Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dioda RGB MicroSideLED - hodně světla, malé rozměry

Extrémně plochá dioda MicroSideLED se skvěle hodí do velmi tenkých vodicích vrstev. Je dobře odolná vůči teplu a umožňuje sériové zapojení.

Nejjasnější a nejtenčí dioda RGB MicroSideLED společnosti OSRAM Opto Semiconductors se skvěle hodí do takových řešení, kdy jde v první řadě o rozměry a místo. Vysílá světlo do stran, do mimořádně tenkých vodicích vrstev, a proto je ideální pro mobilní zařízení, jako jsou mobilní telefony, PDA, satelitní navigační systémy a supertenké notebooky.

Kompaktní dioda měří na výšku pouhých 0,6 mm a je osazená třemi barevnými čipy, které je možné jednotlivě ovládat, a kterými je možné pokrýt více než 100 % barevné škály NTSC. Výsledkem jsou živé a mimořádně jasné barvy. V závislosti na bílém bodu dosahuje dioda účinnosti 35 až 40 lm/W – což je opravdu hodně, a to díky výkonnému tenkofilmovému čipu (červená) nebo čipům ThinGaN (zelená, modrá). Zelený čip nabízí nejvyšší svítivost u této barvy na trhu o hodnotě 1000 mCd při proudu 20 mA. Díky velice drobnému provedení je možné využívat mimořádně tenké vodicí vrstvy. A to je u supertenkých displejů to nejpodstatnější.

Podsvícení notebooků musí fungovat spolehlivě za teploty 60 °C po dobu více než 15.000 hodin. S diodami MicroSideLED to není problém. Dioda neobsahuje rtuť a je kompatibilní s RoHS. Provedení umožňuje dobré odvádění tepla, díky kterému mohou být diody zapojeny sériově. „Naše dioda RGB MicroSideLED nabízí mimořádný jas i extrémně malé rozměry,“ uvedl Winfried Schwedler, marketingový ředitel divize LCD Backlighting společnosti OSRAM Opto Semiconductors. „Speciální provedení SMT je vhodné ke standardnímu pájení a umožňuje výrobcům vytvářet vysoce kompaktní obrazovky.“

Kontaktní osoba pro tisk:
Ing. Ellen Benešová
marketing OSRAM
Tel.: +420 234 066 000
Fax: +420 234 066 020
Email: ebenesova@osram.cz

 
 
Reklama