Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jádrové vrtání prostupů potrubí ve stávajících konstrukcích

Výběr rychlého a vhodného způsobu vytvoření prostupu pro potrubí do stávající konstrukce - jádrové vrtání diamantovými korunkami Alfa.

Tvorba prostupů ve stávajících konstrukcích.
Při rekonstrukci, ale často i v novostavbách se každý z nás setkává s problémem chybějících otvorů pro instalace potrubí.

Před provedením si musíme položit pár otázek:

  • V jakém materiálu bude prostup veden?
  • Jak velký a hluboký prostup musí být?
  • Bude práce probíhat za provozu objektu?
  • Záleží na vzhledu a dodatečné pracnosti prostupu?
  • Hrozí statické poškození konstrukce?
  • Jak dlouho budou práce trvat?
Nabízí se zpravidla dvě řešení :
  • Vybourání otvoru klasickou cestou za pomoci bouracího kladiva.
  • Vyvrtání otvoru jádrovou vrtací soupravou.

Jaké zvolit řešení?
Pokud jste si při řešení podobného problému položili alespoň dvě z výše zmíněných otázek,pak je pro Vás jádrové vrtání nejlepším řešením.

Jádrové vrtání lze provádět téměř kdekoli, a to i za provozu objektu díky bezotřesové technologii, na kterou se zaměříme podrobněji.
Tato technologie nenamáhá konstrukce silovými rázy, a proto nedochází ke statickým poškozením, jako je uvolnění výztuže a destrukce keramických tvarovek. Samotná výztuž v betonu při jádrovém vrtání nepřestavuje žádnou komplikaci, jako je tomu u klasického bourání. Ať se tedy jedná o cihelné nebo smíšené zdivo, vyztužený nebo prostý beton, prostupy jsou provedeny bez komplikací a zbytečných časových prodlev.
Zásadní výhodou jádrových vrtů je výše zmíněná možnost práce za provozu budovy díky akustické izolaci práce. Tedy není nutné přerušovat popřípadě omezovat provoz škol, bytových a obchodních domů nebo restaurací.
Co se týče samotné rychlosti provedení vrtů, v této oblasti vynikají jádrové vrtací korunky pražské společnosti Alfa, která ve svých produktech využívá nejnovější technologii řazeného diamantového zrna. Tato technologie vyniká o 40% vyšší rychlosti vrtání a dvojnásobnou životností, ve srovnání s běžnými korunkami.
Firma Alfa - diamantová technika s.r.o. Alfa - diamantová technika s.r.o. je výrobcem a dodavatelem špičkových diamantových nástrojů. Pokud tedy potřebujete zhotovit prostupy skrz konstrukce, je společnost Alfa tou správnou volbou.

 
 
Reklama