Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Projekt záchrany bývalého kláštera v Nové Pace

Hledáme projektanty či dodavatele TZB pro záchranu bývalého kláštera v Nové Pace. Pomoci občanskému sdružení Život bez bariér ale může skutečně každý, jelikož se shání i celá řada věcí běžné potřeby.

O projektu záchrany kláštera v Nové Pace. Každý může příspět k zachraně kláštera – dominantě města, která má po adaptaci sloužit zdravotně postiženým lidem a celá přestavba je v rukou občanského sdružení.


CO SE NYNÍ ŘEŠÍ?

"Moje vize systému TZB v areálu novopackého kláštera je, že po přijmu klienta a zaevidování jeho údajů do systému dostane klient čip/kartu/vysílač/aplikaci do mobilu s vysílašem, atd., který si přes web/mobil/banku nabije a s jeho pomocí si otevře (a odblokuje alarm) přístupové brány do areálu, garáže, dveře do budov, chodeb, pokojů", říká pan Josef Fučík a jeho vize pokračuje:
"Ve svém pokoji poté zasune/přiloží/ do čtečky vedle dveří, která bude ukazovat /nebo web aplikace/ v Kč a kW spotřebu pokoje (topení, klima, úklid, stravu, popelnice, parking, sociální a další služby) a bude je odečítat z kreditu a zasílat do ,,velína" a účetního oddělení. Klient (či jeho rodia, či asistent) si ze svého účtu z webu může kdykoli vytisknout svá data - vyúčtování. Zároveń se vše propojuje s vyúčtováním dotací státu a EU. Prostě systém řízení od prvního vstupu, přes vytápění, klima, ovládání rolet, žaluzií, spotřebičů, hlídání pokoje a zaparkovaného vozu, atd. až po zálévání jeho květin ve sklenících a parcích.
Bude to neustále živý systém, který se bude stále programovat a hardwarově vybavovat podle potřeb lidí v centru klášter. Takže počátek je sehnat odborníky na systémy z ústavů ve světě a s nimi udělat blokové schéma systému a poté skloubit dané projektanty a profesisty. "

Sám J. Fučík o sobě říká: "Já působím jen jako kontaktátor lidí s dobrým srdcem a zájmem udělat něco navíc a zachovat a zušlechtit něco po našich předcích pro naše potomky", ale jak potvrdil i náš kolega Ing.arch. Oldřich Rejl, houževnatost a odhodlání p.Fučíka jsou fantasticky nakažlivé a to je rozhodně pro úspěch projektu velký vklad.

CHCETE SE I VY ZAPOJIT DO TOHOTO PROJEKTU?
Pomoci může skutečně každý, jelikož se shání i celá řada věcí běžné potřeby.

 
 
Reklama