Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Viadrus - výsledky za první pololetí 2006

Viadrus už i v Africe. Tržby bohumínského závodu Viadrus za letošní první pololetí v porovnání se stejným obdobím loňska stouply o 182 milionů korun, což je meziroční nárůst o více než dvě pětiny.

Tržby bohumínského závodu Viadrus za letošní první pololetí v porovnání se stejným obdobím loňska stouply o 182 milionů korun. Dosáhly tak výše 617 milionů, což je meziroční nárůst o více než dvě pětiny.
Příznivý vývoj je podle mediálního zástupce firmy Tomáše Želazka způsoben zvyšujícím se zájmem zákazníků. "Zvyšuje se zájem nejen o malé kotle, ale také o litinové radiátory a zakázkové odlitky. Export bohumínského závodu za šest měsíců dosáhl 404 milionů korun," uvedl Želazko.
Viadrus je výrazně exportně zaměřený a své produkty dodává do čtyř desítek zemí celého světa.
K největším odběratelům patří Slovensko, Polsko a Rumunsko, dále pak Slovinsko, Bulharsko, Litva, Maďarsko a Lotyšsko či také vzdálený Alžír. Na pololetním navýšení exportu se především podílel růst prodeje v Pobaltí, na Balkáně, v Rumunsku a na Slovensku, kam směřují zejména malé kotle a litinové radiátory."
Viadrus každoročně nejvíce prodává své produkty v období od září až do listopadu, takže hlavní sezona je před námi," dodal mluvčí.

Závod topenářské techniky Viadrus je jednou z nejdůležitějších součástí akciové společnosti ŽDB Group. Ta patří do finanční skupiny K& K Capital Group.

 
 
Reklama