Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

AQUA-THERM Praha 2014 pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR

Záštita Ministerstva průmyslu a obchodu přišla v době, kdy ministerstvo reagovalo s optimismem na aktuální vývoj průmyslu a v době, kdy se i v Evropské unii přiklání k problémům reálné ekonomiky.

V komentáři ministerstva průmyslu a obchodu k dubnovému vývoji průmyslové výroby uvedl ředitel sekce průmyslu MPO Eduard Muřický: "dubnové výsledky průmyslové výroby navázaly na pozitivní výsledky zahraničního obchodu. Za velice dobrými hodnotami stojí především zvýšená poptávka na evropském trhu motorových vozidel a výroba strojů a zařízení. Optimismus dodávají nejen poslední hodnoty předstihových ukazatelů, ale především oživení zahraničních i domácích zakázek. Dosažené hodnoty s největší pravděpodobností naznačují, že se průmysl dotkl svého dna v průběhu prvého čtvrtletí. Velice důležité však budou květnové údaje průmyslové produkce, které by pomyslné odražení ode dna mohly potvrdit."

"Jsem přesvědčen, že pro Českou republiku je velmi dobrou zprávou, že se Evropská unie začíná více věnovat problémům reálné ekonomiky, a že usiluje o větší propojenost mezi průmyslovou politikou a dalšími politikami, jež mají zásadní vliv na náklady, ceny a inovační potenciál firem," řekl náměstek ministra průmyslu a obchodu Milan Hovorka, jenž vedl českou delegaci na zasedání Rady a pokračoval: "Velmi často hovoříme o potřebě snižování administrativní zátěže. To je správné. Avšak nezapomínejme, že slovo administrativní ne zcela přesně odráží skutečnost, že prakticky dennodenně jsou na podniky ukládány nové a nové povinnosti, které mají své náklady a zásadním způsobem ovlivňují konkurenceschopnost firem," zmínil Hovorka.

Veletrh Aqua-therm Praha 2014 podporuje i Rehva, TZB-info.cz, Společnost pro techniku prostředí, Asociace odborných velkoobchodů a výrobců a přední výrobci jednotlivých oborů veletrhu.

Aqua-therm Praha 4.-7.3.2014
Aqua-therm Praha 4.-7.3.2014

 
 
Reklama