Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LED svítidla pro každou příležitost

Úsporné polovodičové LED světelné zdroje představují již skutečnou alternativu ke klasickým technologiím.

Řada LEDvance svítidel typu „downlight“ udává směr nových trendů ideálních energeticky úsporných náhrad halogenových žárovek a kompaktních zářivek. K jejich hlavním přednostem patří krátká doba návratnosti investice, snadná montáž a estetické provedení. Pro montáž pásového osvětlení o délce až 20 metrů se skvěle hodí úzké diodové svítidlo LEDvance Polybar.

LEDvance Polybar představuje ideální produkt pro všechny případy, které vyžadují modulární řešení, snadnou montáž a lineární osvětlení. Pás hlavního napájení s vypínačem se dodává ve třech různých délkách a s různým výkonem: 250 mm/6 W, 500 mm/12 W a 750 mm/18 W. Svítidla osazená diodovým modulem OSRAM Oslon umožňují směrovatelné osvětlení o maximální délce až 20 metrů. V nabídce jsou tři různé barvy světla: Bílá (White) o teplotě 3000 K a jemná bílá (Fine White) o teplotě 4000 nebo chladnější bílá 5400 K.


Diodová svítidla řady LEDvance: Alternativy pro širokou řadu využití
Řada LEDvance Downlight nabízí LED diodová svítidla se snadnou montáží k nejrůznějším účelům. Dají zabudovat do stropu nebo vestavět do polic. Jednotlivé modely nahrazují světla typu „downlight“ osazená halogenovými žárovkami i kompaktními zářivkami. Kromě účinnosti až 70 lm/W se vyznačují životností, která dosahuje hodnoty až 50.000 hodin. Díky mimořádné energetické účinnosti a s ní souvisejícím nižším nákladům na spotřebovanou energii vykazují velmi rychlou návratnost investice.

Model LEDvance Downlight S je určený k zabudování do nábytku, polic nebo nik. Svítidlo vyvíjí podstatně méně tepla než halogenové ekvivalenty a nabízí tak daleko širší možnosti využití. Díky kompaktnímu provedení a instalační hloubce pouhých 13 mm se dá zabudovat do všech standardních typů nábytku. LEDvance Downlight se nabízí v provedení 3000 a 4000 K, a představuje náhradu pro 20W halogenové žárovky.

Model LEDvance Downlight M nahrazuje 50W halogenové žárovky a jeho provedení umožňuje stropní montáž. K dispozici jsou dvě verze s úhlem světla 12 nebo 36 stupňů a představují ekologicky šetrný způsob akcentového osvětlení.

Pro situace vyžadující vysokou intenzitu osvětlení jsou ideální výkonné, ale přitom energeticky úsporné modely LEDvance Downlight L a XL. Tato stropní svítidla zajistí osvětlení vestibulů, hal, hotelů, obchodů apod. Svítidla jsou osazena modelem Oslon LED, který zajišťuje vysokou účinnost systému, a zapojení přímo na síťové napětí umožňuje jednoduchou montáž. Model OSRAM Downlight L nahrazuje 18W nebo 26W kompaktní zářivky a je vhodnou náhradou nejrůznějších 75W halogenových svítidel s vysokými nároky na intenzitu světla. Model Downlight XL nahrazuje dvě 18W nebo 26W svítidla typu „downlight“ osazená kompaktní zářivkou.

 
 
Reklama