Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrhu IFH/Intherm v Norimberku kvalita setrvale roste

Veletrh IFH/Intherm je oborově jedním z nejvýznamnějších a největších veletrhů zaměřených na sanitu, vytápění, vzduchotechniku a klimatizaci a jeho dobrá pověst i kvalita setrvale roste. To je dobrá zpráva nejen pro návštěvníky veletrhu, ale zejména pro více než 700 vystavovatelů z 20 zemí, kteří svou nabídku v roce 2014 představili na celkové výstavní ploše více než 75 000 m2.

Dvouletý cyklus pořádání veletrhu zajišťuje silný inovační potenciál a je pro návštěvníky stále atraktivní. Takto oborově specializovaný veletrh umožní profesionálům z oboru, ale také soukromým investorům, setkat se tváří v tvář s odborníky z oboru a nechat si podrobně ukázat a vysvětlit vše, z čeho můžete dnes a zítra profitovat ve vaší každodenní práci, příp. při soukromé investici do vnitřního zařízení budovy.

Na výstavišti v německém Norimberku ve dnech 8. až 11. dubna 2014 se představily společnosti, zastupující celou šíři nabídky odvětví pro sanitární vybavení, vytápění, klimatizaci, obnovitelné energie, plyn, zvukové izolace, sauny a bazény, domovní vybavení, klempířské, instalatérské a další řemeslné obory.

Redakci zaujalo

Asociace z Baden-Württembergu „Baden-Württemberg Fachverbands Sanitär-Heizung-Klima“ poprvé na veletrhu IFH / Intherm představila vlastní speciální výstavu „Malé koupelny a WC“. I přesto, že 44 milionů koupelen v Německu má plochu v průměru méně než 8 čtverečních metrů, není nutné se smířit s nízkým komfortem. Osm vystavovatelů ukázalo, jak si zařídit plně vybavenou koupelnu i na tak malém prostoru, jako jsou 4 m2. Mohli jsme si prohlédnout kompletní instalaci firem Grohe, Kolo, Ideal Standard, Villeroy & Boch, Alape, Blankenburg Sanitär, emco Bad a Badcomfort für Generationen. Sanitární prostory na opravdu malé ploše nutně potřebují nápady a inovace počínaje maximálně praktickým koupelnovým nábytkem, přes umyvadlo vhodného formátu a rozměrů až po stylovou výzdobu a atraktivní osvětlení. To vše vyžaduje chytré plánování. Speciální výstava „Malé koupelny a WC“ v reálu dokázala, že i na několika metrech čtverečních lze realizovat moderní, estetické a atraktivní koupelny a WC.

Malé koupelny
Speciální výstava Malé koupelny a WC
Malé koupelny Grohe
Pohled na expozice Villeroy & Boch a Grohe
Malé koupelny Ideal Standard
Expozice Ideal Standard
Malé koupelny Keramag
Expozice Keramag

V úterý 8. 4. byl avizován tzv. Český den. Na mnoha výstavních stáncích jsme mohli oslovit zástupce firem v českém jazyce. Kontakt byl velmi vítaný, redakce TZB-info i zájemci z řad potenciálních investorů se setkali s velmi pozitivní odezvou.

Jednou z firem, která se věnovala zájemcům z České republiky, byl výrobce armatur a sanitární techniky, společnost SCHELL GmbH & Co. KG.

Zástupce pro ČR, Ing. Aleš Řezáč, poskytl redakci TZB-info rozhovor.

SCHELL na veletrhu INTHERM 2014 v Norimberku



Ing. Řezáč představil mimo jiné společný projekt s výrobcem Kemper, systém HyTwin. Nový sanitární systém zabraňuje stagnaci v pitné vody ve vodovodním potrubí. Skládá se z několika inovativních komponentů, které zajišťují kontinuální výměnu vody. V tuto chvíli se společná aktivita dvou silných výrobců může pochlubit prvními realizacemi v Německu. Systém společnost aktuálně zavádí do praxe. O referenčních projektech budeme čtenáře již brzy informovat.



Zástupci společnosti Schell předvedli funkce nezámrzné armatury “Schell Polar II“. Díky inovativní technice přivzdušnění a spolehlivým těsnícím o-kroužkům nemůže dojít ke škodám na rozvodech nebo na amatuře. Jakmile je ventil uzavřen, dochází k automatickému vyprázdnění ventilu po každém použití. Přivzdušňovací ventil je integrován ve výtoku. Spouští se automaticky při každém uzavírání armatury společně s integrovanou zpětnou klapkou. Zároveň se otevírá přivzdušňovací ventil a voda může volně vytékat, zatímco se přisává vzduch. Těsnění o-kroužkem z kvalitního materiálu odpovídá hygienickým předpisům o pitné vodě a trvale těsní.
Prohlédněte si funkce a použití systému na YouTube.

Schell Řezáč
Schell
Schell2

Schell3
Kemper
Kemper2

Zajímavá byla také prohlídka netradičně pojatého stánku společnosti Kludi. Stánek kromě samotných produktů zaujal lehkostí a téměř něžnou podobou, tvořenou girlandami stovek bílých lístků, nahrávajících zeleným "travnatým" stěnám stánku.

Jedním z designově a funkčně nejzajímavějších produktů je sprcha KLUDI FIZZ. Díky třem různým druhům proudu je ruční sprcha KLUDI FIZZ 3S mimořádně flexibilní a zaručuje radost ze sprchování takříkajíc na míru. Pomocí ergonomicky přizpůsobeného regulátoru se dá lehce nastavit oblíbený proud. Navíc: pomocí inovativní technologie Smooth Linedokáže KLUDI FIZZ vytvořit unikátní vodní stěnu, přičemž všechny vodní paprsky tečou paralelně v jedné linii. Proud Booster vycentruje vodní paprsky od středu hlavice, paprsky se prováží a působí jako revitalizující čištění a relaxační masáž. Intenzivní déšť vody ze 75 trysek zaručuje konstatně široký a zároveň měkký proud. Tyto tři varianty v jedné ruční sprše jsou zárukou čisté radosti ze sprchování.

ruční sprcha KLUDI FIZZ s oceněním Plus X AWARD 2012

Výrobce KLUDI vybavil sprchu i praktickou funkcí rychlého odstraňování vodního kamene. Unikátní ruční sprcha KLUDI FIZZ byla oceněna za design a funkčnost cenou Plus X AWARD 2012.

Sérii dotváří dva výrobky Dual Shower System. První se skládá z dvojdílné hlavové sprchy a jedné ruční sprchy se třemi druhy vodního proudu. Druhý Thermostat Dual Shower s termostatickou baterií kombinuje trojdílnou hlavovou sprchou s jednoproudovou ruční sprchou. Díky termostatickému ovládání s omezovačem horké vody při 38 °C si nastavíte přesně požadovanou teplotu vody. Oba systémy se dají namontovat i při nízkých stropech, umožňuje to změna úhlu horního ramene hlavové sprchy.

 

Produkty a služby představil osvědčený a oblíbený výrobce kotlů na pelety a tuhá paliva, společnost ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN, dále dravý český výrobce kotlů na tuhá paliva, Kovarson s.r.o.. Podívali jsme se na stánek slovenského výrobce kotlů Attack s.r.o., který expanduje mimo jiné i na českém trhu.

Attack
Atmos
Kovarson

Heizomat
Heizomat2

Německý výrobce Heizomat prezentoval spalovací zařízení o výkonech od 15 do 990 kW. Kotle Heizomat při plném zatížení provozu dosahují až 93% účinnosti při nízké spotřebě paliva. Nabízejí vysoký stupeň komfortu obsluhy a bezpečnosti. Kotle Heizomat na českém trhu zastupuje společnost JOSA s.r.o.

 

Společnost ACO Stavební prvky prezentovala mimo jiné podlahové vpusti Bodenabaluf ACO Passavant z litiny a nové odvodňovací kanály z nerezové oceli. Z produktů ACO Sanita zaujalo nové uložení ACO ShowerDrain WTW, která byla veřejnosti představena premiérově na veletrhu IFH. ACO ShowerDrain WTW funguje jako výměník tepla. Tímto způsobem lze dosáhnout až 40% úspory pro ohřev vody pro sprchování.

Podle ankety pořadatele celkem 93,4 procent návštěvníků hodnotilo nabídku a komplexnost na top úrovni. Podle ankety nejvíce zaujaly sprchy v úrovni podlahy, technologie pro hygienu pitné vody, nové systémy vytápění dřevem a peletami. Jedním z hlavních témat byly účinné systémy pro využití obnovitelných zdrojů energie, hybridní systémy, kondenzační kotle a tepelná čerpadla.

Airflow IFH Intherm
Alphainnotec IFH Intherm
Austria Email IFH Intherm

Badrenovierung IFH Intherm
Biomasa IFH Intherm
Brotje IFH Intherm

Cerawall shower IFH Intherm
Danfoss IFH Intherm
ETA IFH Intherm

Froling IFH Intherm
Geberit IFH Intherm
Grundfos IFH Intherm
Thermokon IFH Intherm

Guantamatic IFH Intherm
Haas Sohn IFH Intherm
Hansgrohe IFH Intherm

Hansgrohe2 IFH Intherm
Hotmobil IFH Intherm
Jeremias IFH Intherm

Kludi IFH Intherm
Kludi2 IFH Intherm
Ksbpumpy IFH Intherm

Ochsner IFH Intherm
Panasonic IFH Intherm
Prefa IFH Intherm

 IFH InthermRaychem Pentair
Reflex IFH Intherm
Remko IFH Intherm

Rems IFH Intherm
Rotex IFH Intherm
Rotex2 IFH Intherm

Rotex3 IFH Intherm
Schiedel IFH Intherm
Systemair IFH Intherm

Tece IFH Intherm
Vaillant IFH Intherm
Vaillant2 IFH Intherm

Viega IFH Intherm
Viesmann IFH Intherm
Wavin IFH Intherm
Wohler IFH Intherm

Wilo IFH Intherm
Wolf IFH Intherm
Wolf2 IFH Intherm

 
 
Reklama