Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KSB na veletrhu IFAT 2014 s vysoce účinným systémem čerpání odpadní vody AmaDS³

AmaDS³ je kombinací systému separace pevných látek, instalovaného v suché jímce a 2 kalových čerpadel v procesním provedení. KSB představí také nově vyvinutý synchronní pohon s permanentně buzeným magnetem pro šestipalcová ponorná čerpadla.

Na letošním veletrhu IFAT v Mnichově se společnost KSB AG představuje jako kompletní dodavatel čerpadel a systémů pro čerpání a úpravu vody, odvodňování, čerpání a zpracování odpadní vody.

Stánek KSB se nachází v hale 6 a má číslo 321/420

Hlavním exponátem bude nové provedení vysoce účinného systému čerpání odpadní vody AmaDS³. Zařízení je kombinací patentovaného systému separace pevných látek, instalovaného v suché jímce a dvou kalových čerpadel v procesním provedení. Tato konstrukční řada byla dále rozšiřována na základě obrovského úspěchu na trhu, který v posledních letech sklízel výrobce s tímto vysoce energeticky úsporným zařízením na čerpání odpadní vody. Na veletrhu IFAT bude představen konstrukční typ, který byl zkonstruován pro obzvláště těsné prostorové poměry.

Poprvé vystavuje KSB v Mnichově také nově vyvinutý synchronní pohon s permanentně buzeným magnetem pro šestipalcová ponorná čerpadla. Ten na rozdíl od asynchronních motorů nepotřebuje k vyvinutí potřebného krouticího momentu žádný proud v rotoru, neboť své točivé pole vytváří pomocí magnetů. Proto tento pohon nemá žádné energetické ztráty a může dosahovat vyšít hodnot energetické účinnosti než je tomu u klasických asynchronní motory. Díky vysoké výkonové hustotě je pohon velmi kompaktní. Pro jeho provoz je zapotřebí frekvenční měnič.

IFAT KSB pumpy čerpání odpadní vody AmaDS³
Hlavním exponátem bude nové provedení vysoce účinného systému čerpání odpadní vody AmaDS³

Ukážeme vám i nejnovější provedení synchronních reluktančních motorů SuPremE od KSB. Tento motor má na rozdíl od asynchronních motorů ještě navíc unikátní potenciál úspor díky extrémně vysoké účinnosti – zejména v oblasti částečného zatížení. Mnoho pohonů pracuje často převážně se sníženými otáčkami.

Přijďte se podívat také na kombinaci s nejnovějším provedením nejprodávanějšího normovaného čerpadla na světě ‒ Etanorm. Díky úsporné hydraulice splňuje tato konstrukční řada již dnes požadavky EU (směrnice ErP), resp. jejího prováděcího nařízení 547/2012/EU pro čerpadla, které bude platit od roku 2015.

Dalším inovovaným výrobkem je systémy regulace otáček PumpDrive, umožňujícího snižovat náklady na energii díky přizpůsobení dopravního výkonu skutečné potřebě. Všechny konstrukční velikosti mají průchozí tvar až do výkonu motoru 55 kW. Lze instalovat přímo na motor, na stěnu nebo do rozvaděče. Je to jediný regulátor otáček, který kromě asynchronních motorů může řídit i synchronní reluktanční motory. Pro větší výkony až do 1,4 MW jsou k dispozici frekvenční měniče v kompaktním formátu s krytím IP20 k instalaci do rozvaděče.

Jako reprezentanty rozsáhlého výrobního programu armatur představí KSB měkce těsnicí uzavírací klapky konstrukční řady BOAX. Ve francouzském La Roche-Chalais a ve španělském Burgos vyrábí KSB uzavírací klapky pro čerpání vody a také pro úpravu vody až do jmenovité světlosti 4,7 metru. Na zvláštní ploše představí své rozsáhlé portfolio KSB-Service GmbH. To sahá od klasických témat údržby přes poradenství v oboru energetické účinnosti až po „Retrofitting“ a „Reverse-Engineering“.


 
 
Reklama