Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prohlídka kolektorů pod Prahou

Od začátku prosince jsou přístupné kolektory pod ulicemi Prahy. Nabízí se 4 varianty tras. Do dubna 2008 jsou prohlídky za zaváděcí cenu.

Technici a turisté se mohou projít po čtyřech trasách. "Každá z prohlídek je jinak dlouhá a také jinak náročná. Zatímco první z tras by měl zvládnout každý bez ohledu na věk nebo momentální kondici, zbylé už jsou náročnější," říká ředitel společnosti Kolektory Praha Otakar Čapek.

Turisty samozřejmě nečeká jen dlouhá procházka v chodbách plných kabelů. "Ukážeme jim třeba to, co se děje při poplachu a ohni, nebo jak funguje spojení s dispečinkem. A ti, kteří budou mít chuť, se můžou projet důlním vláčkem," vyjmenovává lákadla ředitel Čapek.

Všichni zájemci o výlet pod zem se musí připravit na to, že návštěva kolektorů není nejlevnější záležitostí. Na všech trasách je totiž dána pevná cena bez ohledu na to, kolik lidí se chce do chodeb vydat. V každé skupině jich může být maximálně šestnáct.

Dvojice méně náročných prohlídek tak přijde na čtyři a půl tisíce, zbývající dokonce na šest tisíc korun. Až do konce dubna jsou však kolektory přístupné za "zaváděcí" cenu 3 840 korun. Více informací na www.kolektory.cz.

 
 
Reklama