Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KSB-PUMPY+ARMATURY, s. r. o. představí čerpadla nejnovější generace

Firma KSB-PUMPY+ARMATURY, s. r. o. na veletrhu Watenvi představí ze svého širokého portfolia výrobky z oblasti vodního hospodářství - kalová čerpadla, ponorná a vysokotlaká čerpadla a míchadla.

KSB-PUMPY+ARMATURY, s. r. o. patří k největším světovým výrobcům čerpadel a průmyslových armatur s více jak 130letou tradicí.

Mezi přední výrobky KSB v oblasti vodního hospodářství patří například AMAREX KRT, ponorné čerpadlo s možností chladicího pláště s vlastním chladicím okruhem. Jeho výhodou je optimální odvod tepla za všech provozních podmínek (mokro, sucho, částečně zatopeno nebo stále ponořeno) a vysoká životnost motoru. Jedná se o čerpadlo ekonomické, výkonné, ekologické a s nízkými nároky na údržbu.


Spolehlivé víceúčelové čerpadlo AMAREX N je vhodné pro čerpání znečištěné vody jakéhokoliv druhu v komunálních a průmyslových oblastech. Společně s čerpací stanicí Amarex N CK je ideální i pro domovní techniku. Hlavními přednostmi čerpadla jsou maximální hospodárnost a vysoká provozní bezpečnost bez nebezpečí ucpání.

K nové generaci čerpadel pro odpadní vody s umístěním do suchých jímek patří čerpadlo SEWATEC, které se vyznačuje vysokou provozní bezpečností, jednoduchou kontrolou a čistou údržbou.

Pomalu běžící míchadlo s ponorným motorem AMAPROP se vyznačuje inovovanou vrtulí odolnou proti zlomení o průměru až 2,5 metru. AMAPROP 1000 je speciálně vyvinuto pro míchání hustých médií (kalů) a je vhodné k čištění komunálních i průmyslových odpadních vod a k použití pro bioplynové stanice.

V expozici KSB najdete také rychloběžné ponorné míchadlo nové generace AMAMIX s optimalizovanou hydraulikou vrtulí, které zaručuje velmi vysoké vnášení energie do nádrží. Je spolehlivé, má extrémně dlouhé údržbové intervaly a minimalizovanou náročnost na náhradní díly.

Amajet-Systém se používá k čištění nádrží dešťové vody (retenční, průtočné nádrže na dešťovou vodu, průmyslové technologické nádrže) s různou geometrií, jako např. kruhové, pravoúhlé nebo asymetrické. Jeho předností je úspora energie, minimální údržba, inteligentní řízení a vysoký čistící výkon. Vedle snadné montáže má také neomezenou dobu provozu.

Amacan P přečerpá 4000 litrů za sekundu

KSB-PUMPY+ARMATURY, s. r. o., koncern, se minulý rok podílel na projektu Labe-Loučná, jehož součástí je protipovodňová ochrana - tzv. Spojilský odpad. Tato protipovodňová stavba v hodnotě 2,5 milionu eur byla vybudována za pomoci evropských dotací, s jejichž pomocí dochází v Pardubicích a okolí k obnově celé kanalizační sítě. KSB se na tomto projektu podílí dodávkou 2 ks čerpadel Amacan P, přičemž jedno slouží jako provozní a druhé je záložní. Každé z čerpadel, o hmotnosti cca 3 590 kg a s výkonem motoru 250 kW, dokáže přečerpat 4 000 l/s . Ochrana obyvatel je tak maximálně zajištěna. S novou technologií lze přečerpávat vodu z potoka do řeky Chrudimky, pásovým dopravníkem a robotickou rukou následně vyčistit hladinu od naplavenin. Čerpadla jsou plně automatizována, signály dostávají ultrazvukovými sondami, které měří přítok hladiny.

Za zmínku stojí, že v posledních letech nebyla z hlediska čerpaného objemu v České republice instalována takto výkonná čerpadla. Zajímavé je, že cca 25 procent roční produkce elektrické energie spotřebují v Evropě právě čerpadla.

 
 
Reklama