Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vytváření a výpočet otopných soustav v novém kabátě

Při zpracování projektu otopných soustav je velmi důležité nejen zakreslení ve výkrese, ale také správný návrh a výpočet. V nové verzi CADKONu+ jsme se zaměřili hlavně na tyto požadavky.

Při zpracování projektové dokumentace otopných soustav je velmi důležité nejen zakreslení ve výkrese, ale hlavně správný návrh, výpočet a posouzení. Proto jsme se v připravované nové verzi CADKONu+ Vytápění zaměřili hlavně na zlepšení spolupráce s výpočtovými moduly od společnosti PROTECH, ale také na celou řadu drobných a praktických vylepšení, které projektantovi usnadní práci.

Jedná se především o snadnější zpracování rozsáhlých soustav s rozdělovači, kde je nejčastější požadavek na regulaci samostatných větví. CADKON+ si v tuto chvíli poradí nejen s poměrně komplikovanými rozvody, ale umožní také dodatečně měnit parametry rozvodů, upravovat zadávání větví při exportu atd.

Za zmínku také stojí, že v průběhu mnoha let jsme v CADKONu+ Vytápění vytvořili poměrně rozsáhlou databázi obecných značek, ale také sortimentu konkrétních výrobců. V tomto trendu samozřejmě pokračujeme a v připravované verzi se objeví např. kotle Hoval, nová tepelná čerpadla, armatury atd. V současné chvíli databáze obsahuje přes 4.300 značek a 19 výrobců.


GRAITEC s.r.o.
logo GRAITEC s.r.o.

Hlavním zaměřením společnosti Graitec je vývoj a prodej programů CADKON, který představuje osvědčené CAD řešení pro projektování ve stavebnictví a profesích TZB. Stovky architektonických a projekčních kanceláří nasadilo CADKON při projektování staveb všech ...

 
 
Reklama