslové LED svítidlo HB120-150, které disponuje světelným tokem 15.000 lm při spotřebě 150 W. Výhodou tohoto svítidla je především možnost propojení svítidel mezi sebou a vysoký světelný výkon. Samozřejmostí je použití spolehlivých čipů značky Epistar, kvalitní podání barev (index Ra) i robustní a odolné zpracování. Naše nabídka v oblasti svítidel pro zákazníky z řad firemních uživatelů tak získává dalšího silného zástupce.

Veškerá svítidla včetně nových typů halových a lineárních LED svítidel Vám velice rádi detailně představíme v naší vzorkovně v Chrášťanech u Prahy nedaleko od nákupního centra Zličín.

Těšíme se na Vás!

 
 
Reklama